TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Јане Чаловски и Христина Иваноска „Епилог (форма на расправа)“

Окно - 09.11.2018

Во сабота (10 ноември), во 13 часот, во Музејот на современа уметност ќе биде отвореан изложбата „Епилог (форма на расправа)“ од Јане Чаловски и Христина Иваноска. Изложбата ќе биде отворена за публика од 11 ноември, 2018 година до 11 февруари, 2019 ...

Јане Чаловски и Христина Иваноска „Епилог (форма на расправа)“

МКД - 09.11.2018

Уметничката практика на меѓународно афирмираните македонски уметници, Јане Чаловски и Христина Иваноска, која започнува во 2000 година, е комплексна и контекстуална. Се занимава со теми и концепти од архитектурата, историјата, уметничката теорија и ...