TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Изведба на балетот „Дон Кихот“ во Националната опера и балет

Радио МОФ - 03.12.2019

Балетот „Дон Кихот“ од Лудвиг Минкус ќе биде изведен на 6 декември 2019 година на големата сцена на Националната опера и балет. Кореограф на оваа украинско-македонска копродукција е Виктор Јаременко , уметничкиот директор на еден од трите најпознати ...

Гевгелиска драмска група се врати со прво место од фестивал во Банско

MakPress - 02.12.2019

Драмската група „Дон Кихот“ од Гевгелија, синоќа се врати од бугарскиот град Банско каде го освои првото место во театарската конкуренција на уметничкиот фестивал „Утринска ѕвезда“ Годинава, во многу силната конкуренција на престижниот фестивал, ...

Драмската група „Дон Кихот“ со прво место од фестивалот во Банско

Вечер Прес - 02.12.2019

Драмската група „Дон Кихот“ од Гевгелија, синоќа се врати од бугарскиот град Банско каде што го освои првото место во театарската конкуренција на уметничкиот фестивал „Утринска ѕвезда“. Годинава, во многу силната конкуренција на престижниот ...

Балет „Дон Кихот“ на 6. декември на големата сцена на Националната опера и балет

А1 On - 03.12.2019

Балетот „Дон Кихот“ од Лудвиг Минкус ќе биде изведен на 6 декември на големата сцена на Националната опера и балет. Кореограф на оваа украинско-македонска копродукција е Виктор Јаременко, уметничкиот директор на еден од трите најпознати балетски ...

Балетот „Дон Кихот“ на големата сцена на НОБ

Макфакс - 03.12.2019

Балетот „Дон Кихот“ од Лудвиг Минкус ќе биде изведен на 6. декември на големата сцена на Националната опера и балет (НОБ). Кореограф на оваа украинско-македонска копродукција е Виктор Јаременко, уметничкиот директор на еден од трите најпознати ...

Балетот „Дон Кихот“ на големата сцена на НОБ

Centar - 03.12.2019

Балетот „Дон Кихот“ од Лудвиг Минкус ќе биде изведен на 6 декември на големата сцена на Националната опера и балет (НОБ). Кореограф на оваа украинско-македонска копродукција е Виктор Јаременко, уметничкиот директор на еден од трите најпознати ...

Балетот „Дон Кихот“ на големата сцена на НОБ

Н.Македонија - 03.12.2019

Балетот „Дон Кихот“ од Лудвиг Минкус ќе биде изведен на 6 декември на големата сцена на Националната опера и балет (НОБ). Кореограф на оваа украинско-македонска копродукција е Виктор Јаременко, уметничкиот директор на еден од трите најпознати ...

Дон Кихот - волшебнa приказна за ветерници и вистинската љубов

Fashionel - 04.12.2019

Балетот „Дон Кихот“ од Лудвиг Минкус ќе биде изведен на 6 декември 2019 година на големата сцена на Националната опера и балет. Кореограф на оваа украинско-македонска копродукција е Виктор Јаременко , уметничкиот директор на еден од трите најпознати ...