TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Неопходни се политики кои промовираат споделена грижа и поголемо вклучување на мажите во грижата

Бизнис Вести - 26.10.2021

Речиси две години од почетокот на пандемијата со Ковид 19, состојбата продолжува да ги акцентира нееднаквостите во сите сфери на живеењето, а родовата нееднаквост станува уште понагласена.

Студија на Реактор: Жените извршуваат 72,5 отсто од неплатената работа за грижа

Канал5 - 26.10.2021

Во просек, жените во земјава извршуваат 72,5 отсто од вкупната неплатена работа за грижа, додека придонесот на мажите едвај надминува една четвртина од вкупниот обем на работа. На дневна основа, во споредба со мажите, жените трошат 18 пати повеќе ...

Жените извршуваат 72,5 отсто од неплатената работа за грижа

Нова ТВ - 26.10.2021

Во просек, жените во земјава извршуваат 72,5 отсто од вкупната неплатена работа за грижа, додека придонесот на мажите едвај надминува една четвртина од вкупниот обем на работа. На дневна основа, во споредба со мажите, жените трошат 18 пати повеќе ...

Студија на Реактор: Жените извршуваат 72,5 отсто од неплатената работа за грижа

Опсервер - 26.10.2021

– Во просек, жените во земјава извршуваат 72,5 отсто од вкупната неплатена работа за грижа, додека придонесот на мажите едвај надминува една четвртина од вкупниот обем на работа. На дневна основа, во споредба со мажите, жените трошат 18 пати повеќе ...

Студија на Реактор: Жените извршуваат 72,5 отсто од неплатената работа за грижа

Курир - 26.10.2021

Во просек, жените во земјава извршуваат 72,5 отсто од вкупната неплатена работа за грижа, додека придонесот на мажите едвај надминува една четвртина од вкупниот обем на работа. На дневна основа, во споредба со мажите, жените трошат 18 пати повеќе ...

Студија на Реактор: Жените извршуваат 72,5 отсто од неплатената работа за грижа

24Инфо - 26.10.2021

Во просек, жените во земјава извршуваат 72,5 отсто од вкупната неплатена работа за грижа, додека придонесот на мажите едвај надминува една четвртина од вкупниот обем на работа. На дневна основа, во споредба со мажите, жените трошат 18 пати повеќе ...

Студија на Реактор: Жените извршуваат 72,5 отсто од неплатената работа за грижа

Либертас - 26.10.2021

Во просек, жените во земјава извршуваат 72,5 отсто од вкупната неплатена работа за грижа, додека придонесот на мажите едвај надминува една четвртина од вкупниот обем на работа. На дневна основа, во споредба со мажите, жените трошат 18 пати повеќе ...

Реактор: Две години по ковид пандемијата, родовата нееднаквост станува уште понагласена

Мета - 26.10.2021

Речиси две години од почетокот на пандемијата со Ковид 19, состојбата продолжува да ги акцентира нееднаквостите во сите сфери на живеењето, а родовата нееднаквост станува уште понагласена, велат од Реактор – Истражување во акција.

Студија: Жените на дневно ниво трошат 18 пати повеќе време за миење садови и 12 пати повеќе време за чистење, во ...

MakPress - 26.10.2021

Во просек, жените во земјава извршуваат 72,5 отсто од вкупната неплатена работа за грижа, додека придонесот на мажите едвај надминува една четвртина од вкупниот обем на работа. На дневна основа, во споредба со мажите, жените трошат 18 пати повеќе ...