TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Владата ги зголеми субвенциите за тутунопроизводителите

Сител - 13.02.2018

Државата ги зголеми субвенциите за тутунопроизводителите. Наместо 60 денари како досега, за реколатата 2017 производителите во зависност од класата ќе добијат и до 80 денари по килограм информираше министерот Николовски.

Николовски: Поголеми субвенции за тутун за новата реколта

24 Вести - 13.02.2018

Тутунарите ќе добијат повисоки субвенции, изјави министерто за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски. Целта на владата не е само да се зголеми производството на тутун, туку и да се подобри квалитетот на истиот.

Владата ги зголеми субвенциите за тутунот

А1 On - 13.02.2018

На денешната седница владата ги разгледа и ги усвои изменувањата и дополнувањата на Уредбата за критериуми за субвенционирањето на тутунот. Со измените во уредбата, почнувајќи од реколтата 2017 година, тутунарите ќе добиваат повисоки субвенции со ...

Владата ги зголеми субвенциите за тутунопроизводителите

Алсат-М - 13.02.2018

И покрај препораките на Светската здравствена организација да се лимитираат количините на произведен тутун, Владата ги зголеми субвенциите за тутунопроизводителите. Од Министерството за земјоделство велат дека ги почитуваат препораките но, се додека ...

Повисоки субвенции за тутун, законско укинување на евидентните листови

МРТ - 13.02.2018

Владата донесе одлука за зголемување на субвенциите за тутун. Ќе се стимулира квалитетот. Производителите на прва класа ќе добиваат по 80 денари за килограм. Предвидено е и олеснување на процедурите. Ќе се укине поднесувањето на евидентните листови..

(Видео) Тутунарите ќе добијат поголеми субвенции за новата реколта

Макфакс - 13.02.2018

Владата на денешната седница во Уредбата за директни плаќања за 2018 година, ја дефинираше висината на субвенциите за килограм предаден тутун. Со Уредбата, почнувајќи од реколтата 2017 година, тутунарите ќе добиваат повисоки субвенции.

Николовски: Поголеми субвенции за тутун за новата реколта

Сител - 13.02.2018

Почнувајќи од реколтата за 2017 година тутунарите ќе добиваат повисоки субвенции за килограм предаден тутун, најави денеска министерот за земјодлество, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски.

Ќе се менува Законот за тутун и тутунски производи

Канал 77 - 13.02.2018

Ќе се менува Законот за тутун и тутунски производи. Ова денеска го најави министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, кој очекува предложеното законско решение наскоро да влезе во процедура.

Ќе се зголемат субвенциите за тутунот

+инфо - 13.02.2018

Одлуката се однесува на целокупната количина тутун според категориите и типовите опфатени со уредбата за критериуми за субвенционирање на тутун. Владата на денешната седница ги усвоила измените и дополнувањата на Уредната за критериуми за ...

(Видео) Тутунарите ќе добијат поголеми субвенции за новата реколта

Вечер - 13.02.2018

Владата на денешната седница во Уредбата за директни плаќања за 2018 година, ја дефинираше висината на субвенциите за килограм предаден тутун. Со Уредбата, почнувајќи од реколтата 2017 година, тутунарите ќе добиваат повисоки субвенции.

Николовски: Поголеми субвенции за тутун за новата реколта

Телма - 13.02.2018

Почнувајќи од реколтата за 2017 година, тутунарите ќе добиваат повисоки субвенции за килограм предаден тутун, најави денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски.

Тутунарите ќе добиваат повисоки субвенции за реколтата од 2017

МКД - 13.02.2018

На денешната седница Владата ги усвои изменувањата и дополнувањата на Уредбата за критериуми за субвенционирањето на тутунот. Со измените во уредбата, почнувајќи од реколтата 2017 година, тутунарите ќе добиваат повисоки субвенции со што директно се ...

(ВИДЕО) Николовски: Поголеми субвенции за тутун за новата реколта

А1 On - 13.02.2018

Почнувајќи од реколтата за 2017 година тутунарите ќе добиваат повисоки субвенции за килограм предаден тутун, најави денеска министерот за земјодлество, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски.

Николовски: Поголеми субвенции за тутун за новата реколта...

Н.Македонија - 13.02.2018

Николовски: Поголеми субвенции за тутун за новата реколта Почнувајќи од реколтата за 2017 година тутунарите ќе добиваат повисоки субвенции за килограм предаден тутун, најави денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо ...

Повисоки субвенции за тутунот

Кумановски м. - 14.02.2018

loading... На денешната седница владата ги разгледа и ги усвои изменувањата и дополнувањата на Уредбата за критериуми за субвенционирањето на тутунот. Со измените во уредбата, почнувајќи од реколтата 2017 година, тутунарите ќе добиваат повисоки ...

Николовски: Тутунарите ќе добијат повисоки субвенции

Мета - 13.02.2018

Тутунарите ќе добиваат повисоки субвенции почнувајќи од реколтата 2017 година, информираше денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски. Тој рече дека се направени измени во висината на субвенциите, со што, ...

Повисоки субвенции за тутун за новата реколта

+инфо - 13.02.2018

Владата одлучи субвенцијата за прва класа тутун да изнесува 80 денари по килограм, за втора класа 70 денари, а за трета и четврта 60 денари. Почнувајќи од реколтата за 2017 година тутунарите ќе добиваат повисоки субвенции за килограм предаден тутун, ...

За новата реколта тутунарите ќе добијат поголеми субвенции

Денар - 13.02.2018

Владата на денешната седница во уредбата за директни плаќања за 2018 година ја дефинира висината на субвенциите за килограм предаден тутун. Со уредбата, почнувајќи од реколтата 2017 година, тутунарите ќе добиваат повисоки субвенции.

Повисоки субвенции за тутун за новата реколта

Бриф - 13.02.2018

Почнувајќи од реколтата за 2017 година тутунарите ќе добиваат повисоки субвенции за килограм предаден тутун, најави денеска министерот за земјодлество, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски.

(ВИДЕО) Николовски: Зборот е збор, тутунарите ќе добиваат повисоки субвенции

iPortal - 13.02.2018

Владата на денешната седница во Уредбата за директни плаќања за 2018 година, ја дефинираше висината на субвенциите за килограм предаден тутун. Со Уредбата, почнувајќи од реколтата 2017 година, тутунарите ќе добиваат повисоки субвенции.

Николовски: Поголеми субвенции за тутун за новата реколта

Канал5 - 13.02.2018

Почнувајќи од реколтата за 2017 година тутунарите ќе добиваат повисоки субвенции за килограм предаден тутун, најави денеска министерот за земјодлество, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски.

Тутунарите ќе добијат поголеми субвенции за новата реколта

Точка - 13.02.2018

Владата на денешната седница во уредбата за директни плаќања за 2018 година ја дефинира висината на субвенциите за килограм предаден тутун. Со уредбата, почнувајќи од реколтата 2017 година, тутунарите ќе добиваат повисоки субвенции.

Владата донесе одлука да ги зголеми субвенциите за тутун

еМагазин - 13.02.2018

Почнувајќи од реколтата за 2017 година тутунарите ќе добиваат повисоки субвенции за килограм предаден тутун, најави денеска министерот за земјодлество, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски.

Владата ја дефинираше висината на субвенциите за тутун: Еве колку пари ќе се субвенционира по килограм

Бизнис Вести - 13.02.2018

Владата на денешната седница во Уредбата за директни плаќања за 2018 година, ја дефинираше висината на субвенциите за килограм предаден тутун. Интегралнио говор од прес-конференцијата на министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо ...

Николовски: Тутунарите ќе добијат повисоки субвенции

Локално - 13.02.2018

Tутунарите ќе добиваат повисоки субвенции почнувајќи од реколтата 2017 година, информираше денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски. Тој рече дека се направени измени во висината на субвенциите, со што, ...

Николовски најави повисоки субвенции за тутунарите

Press24 - 13.02.2018

Почнувајќи од реколтата за 2017 година тутунарите ќе добиваат повисоки субвенции за килограм предаден тутун, најави денеска министерот за земјодлество, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски.

(ВИДЕО) Николовски: Поголеми субвенции за тутун за новата реколта

Поглед - 13.02.2018

Почнувајќи од реколтата за 2017 година тутунарите ќе добиваат повисоки субвенции за килограм предаден тутун, најави денеска министерот за земјодлество, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски.

Николовски: Поголеми субвенции за тутун за новата реколта

Слободен Печат - 13.02.2018

Почнувајќи од реколтата за 2017 година тутунарите ќе добиваат повисоки субвенции за килограм предаден тутун, најави денеска министерот за земјодлество, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски.