TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Започнува спроведувањето на Договорот со Бугарија

Сител - 14.02.2018

Договорот за пријателство, добрососедство и соработка меѓу Македонија и Бугарија стапува во сила. Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров попладнево со својата бугарска колешка Екатерина Захариева го потпишаа протокол за размена на ...

Димитров на работна посета во Бугарија - Договорот за добрососедство стапи на сила

Press24 - 14.02.2018

Министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Димитров, денеска во Софија, во рамките на работната посета на Република Бугарија, оствари средби со бугарскиот претседател Румен Рaдев, со претседателот на Владата, Бојко Борисов и со ...

Димитров и Захариева го потпишаа протоколот со што стапи во сила Договорот со Бугарија

Фокус - 14.02.2018

Министрите за надворешни работи на Македонија и Бугарија, Никола Димитров и Екатерина Захариева денеска во Софија го потпишаа Протоколот за размена на ратификациските документи. Со ова официјално стапи вo сила Договорот за пријателство, ...

Стапува на сила договорот со Бугарија

Алфа - 14.02.2018

Oд денеска стапи на сила договорот со Бугарија. O д денеска стапи на сила договорот со Бугарија. Во Софија министрите за надворешни работи на Македонија и Бугарија, Димитров и Захариева со потпишување на договор за ратификација ја стартуваа ...

Официјално стапи во сила Договорот за добрососедство со Бугарија

Макфакс - 14.02.2018

Министрите за надворешни работи на Македонија и Бугарија, Никола Димитров и Екатерина Захариева денеска во бугарската престолнина Софија го потпишаа Протоколот за размена на ратификациските документи, со што официјално во стапи ви сила Договорот за ...

Стапи во сила Договорот за пријателство, добрососедство и соработка меѓу Македонија и Бугарија

А1 On - 14.02.2018

Министрите за надворешни работи на Македонија и Бугарија, Никола Димитров и Екатерина Захариева соопштија дека го потпишаа Протоколот за размена на ратификациските документи, со што во сила стапи Договорот за пријателство, добрососедство и соработка ...

Договорот за пријателство, добрососедство и соработка со Бугарија стапи во сила

Мета - 14.02.2018

Министрите за надворешни работи на Македонија и на Бугарија, Никола Димитров и Екатерина Захариева, во присуство на премиерот Бојко Борисов, ги разменија ратификационите документи на Договорот за пријателство, добрососедство и соработка и го ...

Стапува во сила Договорот за пријателство со Бугарија

Алсат-М - 14.02.2018

Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров и неговата бугарска колешка Екатерина Захариева денеска во Софија ќе потпишат Протокол за размена на ратификациските документи, со што и официјално во сила ќе стапи Договорот за пријателство, ...

Договорот за пријателство на Бугарија со Република Македонија официјално стапува на сила

Локално - 14.02.2018

Вицепремиерот за правнитереформи и министер за надворешни работи Екатерина Захариева и министерот за надворешни работи на Република Македонија Никола Димитров, ќе потпишат Протокол за размена на документи за ратификација со кои влегува на сила ...

Започнува спроведувањето на Договорот со Бугарија

Нетпрес - 15.02.2018

Договорот за пријателство, добрососедство и соработка меѓу Македонија и Бугарија стапува во сила. Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров попладнево со својата бугарска колешка Екатерина Захариева го потпишаа протокол за размена на ...

Димитров се сретна со Радев , Борисов и Захариева

Канал5 - 14.02.2018

Министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Димитров, денеска во Софија, во рамките на работната посета на Република Бугарија, оствари средби со бугарскиот претседател Румен Рaдев, со претседателот на Владата, Бојко Борисов и со ...

Димитров и Захариева го потпишаа протоколот со што стапи во сила Договорот со Бугарија

Локално - 14.02.2018

Министрите за надворешни работи на Македонија и Бугарија, Никола Димитров и Екатерина Захариева денеска во Софија го потпишаа Протоколот за размена на ратификациските документи. Со ова официјално стапи вo сила Договорот за пријателство, ...

Официјално стапи во сила Договорот за добрососедство со Бугарија

Вечер - 14.02.2018

Министрите за надворешни работи на Македонија и Бугарија, Никола Димитров и Екатерина Захариева, денеска во бугарската престолнина Софија го потпишаа Протоколот за размена на ратификациските документи, со што официјално во стапи вo сила Договорот за ...

Стапува во сила Договорот за добрососедство со Бугарија

А1 On - 14.02.2018

Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров и неговата бугарска колешка Екатерина Захариева денеска во Софија ќе потпишат Протокол за размена на ратификациските документи, со што и официјално во сила ќе стапи Договорот за пријателство, ...

Стапува во сила Договорот за пријателство, добрососедство и соработка со Бугарија

24 Вести - 14.02.2018

Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров и неговата бугарска колешка Екатерина Захариева денеска во Софија ќе потпишат Протокол за размена на ратификациските документи, со што и официјално во сила ќе стапи Договорот за пријателство, ...

Од денеска стапува во сила договорот за добрососедство меѓу Македонија и Бугарија

Канал5 - 14.02.2018

Вицепремиерот за надворешни работи на Бугарија Екатерина Захариева и министерот за надворешни работи на Македонија Никола Димитров, ќе потпишат протокол за размена на документи за ратификација со кои влегува на сила договорот за пријателство, ...

Работна посета на Димитров на Бугарија

Алсат-М - 14.02.2018

Министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Димитров, денеска во Софија, во рамките на работната посета на Република Бугарија, оствари средби со бугарскиот претседател Румен Рaдев, со претседателот на Владата, Бојко Борисов и со ...

Договорот за пријателство и добрососедство меѓу Македонија и Бугарија стапи на сила

Таратур - 15.02.2018

Министрите за надворешни работи на Македонија и Бугарија, Никола Димитров и Екатерина Захариева соопштија дека го потпишаа Протоколот за размена на ратификациските документи, со што во сила стапи Договорот за пријателство, добрососедство и соработка ...

Стапи во сила Договорот за пријателство, добрососедство и соработка со Бугарија

Нова ТВ - 14.02.2018

Македонскиот министер за надворешни работи Никола Димитров и неговата бугарска колешка Екатерина Захариева денеска во Софија го потпишаа Протоколот за размена на ратификациските документи, со што и официјално во сила стапи Договорот за пријателство, ...

Димитров во Софија, се сретна со Радев, Борисов, Захариева

Либертас - 14.02.2018

Министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Димитров, денеска во Софија, во рамките на работната посета на Република Бугарија, оствари средби со бугарскиот претседател Румен Рaдев, со претседателот на Владата, Бојко Борисов и со ...

Стапи во сила Договорот за пријателство, добрососедство и соработка со Бугарија

еМагазин - 14.02.2018

Министерот за надворешни работи на Република Македонија Никола Димитров и неговата бугарска колешка Екатерина Захариева денеска во Софија го потпишаа Протоколот за размена на ратификациските документи, со што и официјално во сила стапи Договорот за ...

Договорот за добрососедство со Бугарија и официјално стапи во сила

AKO - 15.02.2018

Министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Димитров, денес, во Софија, во рамките на работната посета на Република Бугарија, оствари средби со претседателот на Република Бугарија, Румен Рaдев, со претседателот на Владата, Бојко ...

Стапи во сила Договорот за пријателство, добрососедство и соработка со Бугарија

Сител - 14.02.2018

Министерот за надворешни работи на Република Македонија Никола Димитров и неговата бугарска колешка Екатерина Захариева денеска во Софија го потпишаа Протоколот за размена на ратификациските документи, со што и официјално во сила стапи Договорот за ...

Работна посета на Димитров на Бугарија

Р.С.Европа - 15.02.2018

Министерот за надворешни работи на Македонија, Никола Димитров во Софија оствари средби со бугарскиот претседател Румен Рaдев, со претседателот на Владата, Бојко Борисов и со министерката за надворешни работи Екатерина Захариева, соопшти МНР.

Договорот за пријателство, добрососедство и соработка со Бугарија стапи во сила...

Н.Македонија - 14.02.2018

Договорот за пријателство, добрососедство и соработка со Бугарија стапи во сила инистерот за надворешни работи на Република Македонија Никола Димитров и неговата бугарска колешка Екатерина Захариева денеска во Софија го потпишаа Протоколот за ...

Стапи во сила Договорот за пријателство, добрососедство и соработка со Бугарија

Press24 - 14.02.2018

Министерот за надворешни работи на Република Македонија Никола Димитров и неговата бугарска колешка Екатерина Захариева денеска во Софија го потпишаа Протоколот за размена на ратификациските документи, со што и официјално во сила стапи Договорот за ...

Стапи во сила Договорот за пријателство, добрососедство и соработка со Бугарија

Слободен Печат - 14.02.2018

Министерот за надворешни работи на Република Македонија Никола Димитров и неговата бугарска колешка Екатерина Захариева денеска во Софија го потпишаа Протоколот за размена на ратификациските документи, со што и официјално во сила стапи Договорот за ...

Стапи во сила Договорот за пријателство, добрососедство и соработка со Бугарија

Стандард - 14.02.2018

Министерот за надворешни работи на Република Македонија Никола Димитров и неговата бугарска колешка Екатерина Захариева денеска во Софија го потпишаа Протоколот за размена на ратификациските документи, со што и официјално во сила стапи Договорот за ...

Стапи во сила Договорот за пријателство, добрососедство и соработка со Бугарија

Канал 77 - 14.02.2018

Министрите за надворешни работи на Македонија и на Бугарија, Никола Димитров и Екатерина Захариева денеска во Софија го потпишаа Протоколот за размена на ратификациските документи. Со ова, и официјално во сила стапи Договорот за пријателство, ...

Стапи во сила Договорот за пријателство, добрососедство и соработка со Бугарија

ТВ21 - 14.02.2018

Министерот за надворешни работи на Република Македонија Никола Димитров и неговата бугарска колешка Екатерина Захариева денеска во Софија го потпишаа Протоколот за размена на ратификациските документи, со што и официјално во сила стапи Договорот за ...

Стапи во сила Договорот за пријателство, добрососедство и соработка со Бугарија

МКД - 14.02.2018

Министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Димитров и неговата бугарска колешка, Екатерина Захариева денеска во Софија го потпишаа Протоколот за размена на ратификациските документи, со што и официјално во сила стапи Договорот ...

Стапи во сила Договорот со Бугарија - Ако правиме транспортни коридори, Балканот ќе стане бајка

Вечер - 14.02.2018

Министерот за надворешни работи на Република Македонија Никола Димитров и неговата бугарска колешка Екатерина Захариева денеска во Софија го потпишаа Протоколот за размена на ратификациските документи, со што и официјално во сила стапи Договорот за ...

Официјално стапи во сила Договорот за добрососедство со Бугарија

Точка - 14.02.2018

Министрите за надворешни работи на Македонија и Бугарија, Никола Димитров и Екатерина Захариева, денеска во бугарската престолнина Софија го потпишаа Протоколот за размена на ратификациските документи, со што официјално во стапи вo сила Договорот за ...

Стапи во сила Договорот за пријателство, добрососедство и соработка со Бугарија

МК News - 14.02.2018

Министерот за надворешни работи на Република Македонија Никола Димитров и неговата бугарска колешка Екатерина Захариева денеска во Софија го потпишаа Протоколот за размена на ратификациските документи, со што и официјално во сила стапи Договорот за ...

Официјално стапи во сила Договорот за добрососедство со Бугарија

Sky - 14.02.2018

Министрите за надворешни работи на Македонија и Бугарија, Никола Димитров и Екатерина Захариева, денеска во бугарската престолнина Софија го потпишаа Протоколот за размена на ратификациските документи, со што официјално стапи вo сила Договорот за ...

Стапи во сила договорот за пријателство со Бугарија, Борисов вети конструктивност

Р.С.Европа - 14.02.2018

Министерот за надворешни работи на Република Македонија Никола Димитров и неговата бугарска колешка Екатерина Захариева, денеска во Софија во присуство на премиерот на Република Бугарија Бојко Борисов го потпишаа Протоколот за размена на ...

Договорот за пријателство, добрососедство и соработка со Бугарија стапи во сила

Бриф - 14.02.2018

Министрите за надворешни работи на Македонија и на Бугарија, Никола Димитров и Екатерина Захариева, во присуство на премиерот Бојко Борисов, ги разменија ратификационите документи на Договорот за пријателство, добрососедство и соработка и го ...