TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Поставен дигитален паметен споменик, прв столб на паметните градови во Македонија – Прличев воскресна во Охрид!

Вечер Прес - 10.08.2022

Поставувањето на дигиталниот паметен споменик на Прличев предизвика огромно внимание кај јавноста, а градоначалникот на Охрид, Кирил Пецаков, истакна дека споменикот им нуди „уникатно футуристичко искуство на граѓаните и на посетителите на Охрид“.

Во Охрид претставен првиот холограмски паметен споменик во Македонија

Емитер - 10.08.2022

Охрид гордо и стамено го оправдува епитетот на духовно средиште на Балканот. На 9. август, во 21 часот, на плоштадот на уметноста Долна Порта беше промовиран првиот дигитален паметен споменик кај нас, кој ги вкрстува вештачката интелигенција и ...

Промовиран дигитален споменик на Григор Прличев во Охрид, Пецаков: Ваквите иновации ја поттикнуваат промоцијата на ...

Република - 10.08.2022

Синоќа Општина Охрид и Кирил Пецаков го промовираа дигиталниот паметен споменик кој ги вкрстува вештачката интелигенција и виртуелната реалност во уникатно футуристичко искуство за граѓаните и посетителите на Охрид.

Промовиран дигиталниот паметен споменик со ликот на Григор Прличев, ,,Вториот Хомер” на плоштадот Долна Порта

OhridNews - 10.08.2022

Промовиран дигиталниот паметен споменик кој ги вкрстува вештачката интелигенција и виртуелната реалност во уникатно футуристичко искуство за граѓаните и посетителите на Охрид. Иновативниот систем е изработен од страна на компанијата Сефиданис (Anis ...

Охрид го „воскресна“ Григор Прличев, Пецаков: Дигиталниот споменик ги вкрстува вештачката интелигенција и виртуелната ...

Скопје1 - 10.08.2022

Синоќа Општина Охрид и Кирил Пецаков го промовираа дигиталниот паметен споменик кој ги вкрстува вештачката интелигенција и виртуелната реалност во уникатно футуристичко искуство за граѓаните и посетителите на Охрид.

Охрид го „воскресна“ Григор Прличев – дигиталниот споменик ги вкрстува вештачката интелигенција и виртуелната реалност

Независен - 10.08.2022

Синоќа Општина Охрид и Кирил Пецаков го промовираа дигиталниот паметен споменик кој ги вкрстува вештачката интелигенција и виртуелната реалност во уникатно футуристичко искуство за граѓаните и посетителите на Охрид.

Промовиран виртуелен паметен споменик на Григор Прличев

Канал5 - 10.08.2022

Дигитален паметен споменик на Григор Прличев, кој ги вкрстува вештачката интелигенција и виртуелната реалност во уникатно футуристичко искуство за граѓаните и посетителите беше промовиран во Охрид.

Во Охрид поставен дигитален паметен споменик со ликот на Григор Прличев

Иновативност - 10.08.2022

Промовиран дигиталниот паметен споменик кој ги вкрстува вештачката интелигенција и виртуелната реалност во уникатно футуристичко искуство за граѓаните и посетителите на Охрид. Иновативниот систем е изработен од страна на компанијата Сефиданис (Anis ...

Промовиран виртуелен паметен споменик на Григор Прличев

MakPress - 10.08.2022

Дигитален паметен споменик на Григор Прличев, кој ги вкрстува вештачката интелигенција и виртуелната реалност во уникатно футуристичко искуство за граѓаните и посетителите беше промовиран во Охрид.