TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

(ФОТО) „Крвав“ снег кај украинската станица на Антарктикот

Алсат-М - 25.02.2020

На украинската поларна станица „Академик Вернадски“, на Антарктикот, падна црвен снег! Информацијата ја соопшти Министерството за образование и наука на Украина преку својата фејсбук страница.

Природен феномен: „Кpвав“ снег на Антарктикот! (ФОТКИ)

365 - 25.02.2020

„Веќе неколку недела, нашата станица на Антарктикот -‘Академик Вернадски’, е опкружена со… снег од малини!“, соопштија од украинското Министерство за образование и наука. Од каде доаѓа и зошто е вака обоен снегот? Од украинската станица објаснуваат ...