TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Владата усвои повеќе програми од сферата на социјалната политика за 2018 година

iPortal - 22.01.2018

Министерство за труд и социјална политика предложи, а владата усвои повеќе програми од сферата на социјалната политика за 2018 година како Програмата за субвенционирање на потрошувачката на енергија, Програма за развој на дејноста за заштита на ...

Децата жртви на семејно насилство ќе бидат обештетени

Press24 - 22.01.2018

Децата жртви на семејно насилство ќе бидат обештетени, одлучи Владата на денешната седница. Одлуката е донесена на предлог на Министерството за правда. - На денешната седница е разгледана и усвоена информацијата за програма за обесштетување дете кое ...

На денешната владина седница усвоени повеќе програми од социјалната политика

Вечер - 22.01.2018

Владата на Република Македонија на денешната седница на предлог на Министерство за правда ја разгледа и усвои информацијата за Програма за обесштетување на дете кое е жртва или е оштетено со дејствие кое со закон е предвидено како кривичнo делo на ...

Децата жртви на семејно насилство ќе бидат обештетени

Република - 22.01.2018

Децата жртви на семејно насилство ќе бидат обештетени, одлучи Владата на денешната седница. Одлуката е донесена на предлог на Министерството за правда. – На денешната седница е разгледана и усвоена информацијата за програма за обесштетување дете кое ...

На денешната владина седница усвоени повеќе програми од социјалната политика

Макфакс - 22.01.2018

Владата на Република Македонија на денешната седница на предлог на Министерство за правда ја разгледа и усвои информацијата за Програма за обесштетување на дете кое е жртва или е оштетено со дејствие кое со закон е предвидено како кривичнo делo на ...

Ќе се обештетуваат децата - жртви на насилство

+инфо - 22.01.2018

Ова го одлучи денеска Владата на предлог на Министерството за правда. Владата на денешната седница донела одлука да се обесштетуваат децата - жртви на насилство. Одлуката е донесена на предлог на Министерството за правда.

На денешната владина седница усвоени повеќе програми од социјалната политика

МКД - 22.01.2018

Владата на Република Македонија на денешната седница на предлог на Министерство за правда ја разгледа и усвои информацијата за Програма за обесштетување на дете кое е жртва или е оштетено со дејствие кое со закон е предвидено како кривичнo делo на ...

Ќе се обесштетуваат децата – жртви на насилство

Слободен Печат - 22.01.2018

Ќе се обесштетуваат децата – жртви на насилство, одлучи Владата на денешната седница. Одлуката е донесена на предлог на Министерството за правда. – На денешната седница е разгледана и усвоена информацијата за програма за обесштетување дете кое е ...

На денешната владина седница усвоени повеќе програми од социјалната политика

Sky - 22.01.2018

Владата на Република Македонија на денешната седница по предлог на Министерство за правда ја разгледа и ја усвои информацијата за програма за обесштетување дете што е жртва или е оштетено со дејство што со закон е предвидено како кривичнo делo на ...

Ќе се обесштетуваат децата - жртви на насилство...

Н.Македонија - 22.01.2018

Ќе се обесштетуваат децата - жртви на насилство Ќе се обесштетуваат децата - жртви на насилство, одлучи Владата на денешната седница. Одлуката е донесена на предлог на Министерството за правда.

На денешната владина седница усвоени повеќе програми од социјалната политика

Точка - 22.01.2018

Владата на Република Македонија на денешната седница по предлог на Министерство за правда ја разгледа и ја усвои информацијата за програма за обесштетување дете што е жртва или е оштетено со дејство што со закон е предвидено како кривичнo делo на ...

Ќе се обесштетуваат децата – жртви на насилство

Либертас - 22.01.2018

Ќе се обесштетуваат децата – жртви на насилство, одлучи Владата на денешната седница. Одлуката е донесена на предлог на Министерството за правда. – На денешната седница е разгледана и усвоена информацијата за програма за обесштетување дете кое е ...

Усвоени повеќе програми од социјалната политика

Денар - 23.01.2018

Владата на Република Македонија на вчерашната седница по предлог на Министерство за правда ја разгледа и ја усвои информацијата за програма за обесштетување дете што е жртва или е оштетено со дејство што со закон е предвидено како кривичнo делo на ...

Ќе се обесштетуваат децата – жртви на насилство

Локално - 22.01.2018

Ќе се обесштетуваат децата – жртви на насилство, одлучи Владата на денешната седница. Одлуката е донесена на предлог на Министерството за правда. – На денешната седница е разгледана и усвоена информацијата за програма за обесштетување дете кое е ...

Детето кое е жртва на насилство ќе добие обештетување

CivilMedia - 23.01.2018

Владата го усвои предлогот на Министерство за правда, за Програма за обесштетување на дете кое е жртва или е оштетено со дејствие кое со закон е предвидено како кривичнo делo на насилство и на други акти на индивидуално или групно насилство за 2018 ...

Ќе се обесштетуваат децата – жртви на насилство

Скопје инфо - 23.01.2018

Ќе се обесштетуваат децата – жртви на насилство, одлучи Владата на вчерашната седница. Одлуката е донесена на предлог на Министерството за правда. – На денешната седница е разгледана и усвоена информацијата за програма за обесштетување дете кое е ...