TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Се проширува улицата „Борис Сарафов“

Утрински - 21.06.2016

За градежниот зафат Град Скопје ќе одвои околу 2,5 милиони денари, а за експропријација на земјиштето Градот и Општината заеднички вложија 3,4 милиони денари Улицата „Борис Сарафов“ во општина Ѓорче Петров од тесно сообраќајно грло ќе стане широка ...

За целите на проширување на „Борис Сарафов“ ќе се урнат два објекти

Скопје инфо - 22.06.2016

Поранешната фабрика „4ти јули“, односно два објекти од нејзиниот комплекс ќе бидат урнати, за да се прошири улицата „Борис Сарафов“ во скопската населба Ѓорче Петров. По долги преговори постигнат е договор со сопствениците не земјиштето и објектите, ...

Ќе се урнат двете куќи и конечно ќе се прошири „Борис Сарафов“

Дневник - 21.06.2016

Екипи на „Улици и патишта“ вчера ја почнаа реализацијата на проектот за дооформување на улицата Борис Сарафов, (поранешна „4 јули“) во Ѓорче Петров, односно за отстранување на тесното сообраќајно грло на сообраќајницата.