TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Мистериозна сина комета доаѓа кон Земјата: Бизарната трага која ја остава зад себе ги хипнотизирала астрономите

Курир - 13.01.2018

Кометата емитува чудно сино светло кое ги збунува и хипнотизира астрономите. Позната како комета “PanStarrs” или “C/ 2016 R2”, ова небесно тело ги вознемирува експертите кои забележале дека остава бизарен син траг.

Мистериозна сина комета доаѓа кон Земјата: Бизарната трага која ја остава зад себе ги хипнотизирала астрономите

Скопје24 - 13.01.2018

Кометата емитува чудно сино светло кое ги збунува и хипнотизира астрономите. Позната како комета “PanStarrs” или “C/ 2016 R2”, ова небесно тело ги вознемирува експертите кои забележале дека остава бизарен син траг.