TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Криза со гас во Европа: Што ако Русија ја запре испораката?

Deutsche Welle - 24.01.2022

Европските резерви за гас се на најниско ниво во последниве години токму во момент кога побарувачката е зголемена поради студената зима. Што ако Русија, поради кризата околу Украина,ја запре испораката на гас? Вистинските размери на станаа јасни ...

Лондон загрижен: Што ќе се случи со испораките на гас доколку се воведат санкции кон Русија?

Локално - 24.01.2022

Доколку Западот воведе нови санкции кон Русија поради ситуацијата околу Украина, Русија како одговор може да ги користи испораките на нафта и гас за Европа како оружје, да ги ограничи, што може да доведе до рекорден пораст на цените, пишува Тајмс, ...

Милионски сметки за струја, енергетската криза им се заканува на претпријатијата во Куманово

ТВ21 - 23.01.2022

Енергетската криза во земјава станува закана за работењето на претпријатијата во Куманово. Претпријатието “Чистота и Зеленило“привремено го затвори градскиот базен поради сметката за струја која може да достигне и до 50 илјади евра со што се ...

Покачувањето на цената на струјата и гасот, закана за опстанокот на јавните претпријатија во Куманово

Телма - 23.01.2022

По покачувањето на цената на гасот и струјата, за опстанок сега ќе се борат јавните претпријатија во Куманово. Спас и помош ќе бараат од владата, оваа го кажаа на последната седница на советот на општина Куманово директорите на кумановските јавни ...

Ако Русите ја нападнат Украина, на цела Европа и се заканува енергетски колапс

Во Центар - 23.01.2022

Американците разговараат со извозниците на течен природен гас (ЛНГ), а особено со Катар како најголем меѓу нив, за мерките во случај на руска инвазија на Украина бидејќи тоа може да донесе проблеми на Европа, која е зависна од рускиот гас, во ...

Енергетската криза предизвик за кумановските јавни претпријатија

Бизнис Вести - 23.01.2022

Енергетската криза силно ги погоди кумановските јавни претпријатија. Паралелно растат цените на гас и на електрична енергија. Менаџерските тимови бараат поддршка за надминување на состојбата. Цените за енергенсите се зголемија неколкукратно.

Енергетската криза предизвик за кумановските јавни претпријатија

Опсервер - 23.01.2022

Енергетската криза силно ги погоди кумановските јавни претпријатија. Паралелно растат цените на гас и на електрична енергија. Менаџерските тимови бараат поддршка за надминување на состојбата. Цените за енергенсите се зголемија неколкукратно.

Енергетската криза предизвик за кумановските јавни претпријатија

Lider - 23.01.2022

Енергетската криза силно ги погоди кумановските јавни претпријатија. Паралелно растат цените на гас и на електрична енергија. Менаџерските тимови бараат поддршка за надминување на состојбата. Цените за енергенсите се зголемија неколкукратно.

Енергетската криза предизвик за кумановските јавни претпријатија

MakPress - 23.01.2022

Енергетската криза силно ги погоди кумановските јавни претпријатија. Паралелно растат цените на гас и на електрична енергија. Менаџерските тимови бараат поддршка за надминување на состојбата. Цените за енергенсите се зголемија неколкукратно.