TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Филхармонијата ја затвора сезоната со турскиот пијанист Сај

Сакам да кажам - 23.05.2024

Концертната сезона на Филхармонијата свечено се затвора вечерва (23 мај) од 20 часот, а концертот е насловен „Алфа и омега“. Ќе настапи еден од најпознатите пијанисти Фазил Сај од Турција, кој ќе го изведе Концертот за пијано и оркестар бр.

„Алфа и Омега“ – Концерт на македонската филхармонија со еден од најпознатите пијанисти на денешницата Фазил Сај

Екран - 23.05.2024

За официјалното затворање на првиот дел од концертната сезона во која Македонската Филхармонија прославува 80 години ЉУБОВ, вечерва во 20:00 часот во концертната сала на Филхармонија, присутните ќе можат да уживаат во концертот на еден од ...

Концерт на светската пијанистичка ѕвезда Фазил Сај во Скопје

Вечер Прес - 22.05.2024

Еден од најпознатите пијанисти денес, турскиот и светскиот уметник – Фазил Сај, ќе настапи на 23 мај, со почеток во 20 часот, на концертот насловен „Алфа и омега“. Овој извонреден пијанист, кој поседува навистина редок талент, а со кој повеќе од три ...

Концерт со светскиот пијанист Фазил Сај за крај на сезоната на Филхармонијата

Умно - 23.05.2024

Kонцертната сезона на Македонската филхармонија ќе биде свечено затворена вечерва во 20 часот со на концертот насловен „Алфа и омега“, на кој ќе настапи еден од најпознатите пијанисти денес, турскиот и светскиот уметник – Фазил Сај.

Врвниот пијанист Фазил Сај ја затвора концертната сезона на Филхармонија

Frontline - 23.05.2024

Со вечерашниот концерт „Алфа и омега“ на кој ќе настапи еден од најпознатите пијанисти, турскиот и светски уметник Фазил Сај, Македонската филхармонија ќе ја затвори концертната сезона. Диригент е маестро Јерухам Шаровски од Израел, новиот ...

Врвниот пијанист Фазил Сај ја затвора концертната сезона на Филхармонија

Канал5 - 23.05.2024

Со вечерашниот концерт „Алфа и омега“ на кој ќе настапи еден од најпознатите пијанисти, турскиот и светски уметник Фазил Сај, Македонската филхармонија ќе ја затвори концертната сезона. Диригент е маестро Јерухам Шаровски од Израел, новиот ...

Концерт со светскиот пијанист Фазил Сај за крај на сезоната на Филхармонијата

Република - 23.05.2024

Со вечерашниот концерт „Алфа и омега“ на кој ќе настапи еден од најпознатите пијанисти, турскиот и светски уметник Фазил Сај, Филхармонија ќе ја затвори концертната сезона. Диригент е маестро Јерухам Шаровски од Израел, новиот шеф-диригент на ...

Турскиот пијанист Фазил Сај со Бетовен и Корсаков ја затвара концертната сезона на Филхармонија

Независен - 23.05.2024

Светска пијанистичка ѕвезда ќе ја затвори концертната сезона на Македонската филхармонија. На 23 мај, во четврток, во 20 часот, на концертот насловен „Алфа и омега“, ќе настапи еден од најпознатите пијанисти денес, турскиот и светскиот уметник – ...

Врвниот пијанист Фазил Сај ја затвора концертната сезона на Филхармонија

MakPress - 23.05.2024

Со вечерашниот концерт „Алфа и омега“ на кој ќе настапи еден од најпознатите пијанисти, турскиот и светски уметник Фазил Сај, Македонската филхармонија ќе ја затвори концертната сезона. Диригент е маестро Јерухам Шаровски од Израел, новиот ...