TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Првиот брод со пченица од Украина пристигна во Албанија

Р.С.Европа - 10.08.2022

Првиот брод со товар од над 6.000 тони пченица од Украина денеска пристигна на пристаништето Драч во Албанија. Станува збор за турскиот брод „Јаохар Раним“ кој дванаесет дена пловеше од украинското до албанското пристаниште, а пченицата што ја носи ...

Украински брод со над 6 000 тони пченица пристигна во Албанија

360 степени - 10.08.2022

Станува збор за турскиот брод „Јаохар Раним“ кој дванаесет дена пловел од украинското пристаниште до албанското пристаниште, а пченицата што ја носи треба да ѝ биде доставена на компанија за брашно во Тирана Брод со товар од над 6 000 тони пченица ...

Во Драч вплови брод со 6000 тони пченица од Украина

А1 On - 10.08.2022

Бродот „Јаохар Раним“ натоварен со 6000 тони пченица од Украина вплови во албанскиот пристанишен град Драч. Пченицата е нарачка за компанија за брашно во Тирана. Ова е првиот брод што пристигнува во Албанија од Украина по руската инвазија на 24 ...

Во Драч пристигна украински брод со пченица за Албанија

Фактор - 10.08.2022

Бродот „Јаохар Раним“ со 6 илјади тони пченица од Украина денеска пристигна на пристаништето во Драч. Бродот се закотви на стовариштето бр. 2 , а пченицата е донесена за компанија за брашно во Албанија.

Во Албанија пристигна брод со 6.000 тони украинско жито

Кумановски м. - 10.08.2022

Брод со 6.000 тони жито од Украина пристигна денеска во пристаништето Драч, на јадранскиот брег на Албанија, објави „Албаниан дејли њуз“. Бродот „Јаохар Раним“ со околу 6.000 тони украинско жито пристигна во средата околу 08:37 часот на ...

Украински брод со пченица пристигна во Драч

Курир - 10.08.2022

Бродот „Јаохар Раним“ со 6 илјади тони пченица од Украина денеска пристигна на пристаништето во Драч. Бродот се закотви на стовариштето бр. 2 од пристаништето во Драч утрово, а пченицата е донесена за компанија за брашно во Албанија.

Брод со украинско жито пристигна во Албанија

Локално - 10.08.2022

Брод со 6.000 тони жито од Украина пристигна денеска во пристаништето Драч, на јадранскиот брег на Албанија, објави „Albanian Daily News“. „Бродот ‘Јаохар Раним’ со околу 6.000 тони украинско жито пристигна во средата околу 08:37 часот на ...

Во Драч пристигна украински брод со пченица за Албанија

Вечер Прес - 10.08.2022

Бродот „Јаохар Раним“ со 6 илјади тони пченица од Украина денеска пристигна на пристаништето во Драч. Бродот се закотви на стовариштето бр. 2 од пристаништето во Драч утрово , а пченицата е донесена за компанија за брашно во Албанија.

Во Драч, Албанија вплови брод со 6000 тони пченица од Украина

Zoom - 10.08.2022

Бродот „Јаохар Раним“ натоварен со 6000 тони пченица од Украина вплови во албанскиот пристанишен град Драч. Пченицата е нарачка за компанија за брашно во Тирана. Ова е првиот брод што пристигнува во Албанија од Украина по руската инвазија на 24 ...

Украински брод со пченица пристигна во Драч

Нетпрес - 10.08.2022

Бродот „Јаохар Раним“ со 6 илјади тони пченица од Украина денеска пристигна на пристаништето во Драч. Бродот се закотви на стовариштето бр. 2 од пристаништето во Драч утрово, а пченицата е донесена за компанија за брашно во Албанија.

Украински брод со пченица пристигна во Драч

Press24 - 10.08.2022

Бродот „Јаохар Раним“ со 6 илјади тони пченица од Украина денеска пристигна на пристаништето во Драч. Бродот се закотви на стовариштето бр. 2 од пристаништето во Драч утрово, а пченицата е донесена за компанија за брашно во Албанија.

Во Драч, Албанија вплови брод со 6000 тони пченица од Украина

MakPress - 10.08.2022

Бродот „Јаохар Раним“ натоварен со 6000 тони пченица од Украина вплови во албанскиот пристанишен град Драч. Пченицата е нарачка за компанија за брашно во Тирана. Ова е првиот брод што пристигнува во Албанија од Украина по руската инвазија на 24 ...

Во Драч пристигна украински брод со пченица за Албанија

Република - 10.08.2022

Бродот „Јаохар Раним“ со 6 илјади тони пченица од Украина денеска пристигна на пристаништето во Драч. Бродот се закотви на стовариштето бр. 2 од пристаништето во Драч утрово, а пченицата е донесена за компанија за брашно во Албанија.

Брод со 6000 тони украинско жито вплови во Драч

Агротим - 10.08.2022

Брод со 6.000 тони жито од Украина пристигна денеска во пристаништето Драч, на јадранскиот брег на Албанија, објави „Albanian Daily News“. „Бродот ‘Јаохар Раним’ со околу 6.000 тони украинско жито пристигна во средата околу 08:37 часот на ...