TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Петта дезинсекција, а комарците напаѓаат

Н.Македонија - 11.09.2019

И покрај тоа што веќе се реализираше петта фаза од авионското прскање против комарци, а започна и прскањето од земја, комарци сѐ уште има. Има и скопјани што се жалат на каснувањата од овие инсекти и токму тие и поставуваат прашање со какво средство ...

Прескање против комарци во Гевгелиско, апел да се заштитат пчелите

Канал5 - 10.09.2019

Oпштина Гевгелија во соработка со регионалниот Cентар за јавно здравје ноќеска од 23 часот до пет часот изутрината ги стартуваше активностите за третото тереистичко прскање против комарци во градот и сите населени места во општината.

Денеска и утре прскање против крлежи во Куманово

Кумановски м. - 10.09.2019

На подрачјето на Општина Куманово денеска и утре ќе се изврши дезинсекција против крлежи. Целта на третманот е спречување на ширење на заразни болести каде како вектори се јавуваат истите.

Прскање против комарци во Гевгелиско, апел да се заштитат пчелите

Сител - 10.09.2019

Oпштина Гевгелија во соработка со регионалниот Cентар за јавно здравје ноќеска од 23 часот до пет часот изутрината ги стартуваше активностите за третото тереистичко прскање против комарци во градот и сите населени места во општината.