TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нема застој на македонски производи при влез во Русија

Алсат-М - 25.03.2019

Не постои застој на македонски камиони при влез во Руската Федерација. Министерот за земјоделство Љупчо Николовски вели дека напорите на Владата се во насока на натамошно интензивирање на економската и секоја друга соработка со Русија.

Раст на извозот на земјоделски производи во Русија, но се уште не доволно

Канал5 - 25.03.2019

Извозот на македонски земјоделски производи за рускиот пазар бележи пораст Извозот на македонски земјоделски производи за рускиот пазар бележи пораст. Надминати се сите пречки со името и застој на камионите за Русија а министерот за земјоделство се ...

Злонамерниците може да „здивнат“: Извозот во Русија бележи голем пораст

еМагазин - 25.03.2019

Македонската економија во првите неколку месеци од годинава бележи зголемување на вкупниот извоз на пазарот во Русија за 41 процент, од кои само кај земјоделските и прехранбените производи растот изнесува 90 проценти за месец јануари, споредено со ...

Трибина за иднината на економските односи со Руската Федерација

Локално - 25.03.2019

Македонско-руската стопанска комора денеска организира деловна средба на тема „Иднината на економските односи со Руската Федерација“. Средбата се организира по повод 14-годишнината од постоењето на Македонско-руската стопанска комора.

Трибина за иднината на економските односи со Руската Федерација

ММС - 25.03.2019

Македонско-руската стопанска комора денеска организира деловна средба на тема „Иднината на економските односи со Руската Федерација”. Средбата се организира по повод 14-годишнината од постоењето на Македонско-руската стопанска комора.

Извозот во Русија се одвива непречено и бележи постојан раст

1tv - 25.03.2019

Македонската економија во првите неколку месеци од годинава бележи зголемување на вкупниот извоз на пазарот во Русија за 41 процент, од кои само кај земјоделските и прехранбените производи растот изнесува 90 проценти за месец јануари, споредено со ...

Средба за иднината на македонско-руските економски односи

Р.С.Европа - 25.03.2019

Македонско-руската стопанска комора денеска организира деловна средба на тема „Иднината на економските односи со Руската Федерација“. Средбата се организира по повод 14-годишнината од постоењето на Македонско-руската стопанска комора.

Извозот во Русија се одвива непречено и бележи постојан раст

Локално - 25.03.2019

Македонската економија во првите неколку месеци од годинава бележи зголемување на вкупниот извоз на пазарот во Русија за 41 процент, од кои само кај земјоделските и прехранбените производи растот изнесува 90 проценти за месец јануари, споредено со ...

Трибина за иднината на економските односи со Руската Федерација

Канал5 - 25.03.2019

Македонско-руската стопанска комора денеска организира деловна средба на тема „Иднината на економските односи со Руската Федерација". Средбата се организира по повод 14-годишнината од постоењето на Македонско-руската стопанска комора.

Освен јаболката во Русија ќе патуваат и македонските вина и млечни производи

Вечер - 25.03.2019

Извозот на нашите производи во Русија бележи континуиран пораст во изминатите неколку години, а носечки производи се овошјето, зеленчукот и цигарите Извозот на македонските производи во Русија се одвива непречено и не постои никаков застој за влез ...

Трибина за иднината на економските односи со Руската Федерација

Опсервер - 25.03.2019

Македонско-руската стопанска комора денеска организира деловна средба на тема „Иднината на економските односи со Руската Федерација“. Средбата се организира по повод 14-годишнината од постоењето на Македонско-руската стопанска комора.

На рускиот пазар најдобро поминува македонскиот зеленчук

+инфо - 25.03.2019

Извозот кај земјоделските и прехранбените производи порасна за 90 отсто во јануари, споредено со истиот месец лани. Македонската економија во првите неколку месеци од годинава бележи зголемување на вкупниот извоз на пазарот во Русија за 41 отсто, од ...

Трибина за иднината на економските односи со Руската Федерација

24 Вести - 25.03.2019

Македонско-руската стопанска комора денеска организира деловна средба на тема „Иднината на економските односи со Руската Федерација“. Средбата се организира по повод 14-годишнината од постоењето на Македонско-руската стопанска комора.

Извозот во Русија се одвива непречено и бележи постојан раст

MakPress - 25.03.2019

Македонската економија во првите неколку месеци од годинава бележи зголемување на вкупниот извоз на пазарот во Русија за 41 процент, од кои само кај земјоделските и прехранбените производи растот изнесува 90 проценти за месец јануари, споредено со ...

Tрибина за иднината на економските односи со Руската Федерација

Вечер - 25.03.2019

Македонско-руската стопанска комора денеска организира деловна средба на тема „Иднината на економските односи со Руската Федерација“. Средбата се организира по повод 14-годишнината од постоењето на Македонско-руската стопанска комора.

Извозот во Русија се одвива непречено и бележи постојан раст

Денар - 25.03.2019

Македонската економија во првите неколку месеци од годинава бележи зголемување на вкупниот извоз на пазарот во Русија за 41 процент, од кои само кај земјоделските и прехранбените производи растот изнесува 90 проценти за месец јануари, споредено со ...

Николовски ќе се обрати на трибина за иднината на економските односи со Руската Федерација

MakPress - 25.03.2019

Скопје, 25 март 2019 (МИА) – Македонско-руската стопанска комора денеска организира деловна средба на тема „Иднината на економските односи со Руската Федерација“. Средбата се организира по повод 14-годишнината од постоењето на Македонско-руската ...

Извозот во Русија се одвива непречено и бележи раст

ТВ21 - 25.03.2019

На денешната свеченост по повод одбележувањето 14 години Македонско-руска стопанска комора тематски посветена на иднината на економските односи со Руската Федерација, беше искажано дека македонската економија во првите неколку месеци од годинава ...

Трибина за иднината на економските односи со Руската Федерација

Сител - 25.03.2019

Македонско-руската стопанска комора денеска организира деловна средба на тема „Иднината на економските односи со Руската Федерација“. Средбата се организира по повод 14-годишнината од постоењето на Македонско-руската стопанска комора.

Извозот во Русија се одвива непречено и бележи постојан раст

А1 On - 25.03.2019

Македонската економија во првите неколку месеци од годинава бележи зголемување на вкупниот извоз на пазарот во Русија за 41 процент, од кои само кај земјоделските и прехранбените производи растот изнесува 90 проценти за месец јануари, споредено со ...

Извозот во Русија се одвива непречено и бележи постојан раст

Либертас - 25.03.2019

Македонската економија во првите неколку месеци од годинава бележи зголемување на вкупниот извоз на пазарот во Русија за 41 процент, од кои само кај земјоделските и прехранбените производи растот изнесува 90 проценти за месец јануари, споредено со ...

Извозот во Русија се одвива непречено и бележи раст

4NEWS - 25.03.2019

На денешната свеченост по повод одбележувањето 14 години Македонско-руска стопанска комора тематски посветена на иднината на економските односи со Руската Федерација, беше искажано дека македонската економија во првите неколку месеци од годинава ...

Извозот во Русија се одвива непречено и во првите неколку месеци е зголемен за 41 процент

МКД - 25.03.2019

Македонската економија во првите неколку месеци од годинава бележи зголемување на вкупниот извоз на пазарот во Русија за 41 процент, од кои само кај земјоделските и прехранбените производи растот изнесува 90 проценти за месец јануари, споредено со ...

Извозот во Русија се одвива непречено и бележи постојан раст

Опсервер - 25.03.2019

Македонската економија во првите неколку месеци од годинава бележи зголемување на вкупниот извоз на пазарот во Русија за 41 процент, од кои само кај земјоделските и прехранбените производи растот изнесува 90 проценти за месец јануари, споредено со ...

Извозот на македонските земјоделско-прехранбени производи во Русија значително расте и се одвива непречено

iPortal - 25.03.2019

Македонската економија во првите неколку месеци од годинава бележи зголемување на вкупниот извоз на пазарот во Русија за 41 процент, од кои само кај земјоделските и прехранбените производи растот изнесува 90 проценти за месец јануари, споредено со ...