TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дескоска: Уставниот суд мора да е заштитник на Уставот, а не да предизвикува земјотреси

24 Вести - 12.02.2019

Остварување на независно судство, во атмосфера на остварување на независност и на другите правосудни институции, ја наметнува потребата од независен Уставен суд, а во насока на реформи кои се поврзани со Поглавјето 23.

Уставниот суд мора да го штити Уставот и да го врати угледот

Сител - 12.02.2019

Уставниот суд бега од оценување на закони, а молчи и за повреди на човекови права и слободи загарантирани со меѓународни конвенции.. Ова се дел од забелешките на експертската јавност на дебатата за реформи во Уставниот суд како обврски за членство ...

Уставниот суд мора да прави баланс и да ја враќа хармонијата на правниот систем

Локално - 12.02.2019

– Уставниот суд е една од најнереформираните институции во Република Макеоднија. Тој мора да се постави како орган, што ќе обезбедува заштита и ќе ги промовира човековите права и уставните вредности, односно ќе прави баланс и ќе ја враќа хармонијата ...

Дескоска: Уставниот суд мора да си ја преземе улогата на заштитник на Уставот и на уставноста

1tv - 12.02.2019

Во системот на заштита на човековите права и генерално грижата за уставноста и законитоста Уставниот суд несомнено има една од најзначајните улоги и мора да си ја преземе улогата на заштитник на Уставот и на уставноста, а не да биде фактор што ќе ...

Уставниот суд мора да прави баланс и да ја враќа хармонијата на правниот систем

Бриф - 12.02.2019

Уставниот суд е една од најнереформираните институции во Република Макеоднија. Тој мора да се постави како орган, што ќе обезбедува заштита и ќе ги промовира човековите права и уставните вредности, односно ќе прави баланс и ќе ја враќа хармонијата ...

Десковска: Уставниот суд мора да си ја преземе улогата на заштитник на Уставот и на уставноста

24Инфо - 12.02.2019

Во системот на заштита на човековите права и генерално грижата за уставноста и законитоста Уставниот суд несомнено има една од најзначајните улоги и мора да си ја преземе улогата на заштитник на Уставот и на уставноста, а не да биде фактор што ќе ...

Уставниот суд мора да прави баланс и да ја враќа хармонијата на правниот систем

Канал5 - 12.02.2019

Уставниот суд е една од најнереформираните институции во Република Макеоднија. Тој мора да се постави како орган, што ќе обезбедува заштита и ќе ги промовира човековите права и уставните вредности, односно ќе прави баланс и ќе ја враќа хармонијата ...

Десковска: Уставниот суд мора да си ја преземе улогата на заштитник на Уставот и на уставноста

Опсервер - 12.02.2019

Во системот на заштита на човековите права и генерално грижата за уставноста и законитоста Уставниот суд несомнено има една од најзначајните улоги и мора да си ја преземе улогата на заштитник на Уставот и на уставноста, а не да биде фактор што ќе ...

Уставниот суд мора да прави баланс и да ја враќа хармонијата на правниот систем

Н.Македонија - 12.02.2019

Уставниот суд е една од најнереформираните институции во Република Макеоднија. Тој мора да се постави како орган, што ќе обезбедува заштита и ќе ги промовира човековите права и уставните вредности, односно ќе прави баланс и ќе ја враќа хармонијата ...

Десковска: Уставниот суд мора да си ја преземе улогата на заштитник на Уставот

Press24 - 12.02.2019

Во системот на заштита на човековите права и генерално грижата за уставноста и законитоста Уставниот суд несомнено има една од најзначајните улоги и мора да си ја преземе улогата на заштитник на Уставот и на уставноста, а не да биде фактор што ќе ...

Уставниот суд мора да прави баланс и да ја враќа хармонијата на правниот систем

+инфо - 12.02.2019

Уставниот суд е една од најнереформираните институции во Република Макеоднија. Тој мора да се постави како орган, што ќе обезбедува заштита и ќе ги промовира човековите права и уставните вредности, односно ќе прави баланс и ќе ја враќа хармонијата ...

Десковска: Уставниот суд мора да си ја преземе улогата на заштитник на Уставот и на уставноста

Сител - 12.02.2019

Во системот на заштита на човековите права и генерално грижата за уставноста и законитоста Уставниот суд несомнено има една од најзначајните улоги и мора да си ја преземе улогата на заштитник на Уставот и на уставноста, а не да биде фактор што ќе ...

Уставниот суд најнереформиран, а треба да прави баланс и да го штити правниот систем

1tv - 12.02.2019

Уставниот суд е една од најнереформираните институции во Република Макеоднија. Тој мора да се постави како орган, што ќе обезбедува заштита и ќе ги промовира човековите права и уставните вредности, односно ќе прави баланс и ќе ја враќа хармонијата ...

Десковска: Уставниот суд не треба да предизвикува уставни земјотреси

Р.С.Европа - 12.02.2019

Во системот на заштита на човековите права и генерално грижата за уставноста и законитоста Уставниот суд несомнено има една од најзначајните улоги и мора да си ја преземе улогата на заштитник на Уставот и на уставноста, а не да биде фактор што ќе ...

Уставниот суд мора да прави баланс и да ја враќа хармонијата на правниот систем

А1 On - 12.02.2019

Уставниот суд е една од најнереформираните институции во Република Макеоднија. Тој мора да се постави како орган, што ќе обезбедува заштита и ќе ги промовира човековите права и уставните вредности, односно ќе прави баланс и ќе ја враќа хармонијата ...

Десковска: Уставниот суд мора да си ја преземе улогата на заштитник на Уставот и на уставноста

Канал5 - 12.02.2019

За жал во Република Македонија дел од проблемите произлегуваат од недостатоците во уставната рамка за работењето на Уставниот суд, но мислам дека тоа не е клучниот недостаток. Во системот на заштита на човековите права и генерално грижата за ...

Уставниот суд мора да прави баланс и да ја враќа хармонијата на правниот систем

Опсервер - 12.02.2019

Уставниот суд е една од најнереформираните институции во Република Макеоднија. Тој мора да се постави како орган, што ќе обезбедува заштита и ќе ги промовира човековите права и уставните вредности, односно ќе прави баланс и ќе ја враќа хармонијата ...

Десковска: Уставниот суд мора да си ја преземе улогата на заштитник на Уставот и на уставноста

Локално - 12.02.2019

Во системот на заштита на човековите права и генерално грижата за уставноста и законитоста Уставниот суд несомнено има една од најзначајните улоги и мора да си ја преземе улогата на заштитник на Уставот и на уставноста, а не да биде фактор што ќе ...

Уставниот суд најнереформиран, а треба да прави баланс и да го штити правниот систем

Либертас - 12.02.2019

Уставниот суд е една од најнереформираните институции во Република Макеоднија. Тој мора да се постави како орган, што ќе обезбедува заштита и ќе ги промовира човековите права и уставните вредности, односно ќе прави баланс и ќе ја враќа хармонијата ...

Дескоска: Уставниот суд мора да е заштитник на Уставот, а не да предизвикува земјотреси

Фокус - 12.02.2019

Во системот на заштита на човековите права и генерално грижата за уставноста и законитоста, Уставниот суд несомнено има една од најзначајните улоги и мора да си ја преземе улогата на заштитник на Уставот и на уставноста, а не да биде фактор што ќе ...

Дескоска: Уставниот суд мора да си ја преземе улогата на заштитник на Уставот и на уставноста

А1 On - 12.02.2019

Во системот на заштита на човековите права и генерално грижата за уставноста и законитоста Уставниот суд несомнено има една од најзначајните улоги и мора да си ја преземе улогата на заштитник на Уставот и на уставноста, а не да биде фактор што ќе ...

Десковска: Уставниот суд мора да го штити Уставот, а не да предизвикува уставни земјотреси

Вечер - 12.02.2019

Во системот на заштита на човековите права и генерално грижата за уставноста и законитоста Уставниот суд несомнено има една од најзначајните улоги и мора да си ја преземе улогата на заштитник на Уставот и на уставноста, а не да биде фактор што ќе ...

Дескоска: Уставниот суд мора да си ја преземе улогата на заштитник на Уставот и на уставноста

Либертас - 12.02.2019

Во системот на заштита на човековите права и генерално грижата за уставноста и законитоста Уставниот суд несомнено има една од најзначајните улоги и мора да си ја преземе улогата на заштитник на Уставот и на уставноста, а не да биде фактор што ќе ...

Десковска: Уставниот суд мора да си ја преземе улогата на заштитник на Уставот и на уставноста

MTM - 13.02.2019

Во системот на заштита на човековите права и генерално грижата за уставноста и законитоста Уставниот суд несомнено има една од најзначајните улоги и мора да си ја преземе улогата на заштитник на Уставот и на уставноста, а не да биде фактор што ќе ...

Уставниот суд да има клучна улога во заштитата на уставноста и законитоста

Академик - 13.02.2019

Во Скопје се одржа работната сесија „Реформите во Уставниот суд поврзани со Поглавјето 23“ на третата работна група од Националната конвенција за Европската Унија во Република Македонија. Во системот на заштита на човековите права и генерално ...