TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Кубанските власти тврдат дека нивната вакцина „Абдала“ е 92 отсто ефикасна

Факултети - 24.06.2021

Кубанската кандидат-вакцина „Абдала“ покажа ефикасност од над 92 отсто по три примени дози, соопшти нејзиниот производител, иако не прецизира дали ова било измерено против инфекција, болест или смрт.

Вакцината на кубанските експерти покажала ефикасност од 92,28 отсто

Канал5 - 22.06.2021

Вакцината Абдала против коронавирус, развиена од Куба, која е прва развиена во Јужна Америка, покажа ефекасност од 92,28 проценти против инфекцијата. Тоа го соопшти лабораторијата што го разви препаратот.

Кубанската вакцина „Абдала“ против Ковид-19 покажува ефикасност од 92%

Таратур - 22.06.2021

Кубанската вакцина „Абдала“ против Ковид-19 покажува ефикасност од 92,28 отсто, соопшти кубанската лабораторија што ги врши клиничките испитувања. Сепак, пренесува АФП, не е прецизирано дали овој процент на ефикасност се однесува на заштитата од ...

Завршена и последната фаза од испитувањата: Кубанската вакцина „Абдала“ има неверојатно висока ефикасност против ...

Точка - 22.06.2021

Кубанците имаат уште пет кандидати за вакцина против Ковид-19. Кубанскиот центар за генетски инженеринг и биотехнологија (CIGBC), по завршената последна фаза од испитувањата, објави дека три дози од нивната вакцина „Абдала“ против коронавирусот ...