TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

И монографијата „Манаки“ на Игор Старделов достапна онлајн

Макфакс - 22.05.2020

Кинотеката на својата веб-страница продолжи да „прикачува“ дел од своите изданија со што истите се достапни за пошироката јавност, кинотечната публика и сите оние коишто сакаат да дознаат нешто повеќе за домашната и странската кинематографија.

Градоначалничката Петровска му одговори на Дурловски дека не го дава киното ,,Манаки“ на скопјани

AKO - 22.05.2020

Градоначалничката на Битола, Наташа Петровска , му одговори на Игор Дурловски, носител на листа на ИЕ 5 на ВМРО ДПМНЕ, кој побара киното ,,Манаки“ во Битола да се даде на управување на централната власт, а Офицерски Дом на приватници.

Друштвото на филмските работници на Македонија одбележува 70-годишнина

Нетпрес - 21.05.2020

Друштвото на филмските работници на Македонија одбележува 70 години од своето постоење. Друштвотото на филмските работници на Македонија е основано на 21 мај 1950. Тоа е формирано како општествена организација што ги опфаќа филмските работници од ...

Општинската јавна установа за култура денеска пред битолските советници

Тера - 21.05.2020

Советот на Општина Битола денеска ја одржа третата по ред електронска седница, а две точки предизвикаа особен интерес кај граѓаните на Битола. Првата е Одлуката за ослободување на родителите од плаќање на градинките за месеците април и мај.

Он-лајн достапна и монографијата „Манаки“на Игор Старделов

Опсервер - 22.05.2020

Скопје, 22 мај 2020 () – Кинотеката на својата веб-страница продолжи да „прикачува“ дел од своите изданија со што тие се достапни за пошироката јавност, кинотечната публика и сите оние кои сакаат да дознаат нешто повеќе за домашната и странската ...

Он-лајн достапна и монографијата „Манаки“на Игор Старделов

А1 On - 22.05.2020

Кинотеката на својата веб-страница продолжи да „прикачува“ дел од своите изданија со што тие се достапни за пошироката јавност, кинотечната публика и сите оние кои сакаат да дознаат нешто повеќе за домашната и странската кинематографија.

Монографијата „Манаки“ на Игор Старделов сега е достапна и онлајн

Република - 22.05.2020

Кинотеката на својата веб-страница продолжи да „прикачува“ дел од своите изданија со што истите се достапни за пошироката јавност, кинотечната публика и сите оние коишто сакаат да дознаат нешто повеќе за домашната и странската кинематографија.

Монографијата „Манаки“ на Игор Старделов сега достапна и онлајн

Вечер - 22.05.2020

Кинотеката на својата веб-страница продолжи да „прикачува“ дел од своите изданија со што истите се достапни за пошироката јавност, кинотечната публика и сите оние коишто сакаат да дознаат нешто повеќе за домашната и странската кинематографија, ...

Он-лајн достапна и монографијата „Манаки“на Игор Старделов

MakPress - 22.05.2020

Кинотеката на својата веб-страница продолжи да „прикачува“ дел од своите изданија со што тие се достапни за пошироката јавност, кинотечната публика и сите оние кои сакаат да дознаат нешто повеќе за домашната и странската кинематографија.

Монографијата „Манаки“ на Игор Старделов достапна и онлајн

МКД - 22.05.2020

Кинотеката на својата веб-страница продолжи да „прикачува" дел од своите изданија со што тие се достапни за пошироката јавност, кинотечната публика и сите оние кои сакаат да дознаат нешто повеќе за домашната и странската кинематографија.

Монографијата „Манаки“ од Игор Старделов достапна на сајтот на Кинотеката

Сакам да кажам - 22.05.2020

Монографијата „Манаки“ од Игор Старделов, издание на Кинотеката од 2003 година, е поставена на нејзината интернет страница. Старделов е раководител на Одделението за заштита на филмови и филмски материјали (Филмски архив) на Кинотеката.

Петровска контра Дурловски за културата во Битола

Тера - 22.05.2020

Да се летува во Македонија, на езеро или планина повикува Игор Дурловски во промотивно видео кое е актуелно и кружи на Фејсбук. Спотот започнува од плоштадот Магнолија, од градот од каде потекнува и е носител на листата во Изборната единица 5, каде ...

Друштвото на филмските работници одбележува 70 години

Н.Македонија - 23.05.2020

Друштвото на филмските работници на Македонија, кое е основано на 21 мај 1950 година, навршува 70 години постоење. Големиот јубилеј ќе биде свечено одбележан во септември оваа година. За прв претседател беше избран Јован Бошковски, а Милтон Манаки, ...