TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Медиумски слободи во Македонија: под дното- ерозија

Deutsche Welle - 26.04.2017

Според најновиот извештај на Репортери без граници за слободата на медиумите, Македонија останува длабоко закотвена на европското дно. Земјата е прогласена за „лошото момче на Балканот“. Експертите очекуваат влошување Во изминатата година ...

„Репортери без граници“: Слободата на медиумите никогаш не била толку загорзена како денес

+инфо - 26.04.2017

Картата на светот е обележана целосно со црвена боја, што означува дека ситуацијата со слободата на медиумите е многу сериозна. Напади врз медиумите, лажни информации, репресии и триумф на „силните лица“ како Трамп и Ердоган - никогаш слободата на ...

Македонија има најмала слобода на медиуми на Балканот, според индексот на Репортери без граници

Сакам да кажам - 26.04.2017

Македоја е најлошо рангирана балканска земја според Индексот за слобода на медиумите во светот за 2017 на Репортери без граници, што организацијата го објави денеска. Македонија е на 111 место, а во извештајот за земјата насловен Балканското лошо ...

Репортери без граници: Македонија во тешка медиумска ситуација

Р.С.Европа - 26.04.2017

Во годинашниот извештај на Репортери без граници за слободата на медиумите во светот објавен денеска Македонија е најниско рангирана од сите земји во регионот. Таа иако годинава е на 111 место, за разлика од лани кога беше на 118 место, е во групата ...

„Репортери без граници“: Македонија е „лошото момче на Балканот“

Стандард - 26.04.2017

Последниот извештај за Македонија од страна на „Репортери без граници“ ја рангира земјава на 111-тото место од вкупно 180 држави според индексот на слобода. Во извештајот под наслов „лошото момче на Балканот“, се вели дека слободата на медиумите е ...

„Репортери без граници“: На 111. место, Македонија е „лошото момче на Балканот“

Мета - 26.04.2017

Најновиот извештај на „Репортери без граници“ ја рангира Македонија на 111 место според индексот на слобода и земјата ја нарекува „лошото момче на Балканот“. Според „Репортери без граници“ слободата на медиумите е намалена во целиот регион, но ...

Репортери без граници: Македонија најниско рангирана од сите земји во регионот

еМагазин - 26.04.2017

Македонија е на 111 . место од 180 земји во светот во годинашниот извештај на Репортери без граници за слободата на медиумите во светот. Македонија е најниско рангирана од сите земји во регионот.

„Репортери без граници“: Никогаш слободата на медиумите толку не била загрозена

Локално - 26.04.2017

Напади врз медиумите, лажни информации, репресии и триумф на „силните лица“ како Трамп и Ердоган – никогаш слободата на медиумите во светот не била толку загрозена, стои во годишниот извештај на невладината организација „Репорети без граници“, ...

„Репортери без граници“: Македонија најлошо котира во регионот

Фактор - 26.04.2017

Македонија е најниско рангирана од сите држави во регионот во годинешниот извештај изработен од „Репортери без граници“ за слободата на медиумите во светот. Извештајот е објавен денеска. Земјава годинава е на 111 место, за разлика од лани кога беше ...

„Репортери без граници“: Ерозијата на владеењето на правото е највидлива во Македонија.

Либертас - 26.04.2017

Најновиот извештај на „Репортери без граници“ ја рангира Македонија на 111. место според индексот на слобода и земјата ја нарекува „лошото момче на Балканот“. Според „Репортери без граници“, слободата на медиумите е намалена во целиот регион, но ...

Македонија е подобра за седум места, но пак е лошото момче на Балканот...

Н.Македонија - 26.04.2017

Македонија е подобра за седум места, но пак е лошото момче на Балканот Македонија се најде на 111 место меѓу 180 земји, со индекс 35,74 во најновиот извештај на „Репортери без граници“ посветен на слободата на медиумите.

Македонија е „лошото момче на Балканот“, оценија „Репортери без граници“

Позитив.мк - 26.04.2017

Најновиот извештај на „Репортери без граници“ ја рангира Македонија на 111. место според индексот на слобода и земјата ја нарекува „лошото момче на Балканот“. Според „Репортери без граници“, слободата на медиумите е намалена во целиот регион, но ...

„Репортери без граници“: Никогаш слободата на медиумите не била толку загорзена

Сител - 26.04.2017

Напади врз медиумите, лажни информации, репресии и триумф на „силните лица“ како Трамп и Ердоган - никогаш слободата на медиумите во светот не била толку загрозена, стои во годишниот извештај на невладината организација „Репорети без граници“, ...

„Репортери без граници“: Никогаш слободата на медиумите не била толку загрозена

А1 On - 26.04.2017

Напади врз медиумите, лажни информации, репресии и триумф на „силните лица“ како Трамп и Ердоган – никогаш слободата на медиумите во светот не била толку загрозена, стои во годишниот извештај на невладината организација „Репорети без граници“, ...

„Репортери без граници“: Слободата на медиумите никогаш не била толку загрозена

Канал 77 - 26.04.2017

Напади врз медиумите, лажни информации, репресии и триумф на „силните лица“ како Трамп и Ердоган – никогаш слободата на медиумите во светот не била толку загрозена, стои во годишниот извештај на невладината организација „Репортери без граници“, ...

Никогаш слободата на медиумите не била толку загрозена

Вечер - 26.04.2017

Напади врз медиумите, лажни информации, репресии и триумф на „силните лица" како Трамп и Ердоган - никогаш слободата на медиумите во светот не била толку загрозена, стои во годишниот извештај на невладината организација „Репорери без граници", ...