TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

5 причини зошто не треба да пиете кафе рано наутро

Убавина и Здравје - 28.02.2021

За многумина првото нешто што го прават по будењето е да пијат топло кафе, а потоа да се подготват за понатамошни дневни активности. Сепак, според некои истражувања, таа прва шолја кафе наутро можеби не е најдобриот начин да го започнете денот.

Неочекувано откритие за кафето: Различно влијае кај мажите и жените – за едните е опасно, за другите спас, а за овие ...

Курир - 28.02.2021

Од време на време, се објавуваат резултати од истражување кои покажуваат дека редовното консумирање кафе може да го намали ризикот од кардиоваскуларни заболувања. На пример, научниците од Германија во експеримент врз глувци покажаа дека кофеинот ја ...

Кафе или чај: Твојот избор на пијалок го открива твојот карактер

iPortal - 28.02.2021

Дури и ако сакате и кафе и чај, кога ќе треба да изберете, едно од овие две работи почесто ви е на листата приорите. Овој навидум едноставен избор всушност може да открие неколку интересни работи за вас и вашата личност.

Зошто е важно попладневното кафе?

Пулс24 - 28.02.2021

Кафето е пијалак околу кој луѓето имаат изградено цели ритуали. Тоа ви помага да се разбудите, да соберете енергија, но и да ги одржувате пријателствата. Зошто е важно попладневното кафе? Утринското кафе се пие набрзо по будењето бидејќи ви помага ...

НЕОЧЕКУВАНО ОТКРИТИЕ ЗА КАФЕТО: Различно влијае на мажите и жените! За едните е опасно, а за другите спас, а најздраво ...

Попара - 28.02.2021

Постојано слушаме предупредувања дека кафето е опасно за луѓето со висок крвен притисок, дали е тоа вистина? Од време на време се објавуваат резултати од истражувања кои покажуваат дека редовното консумирање кафе може да го намали ризикот од ...