TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во МАНУ се слави 100. роденден на еден од основачите, академик Ѓорѓи Филиповски

Факултети - 16.05.2019

Во МАНУ денеска се одржува свеченост по повод роденденот на академик Ѓорѓи Филиповски, единствениот жив од тројцата основачи на оваа институција. Тој на 6 мај наполни 100 години. Академик Филиповски и академиците Блаже Конески и Харалампије ...

Не живеам со гнев, Пешачам и си го уредувам дворот, рече академик Ѓорѓи Филиповски на свечениот стоти роденден во МАНУ

Сакам да кажам - 16.05.2019

Со стоечки аплауз на почетокот и на крајот од свечениот собир беше поздравен академик Ѓорѓи Филиповски, единствениот жив од тројцата основачи на МАНУ, кому денес инстуцијата му го славеше стотиот роденден.

Единствениот жив сведок на основањето на МАНУ, академик Ѓорѓи Филиповски, наполни 100 години

AKO - 16.05.2019

Единствениот жив од тројцата основачи на МАНУ во 1967 година, академик Ѓорѓи Филиповски, на 6 мај наполни 100 години. По повод овој голем јубилеј, во 12 часот во Македонска Академија на науки и уметности, денеска ќе се одржи свеченост .

МАНУ одбележува 100 години од раѓањето на академик Ѓорѓи Филиповски

1tv - 16.05.2019

Академијата на науките и уметностите на Република Северна Македонија (МАНУ) денеска одбележува 100 години од раѓањето на академик Ѓорѓи Филиповски. Во рамки на одбележување на јубилејот, промовирано ќе биде пригодното издание „100 Години Ѓорѓи ...

МАНУ го слави 100 роденден на академик Ѓорѓи Филиповски

Канал5 - 16.05.2019

Во МАНУ денеска се одржа свеченост по повод роденденот на академик Ѓорѓи Филиповски, единствениот жив од тројцата основачи на оваа институција. тој на 6 мај наполни 100 години. Академик Филиповски и академиците Блаже Конески и Харалампије ...

Академик Ѓорги Филиповски прослави 100 години: Не живеам со гнев и инает

Нова ТВ - 16.05.2019

МАНУ денеска со аплауз го поздрави академик Ѓорѓи Филиповски, единствениот жив од тројцата основачи на оваа инстуцијата, чиј стоти роденден денеска беше обележан на свечен собир. Aкадемик Филиповски, заедно со академиците Блаже Конески и Харалампије ...

МАНУ одбележува 100 години од раѓањето на академик Ѓорѓи Филиповски

Независен - 16.05.2019

Академијата на науките и уметностите на Република Северна Македонија (МАНУ) денеска одбележува 100 години од раѓањето на академик Ѓорѓи Филиповски. Во рамки на одбележување на јубилејот, промовирано ќе биде пригодното издание „100 Години Ѓорѓи ...

Академик Филиповски: Секој ден читам, ако мозокот не се одржува – ќе закржлави

Независен - 17.05.2019

Неколкуминутен аплауз на свечениот собир го дочека академик Ѓорѓи Филиповски, единствениот жив од тројцата основачи на МАНУ, кому вчера во институцијата му се славеше стотиот роденден. Салата беше преполна со ректори, проректори, академици, ...

МАНУ одбележува 100 години од раѓањето на академик Ѓорѓи Филиповски

Локално - 16.05.2019

Академијата на науките и уметностите на Република Северна Македонија (МАНУ) денеска одбележува 100 години од раѓањето на академик Ѓорѓи Филиповски. Во рамки на одбележување на јубилејот, промовирано ќе биде пригодното издание „100 Години Ѓорѓи ...

МАНУ одбележува 100 години од раѓањето на академик Ѓорѓи Филиповски

Опсервер - 16.05.2019

Академијата на науките и уметностите на Република Северна Македонија (МАНУ) денеска одбележува 100 години од раѓањето на академик Ѓорѓи Филиповски. Во рамки на одбележување на јубилејот, промовирано ќе биде пригодното издание „100 Години Ѓорѓи ...

МАНУ одбележува 100 години од раѓањето на академик Ѓорѓи Филиповски

24Инфо - 16.05.2019

Академијата на науките и уметностите на Република Северна Македонија (МАНУ) денеска одбележува 100 години од раѓањето на академик Ѓорѓи Филиповски. Во рамки на одбележување на јубилејот, промовирано ќе биде пригодното издание „100 Години Ѓорѓи ...

МАНУ одбележува 100 години од раѓањето на академик Ѓорѓи Филиповски

ММС - 16.05.2019

Академијата на науките и уметностите на Република Северна Македонија (МАНУ) денеска одбележува 100 години од раѓањето на академик Ѓорѓи Филиповски. Во рамки на одбележување на јубилејот, промовирано ќе биде пригодното издание „100 Години Ѓорѓи ...

МАНУ одбележува 100 години од раѓањето на академик Ѓорѓи Филиповски

А1 On - 16.05.2019

Академијата на науките и уметностите на Република Северна Македонија (МАНУ) денеска одбележува 100 години од раѓањето на академик Ѓорѓи Филиповски. Во рамки на одбележување на јубилејот, промовирано ќе биде пригодното издание „100 Години Ѓорѓи ...

МАНУ одбележува 100 години од раѓањето на кадемик Ѓорѓи Филиповски

Press24 - 16.05.2019

Академијата на науките и уметностите на Република Северна Македонија (МАНУ) денеска одбележува 100 години од раѓањето на академик Ѓорѓи Филиповски. Во рамки на одбележување на јубилејот, промовирано ќе биде пригодното издание „100 Години Ѓорѓи ...

МАНУ одбележува 100 години од раѓањето на академик Ѓорѓи Филиповски

Скопје инфо - 16.05.2019

Академијата на науките и уметностите на Република Северна Македонија (МАНУ) денеска одбележува 100 години од раѓањето на академик Ѓорѓи Филиповски. Во рамки на одбележување на јубилејот, промовирано ќе биде пригодното издание „100 Години Ѓорѓи ...