TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Седум работи што не треба да ги чувате дома ако имате мачка

Женски магазин - 03.12.2019

Тие се опасни по нејзиниот живот и здравје Мачките се забавни и енергични. Тие се крајно љубопитни. Нивната љубопитна природа дури може да ги повреди ако не бидат доволно внимателни. Како сопственици на мачки, луѓето треба да бидат свесни за оваа ...

Што сѐ лечи предењето на мачката

Вечер Прес - 02.12.2019

На многумина им звучи по малку лудо, ама дури и интернетот изобилува со информации за придобивките од предењето на мачката за вашето здравје. Секој што чува мачка ќе признае барем дека предењето е многу необична и малку мистериозна појава.

Никогаш нема да им забраниме на мачките слободно да се движат, им одговори Брисел на Холандски научници

Сакам да кажам - 02.12.2019

Европската Унија го отфрли барањето на научници од Универзитетот во Тилбург дека и мачките би требало да бидат врзани заради поголема заштита на загрозени видови птици и околината. Од Унијата им одговориле дека немаат намера на мачките да им го ...

Ако чувате мачка, овие работи мора да ги исфрлите од домот

Курир - 03.12.2019

Тие се опасни по нејзиниот живот и здравје Мачките се забавни и енергични. Тие се крајно љубопитни. Нивната љубопитна природа дури може да ги повреди ако не бидат доволно внимателни. Како сопственици на мачки, луѓето треба да бидат свесни за оваа ...