TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Обиди за бугарска асимилација на Македонците: Бугарските провокатори се како јеховини сведоци во Мала Преспа

Алфа - 03.06.2023

Бугарските провокатори се како јеховини сведоци во Мала Преспа, со мисија да ја сменат македонската националност во цела Албанија. Првиот човек на партијата на партијата на Македонците кај западниот сосед, Васил Стерјовски обвинува дека Бугарите ...

Бугарите сакаат да ја сменат националноста на Македонците од Албанија, предупредува Стерјовски

Локално - 03.06.2023

Повторно во Преспа ни се појавија Јеховините сведоци, но овој пат во лицето на бугарските пропагатори кој на сличен начин како Јеховините сведоци сакајќи да ја искористат економската ситуација, бараат да ни ја сменат македонската националност, ...

Стерјовски: Бугарите се во поход за асимилација на Македонците

Во Центар - 03.06.2023

– Претседателот на единствената македонска партија во Албанија, Македонска алијанса зa европска интеграција (МАЕИ), Васил Стерјовски, предупредува на нов бугарски поход за асимилација на Македонците во Мала Преспа.

Стерјовски: Бугарите се во поход за асимилација на Македонците

Опсервер - 03.06.2023

Претседателот на единствената македонска партија во Албанија, Македонска алијанса зa европска интеграција (МАЕИ), Васил Стерјовски, предупредува на нов бугарски поход за асимилација на Македонците во Мала Преспа.

Стерјовски: Бугарите се во поход за асимилација на Македонците во Мала Преспа

Н.Македонија - 03.06.2023

Претседателот на единствената македонска партија во Албанија, Македонска алијанса зa европска интеграција (МАЕИ), Васил Стерјовски, предупредува на нов бугарски поход за асимилација на Македонците во Мала Преспа.

Стерјовски: Бугарите се во поход за асимилација на Македонците во Мала Преспа

24Инфо - 03.06.2023

Претседателот на единствената македонска партија во Албанија, Македонска алијанса зa европска интеграција (МАЕИ), Васил Стерјовски, предупредува на нов бугарски поход за асимилација на Македонците во Мала Преспа.

„БУГАРИТЕ ВО МАЛА ПРЕСПА СЕ НАПАДНИ КАКО ЈЕХОВИНИ СВЕДОЦИ“ Стерјовски вели дека ќе ја преживеат и оваа бугарска ...

+инфо - 03.06.2023

Претседателот на единствената македонска партија во Албанија, Македонска алијанса зa европска интеграција (МАЕИ), Васил Стерјовски, предупредува на нов бугарски поход за асимилација на Македонците во Мала Преспа.

Стерјовски: Бугарите се во поход за асимилација на Македонците

Курир - 03.06.2023

Претседателот на единствената македонска партија во Албанија, Македонска алијанса зa европска интеграција (МАЕИ), Васил Стерјовски, предупредува на нов бугарски поход за асимилација на Македонците во Мала Преспа.

Стерјовски: Бугарите се во поход за асимилација на Македонците

Сител - 03.06.2023

Претседателот на единствената македонска партија во Албанија, Македонска алијанса зa европска интеграција (МАЕИ), Васил Стерјовски, предупредува на нов бугарски поход за асимилација на Македонците во Мала Преспа.

Стерјовски: Бугарите се во поход за асимилација на Македонците

Либертас - 03.06.2023

Претседателот на единствената македонска партија во Албанија, Македонска алијанса зa европска интеграција (МАЕИ), Васил Стерјовски, предупредува на нов бугарски поход за асимилација на Македонците во Мала Преспа.

Стерјовски: Бугарите се во поход за асимилација на Македонците

МКД - 03.06.2023

Претседателот на единствената македонска партија во Албанија, Македонска алијанса зa европска интеграција (МАЕИ), Васил Стерјовски, предупредува на нов бугарски поход за асимилација на Македонците во Мала Преспа.

Стерјовски: Бугарите се во поход за асимилација на Македонците

Lider - 03.06.2023

Претседателот на единствената македонска партија во Албанија, Македонска алијанса зa европска интеграција (МАЕИ), Васил Стерјовски, предупредува на нов бугарски поход за асимилација на Македонците во Мала Преспа.

Во Преспа се појавиле Јеховини сведоци, но во лицето на бугарските пропагатори

Република - 03.06.2023

Претседателот на единствената македонска партија во Албанија, Македонска алијанса зa европска интеграција (МАЕИ), Васил Стерјовски, предупредува на нов бугарски поход за асимилација на Македонците во Мала Преспа.

Стерјовски: во Мала Преспа се појавија „Јеховини сведоци“, во лицето на бугарските пропагатори кои сакаат да ги ...

MakPress - 03.06.2023

Претседателот на единствената македонска партија во Албанија, Македонска алијанса зa европска интеграција (МАЕИ), Васил Стерјовски, предупредува на нов бугарски поход за асимилација на Македонците во Мала Преспа.

СТЕРЈОВСКИ: Наезда од бугарски пропагатори во Мала Преспа

Денешен - 03.06.2023

Претседателот на единствената македонска партија во Албанија, Македонска алијанса зa европска интеграција (МАЕИ), Васил Стерјовски, предупредува на нов бугарски поход за асимилација на Македонците во Мала Преспа.

Васил Стерјовски предупредува на бугарски поход за асимилација на Македонците во Албанија

Слободен Печат - 03.06.2023

Претседателот на единствената македонска партија во Албанија, Македонска алијанса зa европска интеграција (МАЕИ), Васил Стерјовски, предупредува на нов бугарски поход за асимилација на Македонците во Мала Преспа.

Стерјовски: Бугарите се во поход за асимилација на Македонците

Бриф - 03.06.2023

Претседателот на единствената македонска партија во Албанија, Македонска алијанса зa европска интеграција (МАЕИ), Васил Стерјовски, предупредува на нов бугарски поход за асимилација на Македонците во Мала Преспа.

Стерјовски: Бугарите се во поход за асимилација на Македонците

Нетпрес - 03.06.2023

Претседателот на единствената македонска партија во Албанија, Македонска алијанса зa европска интеграција (МАЕИ), Васил Стерјовски, предупредува на нов бугарски поход за асимилација на Македонците во Мала Преспа.

Стерјовски: Бугарите се во поход за асимилација на Македонците

А1 On - 03.06.2023

Претседателот на единствената македонска партија во Албанија, Македонска алијанса зa европска интеграција (МАЕИ), Васил Стерјовски, предупредува на нов бугарски поход за асимилација на Македонците во Мала Преспа.