TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Четиринаесетгодишна Американка откри молекула која може да помогне за создавање лек за корона вирусот

Иновативност - 21.10.2020

Научниците од целиот свет забрзано работат на пронаоѓање ефикасен лек за новиот корона вирус, но едно девојче од Тексас освои награда од 25.000 долари за откритието кое може многу да придонесе за откривањето на лекот.

14-годишно девојче стои зад откритие од кое може да произлезе лек за Ковид-19

Факултети - 20.10.2020

Научниците напорно работат за да најдат третман за коронавирусот, а помеѓу нив се издвојува и една тинејџерка. Аника Чебролу, 14-годишно девојче од Тексас, штотуку освои награда за млад научник вредна 25.000 долари за откритие кое може да обезбеди ...