TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Италијанската полиција откри фалсификати на изложба на Модиљани

Бриф - 11.01.2018

Италијанската полиција испитува три организатори на изложбата Модиљани, откако сите, освен една од сликите се покажаа како лажни. Изложбата беше отворена во Џенова минатиот март, а затворена во јули, откако експертите покренаа сомневања дека делата ...

Речиси сите слики на изложба на Модиљани биле фалсификат

Сител - 11.01.2018

Заштитиниците на правата на потрошувачите во Италија бараат обештетување откако еден експерт заклучи дека речиси сите слики, прикажани во Џенова на изложбата посветена на сликарот Амадео Модиљани, биле фалсификат.

Скандал во Италија: Изложба на Модилјани со фалсификат слики

Кајгана - 11.01.2018

Адвокати за заштита на правата на потрошувачите во Италија бараат отштета откако експерт за уметност заклучи дека сите речиси слики прикажани на изложба во Џенова посветена на славниот уметник Амадео Модилјани биле фалсификати.

Речиси сите слики на изложба на Модиљани биле фалсификат

+инфо - 11.01.2018

Експретот одреден од судот во Џенова заклучи дека 20 од 21 слика прикажани на изложбата во 2017, се очигледни фалсификати. Заштитиниците на правата на потрошувачите во Италија бараат обештетување откако еден експерт заклучи дека речиси сите слики, ...