TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ќе добиеме искривена слика за економијата ако не се пролонгира рокот за завршните сметки – предупредија ...

ММС - 23.02.2021

Искривена слика за економијата ќе биде последицата од поднесените завршни сметки од сметководителите доколку надлежните инсритуции не го пролонгираат рокот за оваа обврска кој истекува на 28-ми месецов, односно на 15-ти март.

Ако не се пролонгираат роковите, ќе добиеме искривена слика за целата економија, предупредија сметководителите

Бизнис Вести - 23.02.2021

Министерствата за финансии и за економија да ги искористат своите надлежности и да ги пролонгираат роковите за годишни сметки. Ако тоа не се случи, ќе добиеме најнеточни завршни сметки какви што не памти историјата на државата и искривена слика за ...

Итна неодложна измена на роковите за поднесување на завршни сметки

Бизнис Вести - 23.02.2021

23.02.2021, Скопје – Процедурите за имплементација на економските мерки за поддршка на стопанството содржани во петтиот пакет е неопходно да се едноставни и да не претставуваат дополнително оптоварување на правните субјекти, со што потенцијално се ...

Сметководителите ќе информираат за состојбата во која се наоѓаат поради кратките рокови за финансиските извештаи

Бизнис Вести - 23.02.2021

Комората на сметководители денеска ќе информира за состојбата во која се наоѓаат сметководителите поради кратките рокови за поднесување на финансиските извештаи и завршните сметки и ќе ги презентира проблемите што може да произлезат од ...

Комората на сметководители јавно ќе информира за состојбата во која се наоѓаат сметководителите

Локално - 23.02.2021

Денес, Комората на сметководители ќе ја информира јавноста за состојбата во која се наоѓаат тие, поради, како што е познато, кратките рокови за поднесување на финансиски извештаи и завршни сметки.

Сметководителите ќе информираат за состојбата во која се наоѓаат поради кратките рокови за финансиските извештаи

24Инфо - 23.02.2021

Комората на сметководители денеска ќе информира за состојбата во која се наоѓаат сметководителите поради кратките рокови за поднесување на финансиските извештаи и завршните сметки и ќе ги презентира проблемите што може да произлезат од ...

Сметководителите ќе информираат за состојбата во која се наоѓаат поради кратките рокови за финансиските извештаи

Сител - 23.02.2021

Комората на сметководители денеска ќе информира за состојбата во која се наоѓаат сметководителите поради кратките рокови за поднесување на финансиските извештаи и завршните сметки и ќе ги презентира проблемите што може да произлезат од ...

Сметководителите ќе информираат за состојбата во која се наоѓаат поради кратките рокови за финансиските извештаи

Опсервер - 23.02.2021

Комората на сметководители денеска ќе информира за состојбата во која се наоѓаат сметководителите поради кратките рокови за поднесување на финансиските извештаи и завршните сметки и ќе ги презентира проблемите што може да произлезат од ...

Комората на сметководители денеска ќе информира за состојбата во која се наоѓаат сметководителите

Скопје инфо - 23.02.2021

Комората на сметководители денеска ќе информира за состојбата во која се наоѓаат сметководителите поради кратките рокови за поднесување на финансиските извештаи и завршните сметки и ќе ги презентира проблемите што може да произлезат од ...

Сметководителите реагираат на кратките рокови за финансиски извештаи и завршни сметки

Вечер Прес - 23.02.2021

Комората на сметководители денеска ќе информира за состојбата во која се наоѓаат сметководителите поради кратките рокови за поднесување на финансиските извештаи и завршните сметки и ќе ги презентира проблемите што може да произлезат од ...

Сметководителите ќе информираат за состојбата во која се наоѓаат поради кратките рокови за финансиските извештаи

MakPress - 23.02.2021

Комората на сметководители денеска ќе информира за состојбата во која се наоѓаат сметководителите поради кратките рокови за поднесување на финансиските извештаи и завршните сметки и ќе ги презентира проблемите што може да произлезат од ...

Итна неодложна измена на роковите за поднесување на завршни сметки

24Инфо - 23.02.2021

Процедурите за имплементација на економските мерки за поддршка на стопанството содржани во петтиот пакет е неопходно да се едноставни и да не претставуваат дополнително оптоварување на правните субјекти, со што потенцијално се ризикува наместо ...

ССК: Итна неодложна измена на роковите за поднесување на завршни сметки

Канал5 - 23.02.2021

Комората на сметководители предупредува и за последиците од игнорирањето од страна на институциите, а особено на Министерството за финансии. Процедурите за имплементација на економските мерки за поддршка на стопанството содржани во петтиот пакет е ...

Итна неодложна измена на роковите за поднесување на завршни сметки, бараат од Сојузот на стопански комори

еМагазин - 23.02.2021

Процедурите за имплементација на економските мерки за поддршка на стопанството содржани во петтиот пакет е неопходно да се едноставни и да не претставуваат дополнително оптоварување на правните субјекти, со што потенцијално се ризикува наместо ...

Ако не се пролонгираат роковите, ќе добиеме искривена слика за целата економија, предупредија сметководителите

Сител - 23.02.2021

Министерствата за финансии и за економија да ги искористат своите надлежности и да ги пролонгираат роковите за годишни сметки. Ако тоа не се случи, ќе добиеме најнеточни завршни сметки какви што не памти историјата на државата и искривена слика за ...

Ако не се пролонгираат роковите, ќе добиеме искривена слика за целата економија, предупредија сметководителите

Опсервер - 23.02.2021

– Министерствата за финансии и за економија да ги искористат своите надлежности и да ги пролонгираат роковите за годишни сметки. Ако тоа не се случи, ќе добиеме најнеточни завршни сметки какви што не памти историјата на државата и искривена слика за ...

Ако не се пролонгираат роковите, ќе добиеме искривена слика за целата економија, предупредија сметководителите

24Инфо - 23.02.2021

Министерствата за финансии и за економија да ги искористат своите надлежности и да ги пролонгираат роковите за годишни сметки. Ако тоа не се случи, ќе добиеме најнеточни завршни сметки какви што не памти историјата на државата и искривена слика за ...

Ако не се пролонгираат роковите, ќе добиеме искривена слика за целата економија

PressingTV - 23.02.2021

Министерствата за финансии и за економија да ги искористат своите надлежности и да ги пролонгираат роковите за годишни сметки. Ако тоа не се случи, ќе добиеме најнеточни завршни сметки какви што не памти историјата на државата и искривена слика за ...

Сметководителите предупредуваат: Ако не се пролонгираат роковите, ќе добиеме искривена слика за целата економија

Слободен Печат - 23.02.2021

Министерствата за финансии и за економија да ги искористат своите надлежности и да ги пролонгираат роковите за годишни сметки. Ако тоа не се случи, ќе добиеме најнеточни завршни сметки какви што не памти историјата на државата и искривена слика за ...