TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Фотографија на денот: Маркс се врати во Трир

Либертас - 16.04.2018

Карлс Маркс е повторно во Трир. Огромната бронзена статуа викендов беше поставена во родниот град на Маркс, а ќе биде свечено отворена на одбележувањето на 200-годишнината од неговото раѓање.

Кина и подари на Германија три тонска статуа од Маркс

Локално - 16.04.2018

Во Трир, гратче на југот на Германија, е поставена голема статуа на основачот на комунизмот – Карл Маркс , откако била прифатена како подарок од Кина. Статуата, која тежи три тони, е поставена во пресрет на 200-годишнината од раѓањето на овој ...

Фотографија на денот: Маркс се врати во Трир

Deutsche Welle - 18.04.2018

Карлс Маркс е повторно во Трир. Огромната бронзена статуа викендов беше поставена во родниот град на Маркс, а ќе биде свечено отворена на одбележувањето на 200-годишнината од неговото раѓање.