TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

НБРМ: Економијата закрепнува по падот во првата половина од 2017 година

Мета - 14.02.2018

Економијата во четвртиот квартал од 2017 година закрепнала со подобро темпо во однос третиот, било заклучено на редовната седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на Народна банка.

НБРМ: Девизните резерви во јануари забележаа раст

Фактор - 14.02.2018

На 13 февруари 2018 година се одржа редовна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ, на која беа разгледани состојбите во домашната економија, движењата на меѓународните и домашните финансиски пазари и показателите за домашната ...

НБРМ: Економијата закрепнува по падот во првата половина од 2017 година

Бриф - 14.02.2018

Економијата во четвртиот квартал од 2017 година закрепнала со подобро темпо во однос третиот, било заклучено на редовната седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на Народна банка.

НБРМ: Два отсто проектирана инфлација за 2018 година

А1 On - 14.02.2018

„На 13 февруари 2018 година се одржа редовна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ, на која беа разгледани состојбите во домашната економија, движењата на меѓународните и домашните финансиски пазари и показателите за ...

НБРМ: Девизните резерви во јануари забележаа раст

Press24 - 14.02.2018

Македонската економија во последниот квартал од минатата година продолжила да закрепнува со нешто подобро темпо споредено со третиот квартал, оценува Народната банка на Република Македонија.

НБРМ: Економијата закрепнува, носители индустријата и трговијата

Либертас - 14.02.2018

Македонската економија во последниот квартал од минатата година продолжила да закрепнува со нешто подобро темпо споредено со третиот квартал, оценува Народната банка на Република Македонија.

НБРМ: Економијата закрепнува, носители индустријата и трговијата

+инфо - 14.02.2018

Податоците за девизните резерви во минатиот месец покажуваат раст, што во најголем дел се должи на издавањето на шестата еврообврзница. Македонската економија во последниот квартал од минатата година продолжила да закрепнува со нешто подобро темпо ...

НБРМ: Економијата закрепнува, носители индустријата и трговијата

Стандард - 14.02.2018

Македонската економија во последниот квартал од минатата година продолжила да закрепнува со нешто подобро темпо споредено со третиот квартал, оценува Народната банка на Република Македонија.

НБРМ: Благајничките записи остануваат непроменети со каматна стапка од 3,25%

Банкарство.мк - 14.02.2018

На 13 февруари 2018 година се одржа редовна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ, на која беа разгледани состојбите во домашната економија, движењата на меѓународните и домашните финансиски пазари и показателите за домашната ...

НБРМ: депозитните и кредитните агрегати забележаа солиден раст, инфлацијата во рамки на проекците

Бизнис Вести - 15.02.2018

На 13 февруари 2018 година се одржа редовна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ, на која беа разгледани состојбите во домашната економија, движењата на меѓународните и домашните финансиски пазари и показателите за домашната ...

НБРМ: Економијата закрепнува, носители индустријата и трговијата

Локално - 14.02.2018

Македонската економија во последниот квартал од минатата година продолжила да закрепнува со нешто подобро темпо споредено со третиот квартал, оценува Народната банка на Република Македонија.

НБРМ: Економијата закрепнува, носители индустријата и трговијата

Канал5 - 14.02.2018

Македонската економија во последниот квартал од минатата година продолжила да закрепнува со нешто подобро темпо споредено со третиот квартал, оценува Народната банка на Република Македонија.