TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Според Календарот на МПЦ утре се празнува Сретение Господово

Курир - 14.02.2024

Сретение Господово Сретение Господово Во четириесеттиот ден по Рождество Пресветата Дева Го донесе својот Божествен Син во ерусалимскиот храм за, според Законот, да Му Го посвети на Бога, а самата да се очисти (Левит. 12, 2 – 7; Исход 12, 2).

Денес е голем празник, Сретение Господово: Еве кои се верувањата и кои се обичаите за да ве следи СРЕЌА во текот на ...

4NEWS - 15.02.2024

Во четириесеттиот ден по Рождество, Пресветата Дева Го донесе својот Божествен Син во ерусалимскиот храм за, според Законот, да Му Го посвети на Бога, а самата да се очисти (3Мој. 12, 2-7; 2Мој. 12, 2).

Денеска се празнува Сретение Господово

Екран - 15.02.2024

Сретение Господово Во четириесеттиот ден по Рождество Пресветата Дева Го донесе својот Божествен Син во ерусалимскиот храм за, според Законот, да Му Го посвети на Бога, а самата да се очисти (Левит. 12, 2 – 7; Исход 12, 2).

Денеска се празнува Сретение Господово

Слободен Печат - 15.02.2024

Во четириесеттиот ден по Рождество, Пресветата Дева Го донесе својот Божествен Син во ерусалимскиот храм за, според Законот, да Му Го посвети на Бога, а самата да се очисти (3Мој. 12, 2-7; 2Мој. 12, 2).