TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Криза во банкарскиот сектор- ќе се спасат ли европските банки?

Deutsche Welle - 22.03.2023

Иако финансиските пазари се смирија, останува загриженоста дека актуелната кризата на доверба во банкарскиот сектор би можела да се прошири. Кои опасности се кријат? По турбулентниот викенд, финансиските пазари нервозно реагираа на веста за На ...

Во февруари: Годишен раст од 5,9% на вкупните депозити и од 7,7% на вкупната кредитна

Пари - 21.03.2023

Монетарни движења во Република Северна Македонија: февруари 2023 година Во февруари 2023 година, паричната маса (монетарниот агрегат М3) бележи раст од 0,7% на месечна основа, во најголем дел како резултат на зголемените краткорочни депозити, при ...

6 начини како да препознаете одговорна банка?

Фокус - 21.03.2023

За почеток да видиме како всушност изгледа движењето на парите во банка – од една страна се клиентите кои преку своите сметки прават плаќања, примаат плата или депонираат средства и штедат, и преку нив банката акумулира средства, додека од друга ...

Годишен раст од 5,9% на вкупните депозити и од 7,7% на вкупната кредитна поддршка

Денар - 21.03.2023

Според податоците кои ги објави Народната банка за февруари, анализирано на годишна основа, вкупните депозити бележат раст од 5,9%, кој се должи на зголемувањето на депозитите на двата сектора, коешто е поизразено кај секторот домаќинства.

Станбените кредити во февруари со годишен раст од 12,3, потрошувачките од 6,3 проценти

Бизнис Вести - 21.03.2023

Вкупните депозити на годишна основа во февруари бележат раст од 5,9 проценти, а вкупните кредити се повисоки за 7,7 проценти. Податоците на Народната банка покажуваат дека порастот на вкупните депозити се должи на зголемувањето на депозитите на ...

Станбените кредити во февруари со годишен раст од 12,3, потрошувачките од 6,3%

еМагазин - 21.03.2023

Вкупните депозити на годишна основа во февруари бележат раст од 5,9 проценти, а вкупните кредити се повисоки за 7,7 проценти. Податоците на Народната банка покажуваат дека порастот на вкупните депозити се должи на зголемувањето на депозитите на ...

Станбените кредити во февруари со годишен раст од 12,3, потрошувачките од 6,3 проценти

MakPress - 21.03.2023

Вкупните депозити на годишна основа во февруари бележат раст од 5,9 проценти, а вкупните кредити се повисоки за 7,7 проценти. Податоците на Народната банка покажуваат дека порастот на вкупните депозити се должи на зголемувањето на депозитите на ...

НБ: Станбените кредити во февруари со годишен раст од 12,3 отсто

Локално - 21.03.2023

Вкупните депозити на годишна основа во февруари бележат раст од 5,9 проценти, а вкупните кредити се повисоки за 7,7 проценти. Податоците на Народната банка покажуваат дека порастот на вкупните депозити се должи на зголемувањето на депозитите на ...

Станбените кредити во февруари со годишен раст од 12,3, потрошувачките од 6,3 проценти

Опсервер - 21.03.2023

Вкупните депозити на годишна основа во февруари бележат раст од 5,9 проценти, а вкупните кредити се повисоки за 7,7 проценти. Податоците на Народната банка покажуваат дека порастот на вкупните депозити се должи на зголемувањето на депозитите на ...

Станбените кредити во февруари со годишен раст од 12,3, потрошувачките од 6,3 проценти

Бриф - 21.03.2023

Вкупните депозити на годишна основа во февруари бележат раст од 5,9 проценти, а вкупните кредити се повисоки за 7,7 проценти. Податоците на Народната банка покажуваат дека порастот на вкупните депозити се должи на зголемувањето на депозитите на ...

Станбените кредити во февруари со годишен раст од 12,3, потрошувачките од 6,3 проценти

Канал5 - 21.03.2023

Вкупните депозити на годишна основа во февруари бележат раст од 5,9 проценти, а вкупните кредити се повисоки за 7,7 проценти. Податоците на Народната банка покажуваат дека порастот на вкупните депозити се должи на зголемувањето на депозитите на ...

Народна банка: Станбените кредити за февруари бележат раст од 12,3 проценти

А1 On - 21.03.2023

Вкупните депозити на годишна основа во февруари бележат раст од 5,9 проценти, а вкупните кредити се повисоки за 7,7 проценти. Податоците на Народната банка покажуваат дека порастот на вкупните депозити се должи на зголемувањето на депозитите на ...

Во февруари: Годишен раст од 5,9% на вкупните депозити и од 7,7% на вкупната кредитна поддршка

Centar - 21.03.2023

Анализирано на годишна основа, вкупните депозити бележат раст од 5,9%, кој се должи на зголемувањето на депозитите на двата сектора, коешто е поизразено кај секторот домаќинства. На годишна основа, вкупните кредити се повисоки за 7,7%, поради ...

НБ: Станбените кредити во февруари со годишен раст од 12,3 отсто

Вечер Прес - 21.03.2023

Вкупните депозити на годишна основа во февруари бележат раст од 5,9 проценти, а вкупните кредити се повисоки за 7,7 проценти. Податоците на Народната банка покажуваат дека порастот на вкупните депозити се должи на зголемувањето на депозитите на ...

Во февруари: Годишен раст од 5,9% на вкупните депозити и од 7,7% на вкупната кредитна поддршка

Lider - 21.03.2023

Анализирано на годишна основа, вкупните депозити бележат раст од 5,9%, кој се должи на зголемувањето на депозитите на двата сектора, коешто е поизразено кај секторот домаќинства. На годишна основа, вкупните кредити се повисоки за 7,7%, поради ...