TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Уште една девојка го пријавила Мика Алексиќ за силување- проширена истрагата за српскиот учител по глума

Press24 - 25.02.2021

Сопственикот на школата за глума, Мирослав Мика Алексиќ (68), денес повторно на рочиштето во Вишото јавно обвинителство во Белград, ги негираше наводите за пријавата уште една девојка која го пријавила за сексуално вознемирување.

КОЈ Е МИКА АЛЕКСИЌ? Силувачот од Србија

Фактор - 25.02.2021

Исповедта на младата и перспективна српска актерка Милена Радуловиќ за фактот дека била силувана како седумнаесетгодишник од наставникот по актерско училиште Мирослав Мика Алексиќ, ја потресе и јавноста во Србија и во регионот.

Големо разоткривање: Уште една пријава за Мика Алексиќ – тој поворно пред судот ќе одговара за новите обвинувања

ММС - 25.02.2021

Мирослав Алексиќ, сопственикот на школата за глума, утре треба да се изјасни во Вишото обвинителство за сексуална злоупотреба на ученичка која неодамна го пријави во полиција. Мирослав Мика Алексиќ , денес треба повторно да биде префрлен од ...

Алексиќ повторно на суд, уште една ученичка го пријави за злоставување

Локално - 24.02.2021

Познатиот професор Мирослав Мика Алексиќ, сопственик на школата актери „Материја на срцето“, кој е осомничен за сексуално злоставување и силување на неколку девојки, вклучително и малолетнички, повторно ќе биде сослушан во Вишото јавно обвинителство ...