TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Првпат во светот: Лекари со „автотрансплантација“ му го вратиле видот на слеп човек

Слободен Печат - 26.03.2023

Во болницата „Молинете“ во Торино , за првпат во светот, благодарение на специфичната трансплантација на дел од едното око на местото на другото, 83-годишен маж кој, поради разни болести, останал целосно слеп во двете очи – прогледа .

ПОСЛЕ 30 ГОДИНИ- Огромен напредок во медицината: На слеп човек му се врати видот по операција на окото

Во Центар - 26.03.2023

Во Торино, Италија е направен многу важен научен и медицински напредок во областа на офталмологијата. Благодарение на автотрансплантацијата на целата површина на окото, вклучувајќи ја и рожницата, дел од склерата и конјунктивата, на слепиот пациент ...

Прв пат во светот: По хируршка интервенција прогледа слеп човек, операцијата траела четири часа

А1 On - 25.03.2023

Поради ретка болест која целосно му ја уништила рожницата и површината на окото, 83-годишникот го изгубил видот пред 30 години на едното, а пред десет години на другото. Благодарение на специфична трансплантација на дел од едното око на местото на ...

Со иновативен зафат:Лекари во Италија му го вратиле видот на слеп човек со „автотрансплантација“ на окото

Вечер Прес - 25.03.2023

Во болница во Торино, благодарение на специфична трансплантација на дел од едното око на местото на другото, на 83-годишен маж кој останал целосно слеп му се вратил видот. 83-годишникот целосно го изгубил видот на едното око пред 30 години, а пред ...

Прв пат во светот хирурзите му го повратиле видот на слеп човек!

ММС - 26.03.2023

Поради ретка болест која целосно му ја уништила рожницата и површината на окото, 83-годишникот го изгубил видот пред 30 години на едното, а пред десет години на другото. Благодарение на специфична трансплантација на дел од едното око на местото на ...

Првпат во светот: Лекари со „автотрансплантација“ му го вратиле видот на слеп човек

Нова ТВ - 26.03.2023

Во болницата „Молинете“ во Торино , за првпат во светот, благодарение на специфичната трансплантација на дел од едното око на местото на другото, 83-годишен маж кој, поради разни болести, останал целосно слеп во двете очи – прогледа .

Првпат во светот: Лекари со „автотрансплантација“ му го вратиле видот на слеп човек

CivilMedia - 26.03.2023

Во болницата „Молинете“ во Торино, за првпат во светот, благодарение на специфичната трансплантација на дел од едното око на местото на другото, 83-годишен маж кој, поради разни болести, останал целосно слеп во двете очи – прогледа, пренесува ...

Првпат во светот: Лекари со „автотрансплантација“ му го вратиле видот на слеп човек

Либертас - 26.03.2023

Тој го изгубил видот на едното око пред 30 години, а на другото пред 10 години поради ретка болест која целосно му ја уништила рожницата и површината на окото. На левото око не било можно да се врати видот, но останало површински добро сочувано.

Првпат во светот хирурзи успеаја да му го вратат видот на слеп човек

Република - 29.03.2023

Поради ретка болест која целосно му ја уништила рожницата и површината на окото, 83-годишникот го изгубил видот пред 30 години на едното, а пред десет години на другото. Благодарение на специфична трансплантација на дел од едното око на местото на ...