TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Научниците тврдат: Интелигентните жени имаат една многу ужасна навика

Денешен - 11.10.2018

Научниците од Универзитетот во Рочестер откриле во истражување кое се занимавало со проучување на однесувањето, дека постои една работа која интелигентните жени посебно ја прават. А таа работа баш и не е одраз на убаво воспитување.

Обрнете внимание: Сигурни знаци дека вашето дете има висока интелигенција

Убавина и Здравје - 11.10.2018

Децата кои многу прашуваат, сакаат да учат нови работи и честопати имаат висока интелигенција Многу горди родители сметаат дека нивното дете е надарено, понапредно, побрзо и попаметно од останатите деца.

Музика што ја слушаат паметните луѓе

Факултети - 11.10.2018

Музичкиот вкус го открива коефициентот на интелигенција, тврди Виргил Грифит, дизајнер на софтверот што ја испитувал врската помеѓу омилените изведувачи и резултатите на тестовите за интелигенција. Дошол до многу интересни резултати.

Научниците тврдат: Интелигентните жени имаат една многу ужасна навика

Курир - 10.10.2018

За прв пат во последните сто години, жените имаат подобро резултати не тестовите на интелигенција, тврди Џејмс Флин, светски авторитет во подрачјето на овие тестирања. Тој ги прегледал тестовите за интелигенција во земјите од западна Европа, САД, ...

Ова е музиката која ја слушаат интелигентните луѓе

Точка - 10.10.2018

Интелигенцијата влијае на изборот на музиката која ја слушате, тврди Вирџил Грифит, софтвер дизајнер кој неколку години ја проучувал врската помеѓу резултатите на тестовите за интелигенција и омилените изведувачи.

Instagram со вештачка интелигенција ќе ги брка насилниците

IT.mk - 10.10.2018

Instagram ја доби првата функционалност откако платформата ја напуштија нејзините основачи. Станува збор за вештачка интелигенција која ќе ја скенира содржината и ќе реагира ако забележи изживување или насилство.

Со оваа особина жените имаат подобар секс

Женски магазин - 10.10.2018

Емотивно интелигентните жени може да се пофалат со поквалитетен сексуален живот, покажа едно британско истражување. Во анкетата биле вклучени над 2.000 жени, а резултатите покажале дека оние со поголема емотивна интелигенција имаат повеќе оргазми.

Научниците тврдат: Интелигентните жени имаат една многу ужасна навика

Скопје24 - 11.10.2018

За прв пат во последните сто години, жените имаат подобро резултати не тестовите на интелигенција, тврди Џејмс Флин, светски авторитет во подрачјето на овие тестирања. Тој ги прегледал тестовите за интелигенција во земјите од западна Европа, САД, ...

Интелигентните жени имаат една многу ужасна навика

Пулс24 - 11.10.2018

За прв пат во последните сто години, жените имаат подобро резултати не тестовите на интелигенција, тврди Џејмс Флин, светски авторитет во подрачјето на овие тестирања. Тој ги прегледал тестовите за интелигенција во земјите од западна Европа, САД, ...