TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Од судбината на СЈО зависи дали ќе добиеме преговори со европската унија

24 Вести - 15.05.2019

Неизвесниот исходот од преговорите за СЈО и натаму ги условува евроинтегративните процеси на земјата - дрвото е засадено но ЕУ го очекува плодот вели амбасадорот на Франција во земјава Кристијан Тимоние.

Што бара Франција од нас за да добиеме датум за преговори?

Фактор - 15.05.2019

Амбасадорот на Франција, Кристијан Тимоние денеска повтори дека дрвото е засадено и сѐ уште се очекуваат плодовите, а плодовите се всушност исполнување на конкретни нешта. Франција очекува исполнување на конкретни работи од Северна Македонија меѓу ...

Франција за датумот очекува конкретни работи, како договор за СЈО

Телма - 15.05.2019

Франција очекува исполнување на конкретни работи од страна на Северна Македонија меѓу што и постигнување на договор за СЈО, за да донесе одлука за датум за преговори за земјава. Амбасадорот Кристијан Тимоние денеска повтори дека дрвото е засадено и ...

Тимоние не открива дали Македонија ги исполнила критериумите за почеток на преговори со ЕУ

Сител - 15.05.2019

Тимоние признава дека последниве две години се завршени голем дел од работите , но не прецизира дали тоа ке биде доволно за датум. Дипломатот порачува дека Македонија мора да ги убеди сите 28 членки на Европската Унија дека постигнала напредок.

Тимоние за преговорите за СЈО: „Дрвото е засадено, ги чекаме плодовите“

ТВ21 - 15.05.2019

Реформи, департизација, поефикасна борба против корупцијата, се клучните прашања кои ќе ја одведат земјава кон Европа, вели Кристијан Тимоние, амбасадор на Франција во Северна Македонија. Тој рече дека листата со услови кои треба да ги исполни ...

Тимоние не сака да предвидува датум за ЕУ, пред извештајот на ЕК

Р.С.Европа - 14.05.2019

Францускиот амбасадор Кристијан Тимоние денеска изјави дека не може да зборува за датум за преговори, бидејќи треба да се почека на извештајот на ЕК за да се направи проценка дали во земјата се спроведени неопходните реформи.

СЈО – вистински услов или изговор за (не)добивање препорака од ЕК

Н.Македонија - 14.05.2019

Според оцените на власта и на меѓународната заедница, Македонија успешно ги помина клучните предизвици на својот евроатлантски пат, од имплементирањето на Преспанскиот договор, па до спроведување успешни претседателски избори… Иако овие заклучоци ...

Тимоние: Не можам да предвидам датум, се чека извештајот на ЕК за да направиме проценка

Независен - 14.05.2019

Не можам да зборувам за датум за преговори. Ќе го чекаме извештајот на Европската комисија кон крајот на мај за да направиме проценка дали е спроведено се што требаше во Република Северна Македонија, особено од областа на судството и на правната ...

Тимоние: Не можам да предвидам датум, се чека извештајот на ЕК за да направиме проценка

А1 On - 14.05.2019

Не можам да зборувам за датум за преговори. Ќе го чекаме извештајот на Европската комисија кон крајот на мај за да направиме проценка дали е спроведено се што требаше во Република Северна Македонија, особено од областа на судството и на правната ...

Тимоние: Не можам да предвидам датум, се чека извештајот на ЕК за да направиме проценка

1tv - 14.05.2019

Не можам да зборувам за датум за преговори. Ќе го чекаме извештајот на Европската комисија кон крајот на мај за да направиме проценка дали е спроведено се што требаше во Република Северна Македонија, особено од областа на судството и на правната ...

Тимоние: Не можам да предвидам датум, се чека извештајот на ЕК

Нова ТВ - 14.05.2019

-Не можам да зборувам за датум за преговори. Ќе го чекаме извештајот на Европската комисија кон крајот на мај за да направиме проценка дали е спроведено се што требаше во Република Северна Македонија, особено од областа на судството и на правната ...

Tимоние: Не можам да предвидам датум, ќе го чекаме извештајот на ЕК

+инфо - 14.05.2019

Не можам да зборувам за датум за преговори. Ќе го чекаме извештајот на Европската комисија кон крајот на мај за да направиме проценка дали е спроведено се што требаше во Република Северна Македонија, особено од областа на судството и на правната ...

Тимоние: Не можам да предвидам датум, се чека извештајот на ЕК за да направиме проценка

24Инфо - 14.05.2019

Не можам да зборувам за датум за преговори. Ќе го чекаме извештајот на Европската комисија кон крајот на мај за да направиме проценка дали е спроведено се што требаше во Република Северна Македонија, особено од областа на судството и на правната ...

Тимоние: Не можам да предвидам датум, се чека извештајот на ЕК за да направиме проценка

Канал5 - 14.05.2019

Не можам да зборувам за датум за преговори. Ќе го чекаме извештајот на Европската комисија кон крајот на мај за да направиме проценка дали е спроведено се што требаше во Македонија, особено од областа на судството и на правната држава, изјави во ...

Тимоние: Не сум астролог и не можам да ви предвидам датум за преговори со ЕУ

Денешен - 14.05.2019

Не можам да зборувам за датум за преговори. Ќе го чекаме извештајот на Европската комисија кон крајот на мај за да направиме проценка дали е спроведено се што требаше во РС Македонија, особено од областа на судството и на правната држава, изјави во ...

Тимоние: Нa крајот на мај, по извештајот ќе знаеме за датумот за преговори за влез на Република Северна Македонија во ...

Бриф - 14.05.2019

Не можам да зборувам за датум за преговори. Ќе го чекаме извештајот на Европската комисија кон крајот на мај за да направиме проценка дали е спроведено се што требаше во Република Северна Македонија, особено од областа на судството и на правната ...

Тимоние: Не можам да предвидам датум, се чека извештајот на ЕК за да направиме проценка

Press24 - 14.05.2019

Не можам да зборувам за датум за преговори. Ќе го чекаме извештајот на Европската комисија кон крајот на мај за да направиме проценка дали е спроведено се што требаше во Република Северна Македонија, особено од областа на судството и на правната ...

Тимоние: Не можам да предвидам датум, се чека извештајот на ЕК за да направиме проценка

MTM - 14.05.2019

Не можам да зборувам за датум за преговори. Ќе го чекаме извештајот на Европската комисија кон крајот на мај за да направиме проценка дали е спроведено се што требаше во Република Северна Македонија, особено од областа на судството и на правната ...

Тимоние: Не сум астролог за да предвидам датум кога Македонија ќе започне преговори со ЕУ

MakPress - 14.05.2019

Не можам да зборувам за датум за преговори. Ќе го чекаме извештајот на Европската комисија кон крајот на мај за да направиме проценка дали е спроведено се што требаше во Република Северна Македонија, особено од областа на судството и на правната ...

Тимоние: Не можам да зборувам за датум за преговори

Република - 14.05.2019

Не можам да зборувам за датум за преговори. Ќе го чекаме извештајот на Европската комисија кон крајот на мај за да направиме проценка дали е спроведено сè што требаше во Република Северна Македонија, особено од областа на судството и на правната ...

Тимоние: Не можам да предвидам датум, се чека извештајот на ЕК за да направиме проценка

Либертас - 14.05.2019

Не можам да зборувам за датум за преговори. Ќе го чекаме извештајот на Европската комисија кон крајот на мај за да направиме проценка дали е спроведено се што требаше во Република Северна Македонија, особено од областа на судството и на правната ...

Тимоние: Не можам да зборувам за датум за преговори

Курир - 14.05.2019

Не можам да зборувам за датум за преговори. Ќе го чекаме извештајот на Европската комисија кон крајот на мај за да направиме проценка дали е спроведено сè што требаше во Република Северна Македонија, особено од областа на судството и на правната ...

Тимоние: Не можам да зборувам за датум за преговори

Нетпрес - 14.05.2019

Не можам да зборувам за датум за преговори. Ќе го чекаме извештајот на Европската комисија кон крајот на мај за да направиме проценка дали е спроведено сè што требаше во Република Северна Македонија, особено од областа на судството и на правната ...

Тимоние: Не можам да предвидам датум, ќе го чекаме извештајот на ЕК

PressingTV - 14.05.2019

Не можам да зборувам за датум за преговори. Ќе го чекаме извештајот на Европската комисија кон крајот на мај за да направиме проценка дали е спроведено се што требаше во Република Северна Македонија, особено од областа на судството и на правната ...

Тимоние: Не можам да предвидам датум, се чека извештајот на ЕК за да направиме проценка

Опсервер - 14.05.2019

Не можам да зборувам за датум за преговори. Ќе го чекаме извештајот на Европската комисија кон крајот на мај за да направиме проценка дали е спроведено се што требаше во Република Северна Македонија, особено од областа на судството и на правната ...