TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Како Zoom стана најпопуларна платформа на интернет во време на COVID-19

IT.mk - 04.04.2020

За време на владеењето на пандемијата, COVID-19 за најголем дел од компаниите и сервисите во ИТ индустријата претставува сериозен предизвик , но за онлајн платформата Zoom седењето дома значеше зголемување на бројот бројот на корисници кои ...

Спејс Икс им забрани на вработените да ја користат апликацијата за видео повици Зум поради грижа за приватноста

Вечер - 04.04.2020

Компанијата Спејс Икс, чиј сопственик е Илон Маск, им забрани на своите работници да ја користат апликацијата Зум (Zoom) за видео повици, поради недоверба во начинот на кој функционира апликацијата, со оглед на тоа што беше спорно тоа што споделија ...

Зошто Илон Маск им го забрани „Зум“ на вработените?

Факултети - 04.04.2020

Илон Маск им ја забрани апликацијата за видео и конференциски повици „Зум“ на своите вработени поради можни безбедносни проблеми. Во меморандумот за вработените, официјалните претставници на „Спејс екс“ изјавија дека „Зум“ предизвикува значителна ...

Кибер-криминалците ја користат популарностa на ZOOM за ширење малвери

Емитер - 03.04.2020

Поради пандемијата, сè повеќе луѓе работат од дома користејќи платформи за комуникација како што е ZOOM, чија популарност драматично порасна деновиве. Кибер-криминалците ја користат популарноста на Zoom и регистрираат лажни Zoom домени преку коишто ...