TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Координираното управување со сливот е најдобрата заштита на Охридското Езеро

Слободен Печат - 17.05.2018

Билатерален македонско-албански документ, што ќе биде изработен според Европската рамковна директива за води и националните законодавства на Македонија и Албанија кои го споделуваат сливот на Охридското Езеро е неопходен заради заштита и одржливо ...

Нема да ви се верува што пронајдоа нуркачите во Охридското езеро…

NetZabava - 16.05.2018

Пред неколку денови од страна на клубот за подводни дејности „Охрид“ се спроведе акција за чистење на дното на Охридското езеро. Акцијата се спроведе од потегот на градското пристаниште се до Канео.

Постојаните осцилации со водата во Охридското езеро ќе се решаваат со нов интегрален план

24 Вести - 15.05.2018

Со нов мастер план министерството за животна средина ќе ќе го регулира и заштитува охридското езеро. Ќе биде изработен за 18месеци, а ќе има за цел да го заживее билатералниот договор меѓу Македонија и Албанија од 2011 година.