TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ЕУ го казни Гугл со 1,5 милијарди евра

Канал5 - 20.03.2019

Европската Комисија го казни гигантот Гугл со 1,49 милијарди долари поради злоупотреба на доминантната положба во рекламирањето преку интернет. ,,Гугл ја зацементира својата доминација во онлајн рекламирањето и се заштити од конкурентскиот притисок ...

ЕУ го казни Гугл со 1,5 милијарди евра

Телма - 20.03.2019

Американскиот интернет пребарувач и маркетингшки гигант Гугл денеска беше казнет од Европската унија со 1,5 милијарди евра поради блокирање на реклами од трети страни. Унијата тврди дека Гугл ја злоупотребил својата доминатна улога во интернет ...

ЕУ го казни Гугл 1.7 милијарди долари за нелојална конкуренција

Р.С.Европа - 20.03.2019

Европската унија наметна парична казна од 1.7 милијарди долари за Гугл поради нелојална конкуренција. Ова трета ваква казна од страна на блокот против глобалниот интернет гигант. ЕУ соопшти дека сервисот за рекламирање на Гугл „АдСенс“ нелегално ги ...

ЕУ: Казна за Google од 1,49 милијарди евра

Бизнис Инфо - 20.03.2019

Фото: Facebook Европската унија го казнува интернет пребарувачот Google со 1,49 милијарди евра поради блокирање на онлајн реклами на конкурентни пребарувачи, пишува BBC . Ова е трета казна на ЕУ за Google во изминатите две години.

Google со огромна казна од 1.7 милијарди долари

Friday.mk - 20.03.2019

Кога казнуваат некоја од големите компании, тоа изгледа вака… Технолошкиот гигант Google, е казнет со веверојатни 1,7 милијарди долари поради нелојална конкуренција. Според Европската Унија, компанијата на нелегален начин ги ограничувала рекламите ...

ЕУ го казни Google со 1.5 милијарда евра, пак

365 - 20.03.2019

Антимонополските регулатори на ЕУ денеска му изрекоа нова казна на Google, во висина од 1.49 милијарди евра. Причината е злоупотреба на доминантната позиција во онлајн огласувањето. Ова на Google не му е ни прва, ни втора, туку трета казна во ...

Драконска казна за гигантот Гугл: Трета од неколку милијарди за две години

Фактор - 20.03.2019

Антимонополските регулатори на ЕУ му изрекле казна на Гугл во висина од 1,49 милијарди евра поради злоупотреба на доминантната позиција во онјан огласувањето. Тоа е трета казна за американската компанија во последните две години, наведува агенцијата ...

„Гугл“ казнет со 1,5 милијарди евра

Макфакс - 20.03.2019

Европското обвинителство за конкуренција го казни „Гугл“ со 1,5 милијарди евра, поради блокирање реклама на свои конкуренти. Минатата година Европската комисија го казни „Гугл“ со 4,3 милијарди евра, поради кршење на правилата на пазарната ...

„Гугл“ казнет со 1,49 милијарди евра од ЕУ

+инфо - 20.03.2019

Антимонополското регулаторно тело на ЕУ го казни „Гугл“ со 1,49 милијарди евра поради „злоупотреба на доминантната позиција во онлајн огласувањето“. „Гугл“ е казнет по жалбата дека ги блокира рекламите на конкурентските компании на своите ...

Google казнет со 1,5 милијарди евра од ЕУ

USB - 20.03.2019

Европското обвинителство за конкуренција го казни „Гугл“ со 1,5 милијарди евра, поради блокирање реклама на свои конкуренти. Минатата година Европската комисија го казни „Гугл“ со 4,3 милијарди евра, поради кршење на правилата на пазарната ...

ЕУ го казни „Гугл“ со 1,49 милијарди евра

Курир - 20.03.2019

Антимонополското регулаторно тело на ЕУ го казни „Гугл“ со 1,49 милијарди евра поради „злоупотреба на доминантната позиција во онлајн огласувањето“. „Гугл“ е казнет по жалбата дека ги блокира рекламите на конкурентските компании на своите ...

„Гугл“ казнет со 1,5 милијарди евра

Точка - 20.03.2019

Европското обвинителство за конкуренција го казни „Гугл“ со 1,5 милијарди евра поради блокирање реклама на свои конкуренти. Минатата година Европската комисија го казни „Гугл“ со 4,3 милијарди евра, поради кршење на правилата на пазарната ...

ЕУ го казни „Гугл“ со 1,49 милијарди евра

Независен - 20.03.2019

Антимонополското регулаторно тело на ЕУ го казни „Гугл“ со 1,49 милијарди евра поради „злоупотреба на доминантната позиција во онлајн огласувањето“. „Гугл“ е казнет по жалбата дека ги блокира рекламите на конкурентските компании на своите ...

ЕУ го казни „Гугл“ со 1,49 милијарди евра

Вечер - 20.03.2019

Антимонополското регулаторно тело на ЕУ го казни „Гугл“ со 1,49 милијарди евра поради „злоупотреба на доминантната позиција во онлајн огласувањето“. „Гугл“ е казнет по жалбата дека ги блокира рекламите на конкурентските компании на своите ...

ЕУ го казни „Гугл“ со 1,49 милијарди евра

Н.Македонија - 20.03.2019

Антимонополското регулаторно тело на ЕУ го казни „Гугл“ со 1,49 милијарди евра поради „злоупотреба на доминантната позиција во онлајн огласувањето“. „Гугл“ е казнет по жалбата дека ги блокира рекламите на конкурентските компании на своите ...

ЕУ го казни „Гугл” со 1,49 милијарди евра

24Инфо - 20.03.2019

Антимонополското регулаторно тело на ЕУ го казни „Гугл” со 1,49 милијарди евра поради „злоупотреба на доминантната позиција во онлајн огласувањето”. „Гугл” е казнет по жалбата дека ги блокира рекламите на конкурентските компании на своите ...

ЕУ го казни „Гугл“ со 1,49 милијарди евра

Сител - 20.03.2019

Антимонополското регулаторно тело на ЕУ го казни „Гугл“ со 1,49 милијарди евра поради „злоупотреба на доминантната позиција во онлајн огласувањето“. „Гугл“ е казнет по жалбата дека ги блокира рекламите на конкурентските компании на своите ...

ЕУ го казни „Гугл“ со 1,49 милијарди евра

А1 On - 20.03.2019

Антимонополското регулаторно тело на ЕУ го казни „Гугл“ со 1,49 милијарди евра поради „злоупотреба на доминантната позиција во онлајн огласувањето“. „Гугл“ е казнет по жалбата дека ги блокира рекламите на конкурентските компании на своите ...

ЕУ го казни „Гугл“ со 1,49 милијарди евра

Локално - 20.03.2019

Антимонополското регулаторно тело на ЕУ го казни „Гугл“ со 1,49 милијарди евра поради „злоупотреба на доминантната позиција во онлајн огласувањето“. „Гугл“ е казнет по жалбата дека ги блокира рекламите на конкурентските компании на своите ...

ЕУ го казни „Гугл“ со 1,49 милијарди евра

Нетпрес - 20.03.2019

Антимонополското регулаторно тело на ЕУ го казни „Гугл“ со 1,49 милијарди евра поради „злоупотреба на доминантната позиција во онлајн огласувањето“. „Гугл“ е казнет по жалбата дека ги блокира рекламите на конкурентските компании на своите ...

ЕУ го казни „Гугл“ со 1,49 милијарди евра

1tv - 20.03.2019

Антимонополското регулаторно тело на ЕУ го казни „Гугл“ со 1,49 милијарди евра поради „злоупотреба на доминантната позиција во онлајн огласувањето“. „Гугл“ е казнет по жалбата дека ги блокира рекламите на конкурентските компании на своите ...

ЕУ го казни „Гугл“ со 1,49 милијарди евра

Канал5 - 20.03.2019

Антимонополското регулаторно тело на ЕУ го казни „Гугл“ со 1,49 милијарди евра поради „злоупотреба на доминантната позиција во онлајн огласувањето“. „Гугл“ е казнет по жалбата дека ги блокира рекламите на конкурентските компании на своите ...

ЕУ го казни „Google“ со 1,49 милијарди евра

Денар - 20.03.2019

Антимонополското регулаторно тело на ЕУ го казни „Гугл“ со 1,49 милијарди евра поради „злоупотреба на доминантната позиција во онлајн огласувањето“. „Гугл“ е казнет по жалбата дека ги блокира рекламите на конкурентските компании на своите ...

ЕУ го казни „Гугл“ со 1,49 милијарди евра

MTM - 20.03.2019

Антимонополското регулаторно тело на ЕУ го казни „Гугл“ со 1,49 милијарди евра поради „злоупотреба на доминантната позиција во онлајн огласувањето“. „Гугл“ е казнет по жалбата дека ги блокира рекламите на конкурентските компании на своите ...

ЕУ го казни „Гугл“ со 1,49 милијарди евра

Опсервер - 20.03.2019

Антимонополското регулаторно тело на ЕУ го казни „Гугл“ со 1,49 милијарди евра поради „злоупотреба на доминантната позиција во онлајн огласувањето“. „Гугл“ е казнет по жалбата дека ги блокира рекламите на конкурентските компании на своите ...

ЕУ го казни „Гугл” со 1,49 милијарди евра

Република - 20.03.2019

Антимонополското регулаторно тело на ЕУ го казни „Гугл” со 1,49 милијарди евра поради „злоупотреба на доминантната позиција во онлајн огласувањето”. „Гугл” е казнет по жалбата дека ги блокира рекламите на конкурентските компании на своите ...

ЕУ го казни „Google“ со 1,49 милијарди евра

ММС - 20.03.2019

Антимонополското регулаторно тело на ЕУ го казни „Гугл“ со 1,49 милијарди евра поради „злоупотреба на доминантната позиција во онлајн огласувањето“. „Гугл“ е казнет по жалбата дека ги блокира рекламите на конкурентските компании на своите ...

ЕУ го казни „Гугл“ со 1,5 милијарди евра

Тера - 20.03.2019

Антимонополското регулаторно тело на ЕУ го казни „Гугл“ со 1,49 милијарди евра поради „злоупотреба на доминантната позиција во онлајн огласувањето“. „Гугл“ е казнет по жалбата дека ги блокира рекламите на конкурентските компании на своите ...