TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Вработените во „Амазон“ во штрајк на „Црн петок“

Вечер Прес - 26.11.2022

Иницијативата Make Amazon Pay ги повика вработените во ова акомпанија низ целиот свет да штрајкуваат на Црн петок, еден од највносните денови за сите трговци на интернет, јавува Ројтерс. Иницијаторите велчат дека штрајкот е планиран во повеќе од 30 ...

Вработените во „Амазон“ ќе штрајкуваат на „Блек Фрајдеј”

Слободен Печат - 25.11.2022

Коалицијата на организации на вработени која опфаќа 30 земји планира на „Блек Фрајдеј” да протестира против онлајн трговецот на мало Амазон. Иницијативата „Направи Амазон да плати” бара компанијата да исплаќа фер плати и ќе одржува штрајкови низ ...

ШТРАЈК НА ЦРН ПЕТОК - работниците на Амазон бараат повисоки плати, штрајкувачки акции во 30 земји

Фактор - 25.11.2022

Вработените на локациите на Амазон ширум светот, вклучително и во САД, Германија и Франција, се чини дека ќе штрајкуваат на денешниот црн петок, еден од најпрометните денови за купување на онлајн трговците, барајќи повисоки плати.

Вработените во Амазон ќе штрајкуваат на „Блек Фрајдеј“

Вечер Прес - 25.11.2022

Коалицијата на организации на вработени која опфаќа 30 земји планира на „Блек Фрајдеј“ да протестира против онлајн трговецот на мало Амазон. Иницијативата „Направи Амазон да плати“ бара компанијата да исплаќа фер плати и ќе одржува штрајкови низ ...

Вработените во Амазон ќе штрајкуваат на „Блек Фрајдеј“

Канал5 - 25.11.2022

Kоалицијата на организации на вработени која опфаќа 30 земји планира на „Блек Фрајдеј“ да протестира против онлајн трговецот на мало Амазон. Иницијативата „Направи Амазон да плати“ бара компанијата да исплаќа фер плати и ќе одржува штрајкови низ ...

Вработените во Амазон ќе штрајкуваат на „Блек Фрајдеј”

Алсат-М - 25.11.2022

Коалицијата на организации на вработени која опфаќа 30 земји планира на „Блек Фрајдеј” да протестира против онлајн трговецот на мало Амазон. Иницијативата „Направи Амазон да плати” бара компанијата да исплаќа фер плати и ќе одржува штрајкови низ ...

Вработените во Амазон ќе штрајкуваат на „Блек Фрајдеј”

Zoom - 25.11.2022

Коалицијата на организации на вработени која опфаќа 30 земји планира на „Блек Фрајдеј” да протестира против онлајн трговецот на мало Амазон. Иницијативата „Направи Амазон да плати” бара компанијата да исплаќа фер плати и ќе одржува штрајкови низ ...