TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Шилегов уверува, новиот газда на Дрисла, под строг мониторинг

Алсат-М - 12.06.2019

Германско-хрватскиот конзорциум кој во следниве 35 години ќе стопанисува со скопската депонија Дрисла ќе биде под силен надзор на институциите, уверува градоначалникот Петре Шилегов. Точно ќе се знае што ќе се гори во печките и како ќе се справува ...

Нема оставка, Градот работи со полна пареа!

CivilMedia - 12.06.2019

Филтрите на Дрисла, аерозагадувањето, барокните фасади, Скопје 2014, дотраената канализациона мрежа, зелениот бран, сообраќајниот хаос, запуштените објекти во градот, реновирањето на Универзалната сала, дивите депонии, велосипедските патеки и ...

Со Дрисла ќе стопанисува германско-хрватски конзорциум кој вклучува и Хрвати апсени за организиран криминал

IRL - 11.06.2019

Советот на Град Скопје денеска одлучи да се раскине договорот со италијанската фирма „ФЦЛ Амбиенте“ и концесијата да се додели на германско-хрватскито конзорциум воден од „Шолц“. „Шолц“ сега е во сопственост на „Чихо Енвајрментал Груп“, една од ...

Конзорциумот „Шолц“ е избран за нов концесионер на депонијата „Дрисла“

Нова ТВ - 11.06.2019

Советот на Град Скопје со 25 гласови „за„ донесе одлука со која за нов концесионер на депонијата „Дрисла“ е избран Конзорциумот предводен од „SCHOLZ AG“ од Република Германија, составен од SCHOLZ AG – Германија, C.I.O.S.d.o.o – Хрватска и СПЛЕНДОР ...

„Шолц“ ја доби депонијата Дрисла, Град Скопје го раскина договорот со италијанскиот концесионер „ФЦЛ Амбиенте“

Сакам да кажам - 11.06.2019

Германската компанија „Шолц“ ја доби под концесија депонијата „Дрисла“, по 6-годишна судска битка. По предлог на градоначалникот Петре Шилегов, советниците во Советот на Град Скопје донесоа одлука да се раскине договорот со италијанската фирма „ФЦЛ ...

„Дрисла“ заминува во германски раце

Фокус - 11.06.2019

За околу еден месец, германската компанија „Шолц“ ќе ја добие под концесија депонијата „Дрисла“. Ова беше донесено на денешната седница на Совет на град Скопје, кој го раскина претходниот договор со италијанската фирма „ФЦЛ Амбиенте“.

Советниците од ВМРО побараа поништување на изборот, Шилегов рече ќе плаќаме пенали

Вечер Прес - 11.06.2019

Советниците од советничката група на ВМРО-ДПМНЕ, во претходно отворената дискусија се изјаснија дека се против ваквата одлука, односно дека ниту една од фирмите не треба да ја добие концесијата и дека постапката треба да се почне одново.

„Дрисла“ отиде во рацете на Германците

+инфо - 11.06.2019

Најдоцна за еден месец ќе се потпише договорот со германската компанија „Шолц“ која ја доби под концесија депонијата „Дрисла“, по денешната одлука на Советот на Град Скопје, кој го раскина претходниот договор со италијанската фирма „ФЦЛ Амбиенте“.

И покрај судската постапка која е во тек Шилегов избра нов концесионер за Дрисла

Скопје инфо - 11.06.2019

Советот на Град Скопје на денешното продолжение на 30-та седница донесе одлука со која за нов концесионер на депонијата „Дрисла“ е избран Конзорциумот предводен од „SCHOLZ AG“ од Република Германија, составен од SCHOLZ AG – Германија, C.I.O.S.d.o.o ...

Конзорциумот „Шолц“, Ц.И.О.С и „Сплендор МАК“ ќе биде приватен партнер за управување со „Дрисла“

Независен - 11.06.2019

Фото: Б.Грданоски Конзорциумот составен од „Шолц“ АГ – Германија, Ц.И.О.С. – Хрватска и „Сплендор“ МАК Дооел од Република Македонија ќе биде приватен партнер за вложување во јавното претпријатие за депонирање на комунален отпад „Дрисла“, а со цел ...

Избран нов концесионер на депонијата Дрисла

Слободен Печат - 11.06.2019

Со ваквата одлука се овозможува да се стави крај на агонијата на граѓаните на Скопје со депонијата „Дрисла“ и се создава можност за започнување на процес на инвестиции и модернизација на депонијата „Дрисла“ Советот на Град Скопје на денешното ...

Судската битка за „Дрисла“ заврши со нов концесионер

Република - 11.06.2019

Советот на Град Скопје на денешното продолжение на 30-тата седница донесе одлука со која за нов концесионер на депонијата „Дрисла“ е избран конзорциумот предводен од „Шолц“ од Германија, составен од „Шолц“ Германија, Ц.И.O.С.

Дрисла во рацете на хрватски криминалци

CivilMedia - 12.06.2019

Советот на Град Скопје денеска одлучи да се раскине договорот со италијанската фирма „ФЦЛ Амбиенте“ и концесијата да се додели на германско-хрватскито конзорциум воден од „Шолц“. „Шолц“ сега е во сопственост на „Чихо Енвајрментал Груп“, една од ...

Град Скопје избра нов концесионер за депонијата „Дрисла“

Скопје инфо - 11.06.2019

Советот на Град Скопје на денешното продолжение на 30-та седница донесе одлука со која за нов концесионер на депонијата „Дрисла“ е избран Конзорциумот предводен од „SCHOLZ AG“ од Република Германија, составен од SCHOLZ AG – Германија, C.I.O.S.d.o.o ...

Депонијата „Дрисла“ доби нов концесионер

еМагазин - 11.06.2019

Советот на Град Скопје на денешното продолжение на 30-та седница донесе одлука со која за нов концесионер на депонијата „Дрисла“ е избран Конзорциумот предводен од „SCHOLZ AG“ од Република Германија, составен од SCHOLZ AG – Германија, C.I.O.S.d.o.o ...

Град Скопје избра нов концесионер за депонијата „Дрисла“

Макфакс - 11.06.2019

Советот на Град Скопје на денешната седница седница донесе одлука со која за нов концесионер на депонијата „Дрисла“ е избран Конзорциумот предводен од „SCHOLZ AG“ од Германија, составен од SCHOLZ AG – Германија, C.I.O.S.d.o.o – Хрватска и СПЛЕНДОР ...

Град Скопје избра нов концесионер за депонијата „Дрисла“

Бизнис Вести - 11.06.2019

Советот на Град Скопје на денешното продолжение на 30-та седница донесе одлука со која за нов концесионер на депонијата „Дрисла“ е избран Конзорциумот предводен од „SCHOLZ AG“ од Република Германија, составен од SCHOLZ AG – Германија, C.I.O.S.d.o.o ...

Избран нов концесионер за депонијата „Дрисла“

Нетпрес - 11.06.2019

Советот на Град Скопје на денешното продолжение на 30-та седница донесе одлука со која за нов концесионер на депонијата „Дрисла“ е избран Конзорциумот предводен од „SCHOLZ AG“ од Република Германија, составен од SCHOLZ AG – Германија, C.I.O.S.d.o.o ...

Германски „Scholz AG“ е нов концесионер за депонијата „Дрисла“

ММС - 11.06.2019

Советот на Град Скопје на денешното продолжение на 30-та седница донесе одлука со која за нов концесионер на депонијата „Дрисла“ е избран Конзорциумот предводен од „SCHOLZ AG“ од Република Германија, составен од SCHOLZ AG – Германија, C.I.O.S.d.o.o ...

Град Скопје избра нов концесионер за депонијата „Дрисла“

Сител - 11.06.2019

Советот на Град Скопје на денешното продолжение на 30-та седница донесе одлука со која за нов концесионер на депонијата „Дрисла“ е избран Конзорциумот предводен од „SCHOLZ AG“ од Република Германија, составен од SCHOLZ AG – Германија, C.I.O.S.d.o.o ...

Град Скопје избра нов концесионер за депонијата „Дрисла“

Локално - 11.06.2019

Советот на Град Скопје на денешното продолжение на 30-та седница донесе одлука со која за нов концесионер на депонијата „Дрисла“ е избран Конзорциумот предводен од „SCHOLZ AG“ од Република Германија, составен од SCHOLZ AG – Германија, C.I.O.S.d.o.o ...

Град Скопје избра нов концесионер за депонијата „Дрисла"

Канал5 - 11.06.2019

Со ваквата одлука се овозможува да се стави крај на агонијата на граѓаните на Скопје со депонијата „Дрисла" Советот на Град Скопје на денешното продолжение на 30-та седница донесе одлука со која за нов концесионер на депонијата „Дрисла" е избран ...

Град Скопје избра нов концесионер за депонијата „Дрисла“

24Инфо - 11.06.2019

Советот на Град Скопје на денешната седница седница донесе одлука со која за нов концесионер на депонијата „Дрисла“ е избран Конзорциумот предводен од „SCHOLZ AG“ од Германија, составен од SCHOLZ AG – Германија, C.I.O.S.d.o.o – Хрватска и СПЛЕНДОР ...

Кој ќе управува со „Дрисла“

Фактор - 11.06.2019

Советот на Град Скопје на денешната седница одлучи депонијата „Дрисла“да добие нов концесионер. За еден месец треба да се потпише договорот со германската компанија „Шолц“. Од Град Скопје велат дека оваа одлука следува по судската пресуда на Вишиот ...

Град Скопје избра нов концесионер за депонијата „Дрисла“

1tv - 11.06.2019

Советот на Град Скопје на денешното продолжение на 30-та седница донесе одлука со која за нов концесионер на депонијата „Дрисла“ е избран Конзорциумот предводен од „SCHOLZ AG“ од Република Германија, составен од SCHOLZ AG – Германија, C.I.O.S.d.o.o ...

Град Скопје избра нов концесионер за депонијата „Дрисла“

Независен - 11.06.2019

Советот на Град Скопје на денешното продолжение на 30-та седница донесе одлука со која за нов концесионер на депонијата „Дрисла“ е избран Конзорциумот предводен од „SCHOLZ AG“ од Република Германија, составен од SCHOLZ AG – Германија, C.I.O.S.d.o.o ...

Град Скопје избра нов концесионер за депонијата „Дрисла“

Опсервер - 11.06.2019

Советот на Град Скопје на денешното продолжение на 30-та седница донесе одлука со која за нов концесионер на депонијата „Дрисла“ е избран Конзорциумот предводен од „SCHOLZ AG“ од Република Германија, составен од SCHOLZ AG – Германија, C.I.O.S.d.o.o ...

Скопје избра нов концесионер за депонијата „Дрисла“

Скопје1 - 11.06.2019

Советот на Град Скопје на денешното продолжение на 30-та седница донесе одлука со која за нов концесионер на депонијата „Дрисла“ е избран Конзорциумот предводен од „SCHOLZ AG“ од Република Германија, составен од SCHOLZ AG – Германија, C.I.O.S.d.o.o ...

Град Скопје избра нов концесионер за депонијата „Дрисла“

Н.Македонија - 11.06.2019

Советот на град Скопје на денешната седница донесе одлука со која за нов концесионер на депонијата „Дрисла“ е избран конзорциумот предводен од „Шолц АГ“ од Германија, а составен од „Шолц АГ“ – Германија, „Циос доо“ – Хрватска и „Сплендор МАК ДООЕЛ“ ...

Конзорциум предводен од „Шолц“ е нов концесионер на депонијата „Дрисла“

Мета - 11.06.2019

Советот на Град Скопје на денешното продолжение на 30. седница донесе одлука со која за нов концесионер на депонијата „Дрисла“ е избран конзорциумот предводен од „Шолц“ („SCHOLZ AG“) од Германија, составен од „Шолц“ Германија, „ЦИОС“ (C.I.O.S.d.o.o) ...

Град Скопје избра нов концесионер за депонијата „Дрисла“

Либертас - 11.06.2019

Советот на Град Скопје на денешното продолжение на 30-та седница донесе одлука со која за нов концесионер на депонијата „Дрисла“ е избран Конзорциумот предводен од „SCHOLZ AG“ од Република Германија, составен од SCHOLZ AG – Германија, C.I.O.S.d.o.o ...

Град Скопје избра нов концесионер за депонијата „Дрисла“

MTM - 11.06.2019

Советот на Град Скопје на денешното продолжение на 30-та седница донесе одлука со која за нов концесионер на депонијата „Дрисла“ е избран Конзорциумот предводен од „SCHOLZ AG“ од Република Германија, составен од SCHOLZ AG – Германија, C.I.O.S.d.o.o ...

Град Скопје избра нов концесионер за депонијата Дрисла

Р.С.Европа - 11.06.2019

Советот на Град Скопје на денешната седница донесе одлука со која за нов концесионер на депонијата „Дрисла“ е избран конзорциумот предводен од германската фирма „Шолц’, хрватската „Ц.И.О.С“ и македонската „Сплендор“.

Град Скопје избра нов концесионер за депонијата „Дрисла“

PressingTV - 11.06.2019

Советот на Град Скопје на денешното продолжение на 30-та седница донесе одлука со која за нов концесионер на депонијата „Дрисла“ е избран Конзорциумот предводен од „SCHOLZ AG“ од Република Германија, составен од SCHOLZ AG – Германија, C.I.O.S.d.o.o ...

Град Скопје избра нов концесионер за депонијата „Дрисла“

МКД - 11.06.2019

Советот на Град Скопје на денешната седница седница донесе одлука со која за нов концесионер на депонијата „Дрисла" е избран конзорциумот предводен од SCHOLZ AG од Германија, составен од SCHOLZ AG – Германија, C.I.O.S.d.o.o – Хрватска и „Сплендор ...

Депонијата „Дрисла“ доби нов концесионер

MakPress - 11.06.2019

Советот на Град Скопје на денешното продолжение на 30-та седница донесе одлука со која за нов концесионер на депонијата „Дрисла“ е избран Конзорциумот предводен од „SCHOLZ AG“ од Република Германија, составен од SCHOLZ AG – Германија, C.I.O.S.d.o.o ...