TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Веб-алатка за следење на трошоците од буџетот

Призма - 20.11.2019

Базата ќе се дополнува со нови податоци два пати месечно | Фото: БИРН На интернет страницата Отворени финансии од денеска секој ќе може да провери кому, колку и кога државата префрлила пари, страницата всушност ќе служи како веб-алатка за следење на ...

Од денеска трошењата на државата на увид на јавноста, презентирана нова веб платформа

Сител - 20.11.2019

Трошењата на државните пари од денеска се на увид на јавноста. Преку веб платформата „Отворени финансии“ може да се погледнат сите плаќања на државните институции и примателите на средствата.

(Видео) Трошоците на државата на увид преку „Отворени финансии“

Макфакс - 20.11.2019

Денеска на прес-конференција беше промовиран порталот „Отворени финансии“, што содржи финансиски податоци за над дванаесет и пол милиони трансакции. „Стандардите се поставени. Секогаш кога некое министерство, агенција или државна управа ќе извршат ...

Државната каса се става на увид на граѓаните

Алсат-М - 20.11.2019

Преку интернет платформата „отворени финансии“ секој граѓанин ќе може да има увид во состојбата на државната каса и трансакциите на сите буџетски корисници. Проектот денеска го промовираа премиерот Заев и министерката за финансии Нина Ангеловска.

Граѓаните ќе контролираат како се трошат нивните пари преку платформата „Отворени финансии“

+инфо - 20.11.2019

Граѓните преку платформата „Отворени финансии“ од денеска ќе можат да проверат кој министер колку и каде ги троши нивните пари собрани во државната каса, бидејќи имаат можност да влезат во трезорот на државата.

Заев, Ангеловска и Поповски ја промовираа новата веб-платформа „отворени финансии“

Канал5 - 20.11.2019

Премиерот Заев, министерката за финансии Нина Ангеловска и министерот за отчетност и транспаретност Роберт Поповски ја промовираат новата веб-платформа „отворени финансии“. Со оваа алатка ќе бидат ставени на увид податоците од 12 милиони ...

Со платформата „Отворени финансии“ граѓаните ќе имаат увид во трошење на нивните пари во буџетот

Мета - 20.11.2019

Во Македонија конечно се отвори државниот трезор на Министерството за финансии и на увид на граѓаните ги ставаме минатите, сегашните и сите идни финансиски трансакции на буџетските корисници од буџетот, рече денеска премиерот Зоран Заев на ...

Граѓаните преку компјутер ќе видат каде се трошат нивните пари

Вечер Прес - 20.11.2019

Платформата „Отворени финансии„ во иднина ќе биде коректив на работењето на државните институции и силна барикада за корупција, незаконитонист и други неправилности, а истовремено ќе ги натера директорите и министрите да бидат поодговорни кој ...

Трошењата на презадолжените општини не се дел од платформата „Отворени финансии“

Алфа - 20.11.2019

Владата се пофали со новата електронска платформа „Отворени финансии“ за увид во трошењето на народните пари, но на оваа листа ги нема најзадолжените, општините и јавните претпријатија. Односно, ги има трансферите од централниот буџет, но не и ...

Владата ја претстави алатката „Отворени финансии“ – Сите трансакции од 2010 на увид на јавноста

Локално - 20.11.2019

Реализацијата на буџетот по институции, најголеми даватели и приматели на финансии се можностите кои ги нуди новата владина алатка „Отворени финансии“, која на прес конференција ја претставија премиерот Зоран Заев, министерката за финансии, Нина ...

(ВО ЖИВО): Заев и министрите Ангеловска и Поповски ја промовираат новата веб-платформа „Отворени финансии”

24Инфо - 20.11.2019

Во Владата на Република Македонија во моментов премиерот Зоран Заев , министерката за финансии Нина Ангеловска и министерот за отчетност и транспаретност Роберт Поповски ја промовираат новата веб-платформа „Отворени финансии“.

(ВО ЖИВО) Прес на премиерот Заев и министрите Поповски и Ангеловска

Локално - 20.11.2019

Прес-конференција на премиерот Зоран Заев и министерот Роберт Поповски и министерката Нина Ангеловска на која ќе ја промовираат новата веб-платформа „Отворени ...

Прес на премиерот Заев и министрите Поповски и Ангеловска (ВО ЖИВО)

iPortal - 20.11.2019

Прес-конференција на премиерот Зоран Заев и министерот Роберт Поповски и министерката Нина Ангеловска на која ќе ја промовираат новата веб-платформа „Отворени ...

„Отворени финансии“: Граѓаните ќе имаат увид во „Државната каса“

Слободен Печат - 20.11.2019

На увид на граѓаните се сите финансиски трансакции на министрите и државните институции од 2010 година сегашните и идните трансакции. Информациите на платформата ќе се обновуваат секои 15 дена.

Од денеска трошењата на државата на увид на јавноста, презентирана нова веб платформа

24Инфо - 20.11.2019

Трошењата на државните пари од денеска се на увид на јавноста. Преку веб платформата „Отворени финансии” може да се погледнат сите плаќања на државните институции и примателите на средствата.

(ВИДЕО) Од денеска трошењата на државата на увид на јавноста, презентирана нова веб платформа

Бриф - 20.11.2019

Трошењата на државните пари од денеска се на увид на јавноста. Преку веб платформата „Отворени финансии“ може да се погледнат сите плаќања на државните институции и примателите на средствата.

Преку нова веб платформа ќе можат да се погледнат трошењата на државните пари

MakPress - 20.11.2019

Трошењата на државните пари од денеска се на увид на јавноста. Преку веб платформата „Отворени финансии“ може да се погледнат сите плаќања на државните институции и примателите на средствата.

Од денеска трошењата на државата на увид на јавноста, презентирана нова веб платформа

ТВ21 - 20.11.2019

Трошењата на државните пари од денеска се на увид на јавноста. Преку веб платформата „Отворени финансии“ може да се погледнат сите плаќања на државните институции и примателите на средствата.

Од денеска трошењата на државата на увид на јавноста, презентирана нова веб платформа

Либертас - 20.11.2019

Трошењата на државните пари од денеска се на увид на јавноста. Преку веб платформата „Отворени финансии“ може да се погледнат сите плаќања на државните институции и примателите на средствата.

Од денеска трошењата на државата на увид на јавноста, презентирана нова веб платформа

4NEWS - 20.11.2019

Трошењата на државните пари од денеска се на увид на јавноста. Преку веб платформата „Отворени финансии“ може да се погледнат сите плаќања на државните институции и примателите на средствата.

ЗАЕВ: Денеска е празник на транспареноста и отчетноста во Македонија

Денешен - 20.11.2019

Трошењата на државните пари од денеска се на увид на јавноста преку веб платформата „Отворени финансии“, на која може да се погледнат сите плаќања на државните институции и примателите на средствата.

Од денеска трошењата на државата на увид на јавноста преку веб платформата „Отворени финансии“

Фокус - 20.11.2019

Трошењата на државните пари од денеска се на увид на јавноста. Преку веб платформата „Отворени финансии“ може да се погледнат сите плаќања на државните институции и примателите на средствата.

Од денеска трошењата на државата на увид на јавноста преку веб платформата „Отворени финансии“

Скопје инфо - 20.11.2019

Трошењата на државните пари од денеска се на увид на јавноста. Преку веб платформата „Отворени финансии“ може да се погледнат сите плаќања на државните институции и примателите на средствата.

Трошењата на државните пари од денеска на увид на јавноста

МКД - 20.11.2019

Преку веб платформата „Отворени финансии“ може да се погледнат сите плаќања на државните институции и примателите на средствата. Достапни се трошењата од 2010 година наваму, а во иднина ќе се објавуваат податоците на 15 дена.

Од денеска трошењата на државата на увид на јавноста преку веб платформата „Отворени финансии“

CivilMedia - 20.11.2019

Трошењата на државните пари од денеска се на увид на јавноста. Преку веб платформата „Отворени финансии“ може да се погледнат сите плаќања на државните институции и примателите на средствата.

Од денеска трошењата на државата на увид на јавноста преку веб платформата „Отворени финансии“

Денар - 20.11.2019

Трошењата на државните пари од денеска се на увид на јавноста. Преку веб платформата „Отворени финансии“ може да се погледнат сите плаќања на државните институции и примателите на средствата.

Од денеска трошењата на државата на увид преку „Отворени финансии“

Press24 - 20.11.2019

Трошењата на државните пари од денеска се на увид на јавноста. Преку веб платформата „Отворени финансии“ може да се погледнат сите плаќања на државните институции и примателите на средствата.

Од денеска трошењата на државата на увид на јавноста преку веб платформата „Отворени финансии“

Независен - 20.11.2019

Трошењата на државните пари од денеска се на увид на јавноста. Преку веб платформата „Отворени финансии“ може да се погледнат сите плаќања на државните институции и примателите на средствата.

Промовиран порталот „Отворени финансии“

Скопје1 - 20.11.2019

Од денеска пред очите на јавноста ставаме финансиски податоци за над дванаесет и пол милиони трансакции. Стандардите се поставени. Секогаш кога некое министерство, агенција или државна управа ќе извршат уплата на пари, трансакцијата во рекордно ...

Од денеска трошењата на државата на увид преку „Отворени финансии“

Република - 20.11.2019

Трошењата на државните пари од денеска се на увид на јавноста. Преку веб платформата „Отворени финансии“ може да се погледнат сите плаќања на државните институции и примателите на средствата.

Трошоците на државата на увид преку „Отворени финансии“

Н.Македонија - 20.11.2019

Денеска на прес-конференција беше промовиран порталот „Отворени финансии“, што содржи финансиски податоци за над дванаесет и пол милиони трансакции. – Стандардите се поставени. Секогаш кога некое министерство, агенција или државна управа ќе извршат ...

Промовиран порталот „Отворени финансии“: Ова е клучен резултат од големата реформа на јавните финансии за транспарентно ...

24Инфо - 20.11.2019

Од денеска пред очите на јавноста ставаме финансиски податоци за над дванаесет и пол милиони трансакции. Стандардите се поставени. Секогаш кога некое министерство, агенција или државна управа ќе извршат уплата на пари, трансакцијата во рекордно ...

ВИДЕО: Од денеска трошењата на државата на увид на јавноста, презентирана нова веб платформа

А1 On - 20.11.2019

Трошењата на државните пари од денеска се на увид на јавноста. Преку веб платформата „Отворени финансии“ може да се погледнат сите плаќања на државните институции и примателите на средствата.

„Отворени финансии“-граѓаните ќе имаат увид врз трошењето на буџетот

OhridNews - 20.11.2019

Од денеска пред очите на јавноста ставаме финансиски податоци за над дванаесет и пол милиони трансакции. Стандардите се поставени. Секогаш кога некое министерство, агенција или државна управа ќе извршат уплата на пари, трансакцијата во рекордно ...

Трошоците на државата на увид преку „Отворени финансии“

MTM - 20.11.2019

Денеска на прес-конференција беше промовиран порталот „Отворени финансии“, што содржи финансиски податоци за над дванаесет и пол милиони трансакции. „Стандардите се поставени. Секогаш кога некое министерство, агенција или државна управа ќе извршат ...

Од денеска трошењата на државата на увид на јавноста, презентирана нова веб платформа

Канал5 - 20.11.2019

Трошењата на државните пари од денеска се на увид на јавноста. Преку веб платформата „Отворени финансии“ може да се погледнат сите плаќања на државните институции и примателите на средствата.

Промовиран порталот „Отворени финансии“

Иновативност - 20.11.2019

Од денеска пред очите на јавноста ставаме финансиски податоци за над дванаесет и пол милиони трансакции. Стандардите се поставени. Секогаш кога некое министерство, агенција или државна управа ќе извршат уплата на пари, трансакцијата во рекордно ...

Промовиран порталот „Отворени финансии“

Банкарство.мк - 21.11.2019

Од денеска, пред очите на јавноста, ставаме финансиски податоци за над дванаесет и пол милиони трансакции. Стандардите се поставени. Секогаш кога некое министерство, агенција или државна управа ќе извршат уплата на пари, трансакцијата, во рекордно ...

Заев: „Отворени финансии“ во иднина ќе биде коректив на работењето на институциите и силна барикада за корупцијата, ...

Бизнис Вести - 21.11.2019

Од денеска пред очите на јавноста ставаме финансиски податоци за над дванаесет и пол милиони трансакции. Стандардите се поставени. Секогаш кога некое министерство, агенција или државна управа ќе извршат уплата на пари, трансакцијата во рекордно ...