TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Автопатот кон Косово е добра вест за бизнисот

Deutsche Welle - 11.01.2019

Од Скопје до Приштина за 45 минути - деценискиот проект конечно ќе се реализира. Стопанствениците апелираат реализацијата на проектот вреден 110 милиони евра да биде експресна. Македонија конечно го стартува проектот за автопатско поврзување со ...

Од Скопје до Приштина за 45 минути по новиот автопат што почнува да се гради годинава

Канал5 - 11.01.2019

Од Скопје до Приштина за 45 минути во 2023 тата. Автопатот Скопје - Блаце ќе почне да се гради, во вториот квартал годинава, најавија надлежните. Ќе се гради во две фази. Тендерот за првата фаза, од граничниот премин Блаце до клучката Блаце, во ...

Од Скопје до Приштина ќе патуваме 45 минути по автопат Арбен Џафери?

Вечер - 11.01.2019

За првата делница од 1,9 километри најдоцна за десетина дена треба да заврши проектирањето, по што ќе се објави тендер, а планирано е работите да завршат до крајот на наредната година Во февруари тендер за избор на изведувач, а во вториот квартал од ...

Почнува реализацијата на автопатот Скопје – Блаце

Телма - 11.01.2019

По десетици години ветување, почнува реализацијата на автопатот Скопје Блаце. Откако следниот месец ќе биде објавен тендер,ќе почнат градежните работи за првата делница долга 2 км. Изградбата на вторатата делница ќе почнат во 2020 и ќе траат околу ...

Почнува проектот за изградбата на автопатот Скопје – Блаце, се очекува да заврши за три години

Макфакс - 11.01.2019

Проектот за изградбата на автопатот Скопје-Блаце денеска формално почна со реализација. Се очекува автопатот што ќе ги поврзе Македонија и Косово да биде завршен за три години. „Конечно ставаме точка на автопатското поврзување меѓу Македонија и ...

За 45 минути ќе се стигнува од Скопје до Приштина по новиот автопат што почнува да се гради годинава

Фактор - 11.01.2019

Следниот месец ќе биде објавен тендер за изградба на првата делница од автопатот Скопје-Блаце, а градежните работи се очекува да стартуваат во вториот квартал годинава, објавија денеска на прес-конференција вицепремиерот за европски прашања Бујар ...

Во СЕП ќе биде најавен старт на изградбата на автопатот Скопје – Блаце

Опсервер - 11.01.2019

Почеток на изградбата на делницата Стенковец – Блаце од автопатот Скопје – Блаце ќе биде најавен денеска на прес-конференција во владиниот Секретаријат за европски прашања. Најавени се обраќања на вицепремиерот за европски прашања, Бујар Османи, ...

Од Скопје до Приштина ќе се стигнува за 45 минути

Скопје инфо - 11.01.2019

Проектот за изградбата на автопатот Скопје-Блаце денеска формално почна со реализација. Се очекува автопатот што ќе ги поврзе Македонија и Косово да биде завршен за три години. „Конечно ставаме точка на автопатското поврзување меѓу Македонија и ...

Од Скопје до Приштина за 45 минути по новиот автопат што почнува да се гради годинава

24Инфо - 11.01.2019

Следниот месец ќе биде објавен тендер за изградба на првата делница од автопатот Скопје-Блаце, а градежните работи се очекува да стартуваат во вториот квартал годинава, објавија денеска на прес-конференција вицепремиерот за европски прашања Бујар ...

Во СЕП ќе биде најавен старт на изградбата на автопатот Скопје – Блаце

Локално - 11.01.2019

Почеток на изградбата на делницата Стенковец – Блаце од автопатот Скопје – Блаце ќе биде најавен денеска на прес-конференција во владиниот Секретаријат за европски прашања. Најавени се обраќања на вицепремиерот за европски прашања, Бујар Османи, ...

Почнува реализацијата на автопатот Скопје – Блаце

iPortal - 11.01.2019

Проектот за изградбата на автопатот Скопје-Блаце денеска формално почна со реализација. Се очекува автопатот што ќе ги поврзе Македонија и Косово да биде завршен за три години. „Конечно ставаме точка на автопатското поврзување меѓу Македонија и ...

Од Скопје до Приштина ќе се стигнува за 45 минути

Независен - 11.01.2019

Следниот месец ќе биде објавен тендер за изградба на првата делница од автопатот Скопје-Блаце, а градежните работи се очекува да стартуваат во вториот квартал годинава, објавија денеска на прес-конференција вицепремиерот за европски прашања Бујар ...

Во СЕП ќе биде најавен старт на изградбата на автопатот Скопје – Блаце

А1 On - 11.01.2019

Почеток на изградбата на делницата Стенковец – Блаце од автопатот Скопје – Блаце ќе биде најавен денеска на прес-конференција во владиниот Секретаријат за европски прашања. Најавени се обраќања на вицепремиерот за европски прашања, Бујар Османи, ...

Почнува проектот за изградбата на автопатот Скопје – Блаце, се очекува да заврши за три години

Точка - 11.01.2019

Проектот за изградбата на автопатот Скопје-Блаце денеска формално почна со реализација. Се очекува автопатот што ќе ги поврзе Македонија и Косово да биде завршен за три години. „Конечно ставаме точка на автопатското поврзување меѓу Македонија и ...

Од Скопје до Приштина за 45 минути по новиот автопат што почнува да се гради годинава

1tv - 11.01.2019

Следниот месец ќе биде објавен тендер за изградба на првата делница од автопатот Скопје-Блаце, а градежните работи се очекува да стартуваат во вториот квартал годинава, објавија денеска на прес-конференција вицепремиерот за европски прашања Бујар ...

Во СЕП ќе биде најавен старт на изградбата на автопатот Скопје – Блаце

24Инфо - 11.01.2019

Во СЕП ќе биде најавен старт на изградбата на автопатот Скопје – Блаце Почеток на изградбата на делницата Стенковец – Блаце од автопатот Скопје – Блаце ќе биде најавен денеска на прес-конференција во владиниот Секретаријат за европски прашања.

За три години од проект до автопат Скопје-Блаце

AKO - 11.01.2019

Денеска, во Секретаријатот за европски прашања беше означен стартот на проектот за изградба на автопатот Скопје – Блаце, клучка Стенковец, на кој се обратија Заменик Претседателот на Владата задолжен за европски прашања, Бујар Османи, Министерот за ...

Од Скопје до Приштина за 45 минути по новиот автопат

Нетпрес - 11.01.2019

Следниот месец ќе биде објавен тендер за изградба на првата делница од автопатот Скопје-Блаце, а градежните работи се очекува да стартуваат во вториот квартал годинава, објавија денеска на прес-конференција вицепремиерот за европски прашања Бујар ...

Во СЕП ќе биде најавен старт на изградбата на автопатот Скопје – Блаце

Вечер - 11.01.2019

Почеток на изградбата на делницата Стенковец – Блаце од автопатот Скопје – Блаце ќе биде најавен денеска на прес-конференција во владиниот Секретаријат за европски прашања. Најавени се обраќања на вицепремиерот за европски прашања, Бујар Османи, ...

Годинава почнува изградбата на нов автопат: Од Скопје до Приштина за 45 минути

Нова ТВ - 11.01.2019

Следниот месец ќе биде објавен тендер за изградба на првата делница од автопатот Скопје-Блаце, а градежните работи се очекува да стартуваат во вториот квартал годинава, објавија денеска на прес-конференција вицепремиерот за европски прашања Бујар ...

Во СЕП ќе биде најавен старт на изградбата на автопатот Скопје – Блаце

Сител - 11.01.2019

Почеток на изградбата на делницата Стенковец – Блаце од автопатот Скопје – Блаце ќе биде најавен денеска на прес-конференција во владиниот Секретаријат за европски прашања. Најавени се обраќања на вицепремиерот за европски прашања, Бујар Османи, ...

По новиот автопат од Скопје до Приштина за 45 минути

МКД - 11.01.2019

Со изградбата на автопатот во должина од 12,5 километри и инвестициска вредност од 110 милиони евра, се очекува патувањето меѓу Приштина и Скопје да се скрати од два часа на 45 минути. Следниот месец ќе биде објавен тендер за изградба на првата ...

Почеток на изградбата на автопатот Скопје – Блаце ќе биде најавен денеска

MTM - 11.01.2019

Почеток на изградбата на делницата Стенковец – Блаце од автопатот Скопје – Блаце ќе биде најавен денеска на прес-конференција во владиниот Секретаријат за европски прашања. Најавени се обраќања на вицепремиерот за европски прашања, Бујар Османи, ...

Од Скопје до Приштина за 45 минути по новиот автопат што почнува да се гради годинава

Опсервер - 11.01.2019

Следниот месец ќе биде објавен тендер за изградба на првата делница од автопатот Скопје-Блаце, а градежните работи се очекува да стартуваат во вториот квартал годинава, објавија денеска на прес-конференција вицепремиерот за европски прашања Бујар ...

Во СЕП ќе биде најавен старт на изградбата на автопатот Скопје – Блаце

Канал5 - 11.01.2019

Почеток на изградбата на делницата Стенковец – Блаце од автопатот Скопје – Блаце ќе биде најавен денеска на прес-конференција во владиниот Секретаријат за европски прашања. Најавени се обраќања на вицепремиерот за европски прашања, Бујар Османи, ...

Од Скопје до Приштина за 45 минути по новиот автопат што почнува да се гради годинава

MTM - 11.01.2019

Следниот месец ќе биде објавен тендер за изградба на првата делница од автопатот Скопје-Блаце, а градежните работи се очекува да стартуваат во вториот квартал годинава, објавија денеска на прес-конференција вицепремиерот за европски прашања Бујар ...

Во СЕП ќе биде најавен старт на изградбата на автопатот Скопје – Блаце

24 Вести - 11.01.2019

Почеток на изградбата на делницата Стенковец – Блаце од автопатот Скопје – Блаце ќе биде најавен денеска на прес-конференција во владиниот Секретаријат за европски прашања. Најавени се обраќања на вицепремиерот за европски прашања, Бујар Османи, ...

Од Скопје до Приштина за 45 минути по новиот автопат што почнува да се гради годинава

Локално - 11.01.2019

Следниот месец ќе биде објавен тендер за изградба на првата делница од автопатот Скопје-Блаце, а градежните работи се очекува да стартуваат во вториот квартал годинава, објавија денеска на прес-конференција вицепремиерот за европски прашања Бујар ...

Од Скопје до Приштина за 45 минути по новиот автопат што почнува да се гради годинава

А1 On - 11.01.2019

Следниот месец ќе биде објавен тендер за изградба на првата делница од автопатот Скопје-Блаце, а градежните работи се очекува да стартуваат во вториот квартал годинава, објавија денеска на прес-конференција вицепремиерот за европски прашања Бујар ...

Од Скопје до Приштина за 45 минути, ветува Сугарески

Република - 11.01.2019

Следниот месец ќе биде објавен тендер за изградба на првата делница од автопатот Скопје-Блаце, а градежните работи се очекува да стартуваат во вториот квартал годинава, објавија денеска на прес-конференција вицепремиерот за европски прашања Бујар ...

Од Скопје до Приштина за 45 минути по новиот автопат што почнува да се гради годинава

Либертас - 11.01.2019

Следниот месец ќе биде објавен тендер за изградба на првата делница од автопатот Скопје-Блаце, а градежните работи се очекува да стартуваат во вториот квартал годинава, објавија денеска на прес-конференција вицепремиерот за европски прашања Бујар ...

Од Скопје до Приштина за 45 минути по новиот автопат од 2023 година

+инфо - 11.01.2019

Следниот месец ќе биде објавен тендер за изградба на првата делница од автопатот Скопје-Блаце, а градежните работи се очекува да стартуваат во вториот квартал годинава, објавија денеска на прес-конференција вицепремиерот за европски прашања Бујар ...