TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Хаос со платите, функционери со над 2 илјади, наставници со 200 евра плата

Р.С.Европа - 25.05.2023

Владата се фали со зголемувањето на просечната плата, но голем број вработени во јавниот сектор и натаму се на ниво на минималец. Додека платите на функционерите се зголемија за 78 отсто, просветните работници со мал фонд на часови земаат 12.000 ...

Германија објави листа на просечни бруто плати за 50 занимања

Фокус - 25.05.2023

Сојузниот завод за статистика на Германија објави листа на просечни месечни бруто плати за 50 занимања. Како што објави списанието „Феникс“, трајно вработени фризери добиваат бруто 1.778 евра месечно, додека мехатроничарите за моторни возила ...

МАКЕДОНСКИ ПЛАТИ: Дури 306.944 работници или близу 60 отсто од вработените земаат помалку од просечната со која се фали ...

Денешен - 25.05.2023

Владата често се фали со зголемената просечна плата, која веројатно ќе скокне уште повисоко, по историскиот скок на платите на политичарите и функционерите во Македонија, но наспроти тоа дури 306.943 работници во државава земаат плати пониски од ...

Владата се фали со плата од 34.925 денари, а дури 306.943 работници земаат пониски плати

Скопје инфо - 25.05.2023

Просечната исплатена нето плата по вработен во март годинава изнесува 34.925 денари и во однос на просечната плата во март лани е повисока за 12,4 проценти, објави Државниот завод за статистика пред неколку дена.

Скоро 60 проценти од работниците се далеку од просечната нето плата

Пари - 25.05.2023

Само 12 отсто од вработените во државава се во зоната каде што со својата нето-плата можат да си ја дозволат минималната синдикална кошничка, која во април беше 49.384 денари. А, 8,8 проценти од работниците, пак, земаат 2,5 пати помали плати од ...

Просечната плата колку да се протурка месецот

Алсат-М - 24.05.2023

Зголемената просечна плата не ги задоволува елементарните потреби на граѓаните. Иако просечната плата достигна безмалку 35 илјади денари, сепак поради инфлацијата граѓаните и со овие плати не можат да го покријат месецот, вели професорот Абил Бауш.

Кои професии се најплатени во Македонија?

Скопје инфо - 24.05.2023

Вработените во секторот Компјутерско програмирање повторно земаат највисоки плати во Македонија. Според статистичките податоци, тие за месец март земале во просек по 90.000 денари. На втората позиција следат вработените во секторот „останати ...

Најниски просечни нето плати во март

еМагазин - 24.05.2023

Просечната месечна исплатена нето плата по вработен, во март 2023 година, изнесува 34.925 денари, објави Државниот завод за статистика (ДЗС). Според податоци на ДСЗ, најниската просечна нето плата е во секторот Заштитни и истражни дејности – 19.927 ...

И со две просечни плати, едно семејство не може да врзе крај со крај со месецот

Денешен - 24.05.2023

Зголемената просечна плата не ги задоволува елементарните потреби на граѓаните. Иако просечната плата достигна безмалку 35 илјади денари, сепак поради инфлацијата граѓаните и со овие плати не можат да го покријат месецот, вели за ТВ АЛСАТ професорот ...

Кои професии се најплатени во Македонија?

4NEWS - 25.05.2023

Вработените во секторот Компјутерско програмирање повторно земаат највисоки плати во Македонија. Според статистичките податоци, тие за месец март земале во просек по 90.000 денари. На втората позиција следат вработените во секторот „останати ...

Скоро 60 проценти од работниците се далеку од просекот

Кумановски м. - 25.05.2023

Само 12 отсто од вработените во државава се во зоната каде што со својата нето-плата можат да си ја дозволат минималната синдикална кошничка, која во април беше 49.384 денари. А, 8,8 проценти од работниците, пак, земаат 2,5 пати помали плати од ...

Загрижувачки податоци: 60 отсто од македонските граѓани заработуваат помалку од 30.000 денари

Lider - 25.05.2023

Владата често се фали со зголемената просечна плата, која веројатно ќе скокне уште повисоко, по историскиот скок на платите на политичарите и функционерите во Македонија, но наспроти тоа дури 306.943 работници во државава земаат плати пониски од ...

60 отсто од вработените земаат помалку од просечната плата со која се фали Владата

Нетпрес - 25.05.2023

Просечната исплатена нето плата по вработен во март годинава изнесува 34.925 денари и во однос на просечната плата во март лани е повисока за 12,4 проценти, објави Државниот завод за статистика пред неколку дена.

Германија објави: 50 просечни плати за 50 занимања

Вечер Прес - 25.05.2023

Сојузниот завод за статистика на Германија објави листа на просечни месечни бруто плати за 50 занимања. Како што објави магазинот „ Феникс “, трајно вработени фризери добиваат бруто 1.778 евра месечно, додека мехатроничарите за моторни возила ...

Објавени просечните плати во Германија: Фармацевт зема 4.714, фризер 1.778 евра

Кајгана - 25.05.2023

Сојузниот завод за статистика на Германија објави листа на просечни месечни бруто плати за 50 занимања. Фризерите со полно работно време добиваат бруто 1.778 евра месечно, додека мехатроничарите за моторни возила добиваат околу 1.400 евра повеќе со ...

Просечната бруто плата на пилот во Германија е 8.739 евра, а на фризер е само 1.778 евра

Слободен Печат - 25.05.2023

Сојузниот завод за статистика на Германија објави листа на просечни месечни бруто плати за 50 занимања. Како што објави списанието „Феникс“, пренесено од Индекс.хр. трајно вработените фризери добиваат бруто 1.778 евра месечно, додека мехатроничарите ...