TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ТК Прилеп ќе го откупи договорениот тутун од Далија, а вишокот ќе се откупи по 15 февруари

24 Вести - 13.01.2021

Тутунски комбинат Прилеп ќе ги откупи количините што ги има договорено Далија Табак со своите кооперанти но не ги обезбеди потребната финансиска гаранција да отпочне да откупува. Ваков договор е постигнат на денешниот состанок министерот за ...

Прилепскиот комбинат ќе го преземе Договорениот тутун од „Далија“, а вишокот ќе се откупува по 15 февруари

Сакам да кажам

Договорениот тутун на Далија ќе го откупи ТК Прилеп а вишокот тутун ќе се откупува после 15 февруари

ММС

Тутунарите во Струмичко во паника оти „Далија Табак“ нема да откупува зашто нема пари за склучените договори

Сакам да кажам

Тутунарите во Струмичко во паника, компанијата „Далија табак“ не врши откуп

24 Вести

Тутунарите од струмичко бараат решение да им се откупи тутунот откако Далија Табак ги известила дека нема да откупува

ММС

Државата ќе го откупи вишокот тутун

Сител - 13.01.2021

Целиот тутун ќе биде откупен. Тутунарите треба да ги пријават вишоците во подрачните единици на Министерствто за земјоделство. Откупот ќе биде интензивиран и ако има потреба рокот за откуп ќе биде продолжен за две до четири недели.

Тутунарите добија уште едно ветување дека ќе се откупи вишокот тутун

Алфа

Тутунарите и откупувачите се договорија - ќе се преземат и договорените количини и вишоците

24 Вести - 13.01.2021

Компаниите ќе ја забрзаат динамиката на откуп, ќе ги преземат и вишоците, а пунктовите ќе бидат отворени додека откупниот процес не заврши во целост. Ако има потреба, тутун ќе може да се носи на вагите и во саботите.

Заврши средбата со Хоџа: Договорено е да се преземат и договорените количини и вишоците на тутун

ММС

Тутунарите и откупувачите се договорија – ќе се преземат и договорените количини и вишоците

Бизнис Вести

Тутунарите и откупувачите се договорија – ќе се преземат и договорените количини и вишоците

Frontline

Тутунарите и откупувачите се договорија – ќе се преземат и договорените количини и вишоците

Опсервер

Тутунарите и откупувачите се договорија – ќе се преземат и договорените количини и вишоците

ТВ21

Тутунарите и откупувачите се договорија – ќе се преземат и договорените количини и вишоците

Слободен Печат

24Инфо Press24 +инфо Република Канал5 Бриф Независен iPortal

Нова средба на министерот Хоџа со тутунопроизводителите

Локално - 12.01.2021

Утре, Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Арјанит Хоџа ќе одржи средба со Иницијативниот одбор на незадоволните тутунари, Сојузот на здруженијата на тутунопроизводители, како и претставниците на откупните компании.

Нова средба на тутунарите со министерот и откупувачите, барањата стари – реална проценка и забрзување на откупот

Независен

Тутунарите утре на нова средба со министерот и откупувачите

Бизнис Вести

Тутунарите утре на нова средба со министерот и откупувачите

Скопје инфо

Тутунарите утре на нова средба со министерот и откупувачите

МКД

Тутунарите утре на нова средба со министерот и откупувачите

ММС

Тутунарите утре на нова средба со министерот: Да се зголеми динамиката на откуп, да се продолжи рокот и пунктовите да бидат отворени и во сабота

Слободен Печат

Frontline Опсервер MakPress +инфо 24Инфо Република Вечер Прес Канал5

Ќе се преземат и договорените количини и вишоците – тутунарите и откупувачите се договорија

Локално - 13.01.2021

Производителите и откупувачите на тутун на денешната средба се договорија. Компаниите ќе ја забрзаат динамиката на откуп, ќе ги преземат и вишоците, а пунктовите ќе бидат отворени додека откупниот процес не заврши во целост.

Тутунарите и откупувачите се договорија

Тера