TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Франција вложува 1,4 милијарди евра за чиста Сена за време на ОИ 2024

Независен - 01.12.2023

Реката Сена треба да биде местото каде за време на летните Олимписки игри идната година во Париз треба да се натпреваруваат пливачите маратонци, како и триатлонците, а организаторот на Игрите вложува големи средства за сè да мине во најдобар можен ...

Франција вложува 1,4 милијарди евра за чиста Сена за време на ОИ 2024

Канал5 - 01.12.2023

Организаторите на Олимписките игри 2024 во Париз најавија денеска дека ќе вложат 1,4 милијарди евра со цел натпреварувачите да имаат совршени услови во Сена. Реката Сена треба да биде местото каде за време на летните Олимписки игри идната година во ...