TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Финците се најсреќни на светот, Македонците пред Бугарите и Албанците

Канал5 - 20.03.2019

Денеска е меѓународниот ден на среќата и по тој повод Обединетите нации го објавија итражувањето на институтот Галуп , кој ја претстави годишната анкета за среќа , направена во 156 држави.

Финска е најсреќната земја во светот, каде е Македонија?

Макфакс - 20.03.2019

Финска е најсреќната земја во светот втора година по ред, се наведува во најновиот извештај на Обединетите нации изготвен врз основа на истражување спроведено во 156 држави во светот. Македонија се наоѓа на 84. место.

Најсреќни земји на светот: Финска прва, Северна Македонија на 84-то место

Кајгана - 20.03.2019

Финска е најсреќната земја во светот, се наведува во овогодинешниот глобален извештај на ОН за среќа, спроведен во 156 држави, објавен на Денот на среќата. Граѓаните на Северна Македонија се на 84-то место, додека минатата година беа на 89-то место.

Ова е земјата која по втор пат е прогласена за најсреќна на светот

Press24 - 20.03.2019

Финска денеска, втора година по ред, е прогласена за „најсреќна земја на светот“. Истражувачите велат дека оваа мала нордиска земја уапсеала да создаде рецепт за среќа кој не зависи само од економското богатство.

Финците се најсреќни луѓе на светот, Македонија се најде на ова место

Точка - 20.03.2019

Финска втора година по ред се наоѓа на првото место на листата од 156 земји во кои живеат најсреќните луѓе. Финска е на самиот врв на листата, а во топ 10-те се најдоа пет нордиски нации. Податоците се објавени во извештајот “World Happiness Report” ...

Нордиските земји се најсреќни во светот. Погледнете на кое место е Македонија

Факултети - 20.03.2019

Втора година по ред Финска е најсреќната земја во светот, предводејќи ја листата на која во првите десет има дури пет нордиски земји. Во извештајот за среќа во светот се рангирани 156 земји според нивото на среќа, врз основа на фактори како должина ...

Извештај за среќа: Финците први, ние на 84. место

Независен - 20.03.2019

Финска е најсреќната земја во светот, се наведува во овогодинешниот глобален извештај на ОН за среќа, спроведен во 156 држави. Граѓаните на Северна Македонија се на 84 место, додека минатата година беа на 89. место.

Ова е земјата која по втор пат е прогласена за најсреќна на светот

Курир - 20.03.2019

Финска денеска, втора година по ред, е прогласена за „најсреќна земја на светот“. Истражувачите велат дека оваа мала нордиска земја уапсеала да создаде рецепт за среќа кој не зависи само од економското богатство.

Ако Финците се најсреќни во светот, каде се Македонците?

Фактор - 20.03.2019

Финците се најсреќни луѓе на светот. Во топ 10-те се рангирани пет нордиски нации. Податоците се објавени во извештајот „World Happiness Report” и е креирана ранг-листа од 156 земји на светот врз основа на среќата на населението.

Извештај за среќа: Граѓаните на Финска на прво, на Северна Македонија на 84. место

Локално - 20.03.2019

Финска е најсреќната земја во светот, се наведува во овогодинешниот глобален извештај на ОН за среќа, спроведен во 156 држави. Граѓаните на Северна Македонија се на 84 место, додека минатата година беа на 89. место.

Ако Финците се најсреќни во светот, каде се Македонците?

Курир - 20.03.2019

Финците се најсреќни луѓе на светот. Во топ 10-те се рангирани пет нордиски нации. Податоците се објавени во извештајот „World Happiness Report” и е креирана ранг-листа од 156 земји на светот врз основа на среќата на населението.

Најсреќни Финците, граѓаните на Северна Македонија на 84. место

+инфо - 20.03.2019

Финска е најсреќната земја во светот, се наведува во овогодинешниот глобален извештај на ОН за среќа, спроведен во 156 држави. Граѓаните на Северна Македонија се на 84 место, додека минатата година беа на 89. место.

Извештај за среќа: Граѓаните на Финска на прво, на Северна Македонија на 84. место

1tv - 20.03.2019

Финска е најсреќната земја во светот, се наведува во овогодинешниот глобален извештај на ОН за среќа, спроведен во 156 држави. Граѓаните на Северна Македонија се на 84 место, додека минатата година беа на 89. место.

Извештај за среќа: Граѓаните на Финска на прво, на Северна Македонија на 84. место

Либертас - 20.03.2019

Финска е најсреќната земја во светот, се наведува во овогодинешниот глобален извештај на ОН за среќа, спроведен во 156 држави. Граѓаните на Северна Македонија се на 84 место, додека минатата година беа на 89. место.

Финска е најсреќна земја на светот, Северна Македонија на 84. место

Вечер - 20.03.2019

Финска е најсреќната земја во светот, се наведува во овогодинешниот глобален извештај на ОН за среќа, спроведен во 156 држави. Граѓаните на Северна Македонија се на 84 место, додека минатата година беа на 89. место.

Извештај за среќа: Граѓаните на Финска на прво, на Македонија на 84. место

Опсервер - 20.03.2019

Финска е најсреќната земја во светот, се наведува во овогодинешниот глобален извештај на ОН за среќа, спроведен во 156 држави. Граѓаните на Македонија се на 84 место, додека минатата година беа на 89. место.

Финците најсреќни во светот, Македонците на 84 место

Н.Македонија - 20.03.2019

Финска е најсреќната земја во светот, се наведува во овогодинешниот глобален извештај на ОН за среќа, спроведен во 156 држави. Граѓаните на Северна Македонија се на 84 место, додека минатата година беа на 89. место.

Извештај за среќа: Граѓаните на Финска на прво, на Северна Македонија на 84. место

MTM - 21.03.2019

Финска е најсреќната земја во светот, се наведува во овогодинешниот глобален извештај на ОН за среќа, спроведен во 156 држави. Граѓаните на Северна Македонија се на 84 место, додека минатата година беа на 89. место.