TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

БЕГ: Ниту килограм мазут нема да се потроши и плати, набавката е законска обврска за обезбедување резерви

Сител - 22.01.2022

Согласно член 153 од Закон за енергетика, Производство на топлина Балкан Енерџи ДООЕЛ како регулиран производител на топлинска енергија е должен во текот на грејната сезона да обезбеди оперативни резерви од алтернативно гориво во количина којашто е ...

Милионски суми, една компанија – ден пред ЕСМ да ги преземе, БЕГ склучил договор од 40 милиони евра

ТВ21 - 22.01.2022

ЕСМ соопштува дека по донесувањето на владината одлука, и потпишаниот договор, започнува привременото управување со БЕГ и со АД Скопје Север. Државната компанија ЕСМ посочува дека одлуката да управува со парното греење во Скопје е резултат на ...

Ден пред да заврши кај ЕСМ, БЕГ склучила договор за мазут од 40 милиони евра со компанијата РКМ на Ратко Капушевски

Нова ТВ - 22.01.2022

На владина седница на 14 јануари беше одлучено ЕСМ привремено да го преземе управувањето со БЕГ по опасноста што се закануваше на скопјани да останат со ладни радијатори среде грејна сезона.

Ден пред преземањето БЕГ склучил договор за мазут од 40 милиони евра

Независен - 22.01.2022

Само ден пред преземањето на управувањето на топлинската енергија од ЕСМ, компанијата БЕГ склучила договор во вредност од 40 милиони евра за набавка на 52.1 милиони килограми мазут со фирмата РКМ на бизнисменот Ратко Капушевски, известува ТВ21.

БЕГ: Ниту килограм мазут нема да се потроши и плати, набавката е законска обврска за обезбедување резерви

ТВ21 - 22.01.2022

Согласно член 153 од Закон за енергетика, Производство на топлина Балкан Енерџи ДООЕЛ како регулиран производител на топлинска енергија е должен во текот на грејната сезона да обезбеди оперативни резерви од алтернативно гориво во количина којашто е ...

БЕГ: Нема да се потроши и плати ниту килограм мазут

Слободен Печат - 22.01.2022

Согласно член 153 од Закон за енергетика, Производство на топлина Балкан Енерџи ДООЕЛ како регулиран производител на топлинска енергија е должен во текот на грејната сезона да обезбеди оперативни резерви од алтернативно гориво во количина којашто е ...

НЕМА ДА СЕ ПОТРОШИ И ПЛАТИ НИТУ КИЛОГРАМ МАЗУТ Од БЕГ велат набавката на мазутот е законска обврска за резерви

+инфо - 22.01.2022

Имено, од БЕГ реагираа откако ТВ21 објави дека само ден пред преземањето на управувањето на топлинската енергија од ЕСМ, компанијата БЕГ склучила договор во вредност од 40 милиони евра за набавка на 52.1 милиони килограми мазут со фирмата РКМ на ...

Ден пред ЕСМ да го преземе, БЕГ склучил договор од 40 милиони евра за набавка на 52.1 милиони килограми мазут

Република - 22.01.2022

Само ден пред преземањето на управувањето на топлинската енергија од ЕСМ, компанијата БЕГ склучила договор во вредност од 40 милиони евра за набавка на 52.1 милиони килограми мазут со фирмата РКМ на бизнисменот Ратко Капушевски, објави ТВ21.

БЕГ: Ниту килограм мазут нема да се потроши и плати, набавката е законска обврска за обезбедување резерви

Frontline - 22.01.2022

Согласно член 153 од Закон за енергетика, Производство на топлина Балкан Енерџи ДООЕЛ како регулиран производител на топлинска енергија е должен во текот на грејната сезона да обезбеди оперативни резерви од алтернативно гориво во количина којашто е ...

БЕГ: Ниту килограм мазут нема да се потроши и плати

Фокус - 22.01.2022

Согласно член 153 од Закон за енергетика, Производство на топлина Балкан Енерџи ДООЕЛ како регулиран производител на топлинска енергија е должен во текот на грејната сезона да обезбеди оперативни резерви од алтернативно гориво во количина којашто е ...

БЕГ: Ниту килограм мазут нема да се потроши и плати, набавката е законска обврска за обезбедување резерви

Независен - 22.01.2022

Согласно член 153 од Закон за енергетика, Производство на топлина Балкан Енерџи ДООЕЛ како регулиран производител на топлинска енергија е должен во текот на грејната сезона да обезбеди оперативни резерви од алтернативно гориво во количина којашто е ...

БЕГ: Ниту килограм мазут нема да се потроши и плати, набавката е законска обврска за обезбедување резерви

Фактор - 22.01.2022

Согласно член 153 од Закон за енергетика, Производство на топлина Балкан Енерџи ДООЕЛ како регулиран производител на топлинска енергија е должен во текот на грејната сезона да обезбеди оперативни резерви од алтернативно гориво во количина којашто е ...

БЕГ: Ниту килограм мазут нема да се потроши и плати

Локално - 22.01.2022

Согласно член 153 од Закон за енергетика, Производство на топлина Балкан Енерџи ДООЕЛ како регулиран производител на топлинска енергија е должен во текот на грејната сезона да обезбеди оперативни резерви од алтернативно гориво во количина којашто е ...

КОД: БЕГ и РКМ договориле зделка со мазут пред 2 дена, а во спогодбата пишале дека важи од ноември лани

Телма - 22.01.2022

Во утрешното издание на емисијата Код, „Како и зошто владата го спасува БЕГ“ , истражување за состојбите со БЕГ и Тето како и за свежо потпишаниот договор со РКМ на Ратко Капушевски. Секогаш кога БЕГ ќе остане без гас, мора да има втора опција на ...

Ден пред преземање од ЕСМ, БЕГ склучила договор за мазут со фирма на Ристо Капушевски за 40 милиони евра

Денешен - 22.01.2022

Што се крие зад кризата со топлинската енергија за што граѓаните со денови остануваа со ладни радијатори? Само ден пред преземањето на управувањето на топлинската енергија од ЕСМ, компанијата БЕГ склучила договор во вредност од 40 милиони евра за ...

БЕГ реагира на објавата дека само ден пред преземањето од ЕСМ склучила договор во вредност од 40 милиони евра за ...

CivilMedia - 22.01.2022

Согласно член 153 од Закон за енергетика, Производство на топлина Балкан Енерџи ДООЕЛ како регулиран производител на топлинска енергија е должен во текот на грејната сезона да обезбеди оперативни резерви од алтернативно гориво во количина којашто е ...

БЕГ: Ниту килограм мазут нема да се потроши и плати, набавката е законска обврска за обезбедување резерви

Опсервер - 22.01.2022

Согласно член 153 од Закон за енергетика, Производство на топлина Балкан Енерџи ДООЕЛ како регулиран производител на топлинска енергија е должен во текот на грејната сезона да обезбеди оперативни резерви од алтернативно гориво во количина којашто е ...

На еден ден пред Владата да го преземе, БЕГ потпишал договор од 40 милиони евра со фирмата на екс функцонерот на ...

Zoom - 22.01.2022

Секогаш кога БЕГ ќе остане без гас, мора да има втора опција на која ќе продолжи да работи а тоа е единствено мазутот. Но ако се погледне во јавните набавки таков договор бег склучил со фирмата РКМ на 20 ти јануари, објави Телма.

БЕГ: Ниту килограм мазут нема да се потроши и плати, набавката е законска обврска за обезбедување резерви

Вечер Прес - 22.01.2022

Согласно член 153 од Закон за енергетика, Производство на топлина Балкан Енерџи ДООЕЛ како регулиран производител на топлинска енергија е должен во текот на грејната сезона да обезбеди оперативни резерви од алтернативно гориво во количина којашто е ...

БЕГ: Ниту килограм мазут нема да се потроши и плати, набавката е законска обврска за обезбедување резерви

Во Центар - 22.01.2022

Согласно член 153 од Закон за енергетика, Производство на топлина Балкан Енерџи ДООЕЛ како регулиран производител на топлинска енергија е должен во текот на грејната сезона да обезбеди оперативни резерви од алтернативно гориво во количина којашто е ...

Изнудено задоцнето решение: Дали БЕГ треба остане без лиценци?

Фокус - 22.01.2022

АД ЕСМ денеска потпиша три договори за деловно-техничка соработка со трите правни субјекти на БЕГ (Производство, Дистрибуција и Снабдување), кој предвидува влегување на државната компанија во раководењето на БЕГ преку назначување прокуристи, чиј ...

Изнудено задоцнето решение: Дали БЕГ треба остане без лиценци?

Lider - 22.01.2022

Воспоставувањето на привремена управа од страна на ЕСМ е политичка одлука за стекнување „љубов“ од гласачите, смета универзитетскиот професор Константин Димитров. АД ЕСМ денеска потпиша три договори за деловно-техничка соработка со трите правни ...

Парно ќе има, со пари од Владата БЕГ за 39 милиони евра ќе купува мазут

Фокус - 21.01.2022

Преку рамковна спогодба Балкан енерџи груп (БЕГ) склучи договор со фирмата РКМ ДООЕЛ Скопје за набавка на 52,1 милион килограми мазут во вредност од 39,2 милиони евра. Во склучениот договор пишува дека снабдувањето со мазут ќе се одвива во периодот ...

БЕГ за 39 милиони евра купи мазут – Капушевски ќе профитира најмногу од енергетската криза?

ТВ21 - 21.01.2022

Балкан енерџи груп (БЕГ) склучи договор со фирмата на бизнисменот Ратко Капушевски – РКМ ДООЕЛ Скопје за набавка на 52,1 милион килограми мазут во вредност од 39,2 милиони евра. Фирмата на Капушевски е единствената која дала понуда и која понудила ...

ЕСМ од денеска го презема управувањето со парното во Скопје – БЕГ ќе купува мазут

Вечер Прес - 21.01.2022

Од денеска АД ЕСМ управува со парното во Скопје. Вчера Владата го одобри договорот за соработка на ЕСМ и “Балкан Енерџи Груп“ (БЕГ) со кој државната компанија го презема управувањето на компанијата за снабдување со топлинска енергија.

Владата го презеде парното, за монополот ни збор

Р.С.Европа - 21.01.2022

Од Гази Баба преку Кипар и Девствените острови, па наводно се до Русија - замешателство во сопственичката структура или едни те исти луѓе го воделе бизнисот со парното греење во Скопје, покажуваат податоците на централните регистри.