TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ВИДЕО: Робот на Бостон Динамикс сам си отвора врата

А1 On - 13.02.2018

Компанијата Бостон Динамикс објави видео на кое што роботот Спот Мини сам си отвора врата. На видеото се гледа како роботот со четири нозе, кој наликува на куче, со „рака“ успева без проблем да отвори врата.

Овие почнаа врати да отвораат

Оff.net - 13.02.2018

До сега ги имавме роботите на Бостон динамикс како одат стабилно и демонстрираат рамнотежа (како ниту еден робот пред нив) дури и кога ќе бидат шутнати. По ново, овие четвороножни машини научија да употребуваат ...

КАДЕ ОТИДЕ СВЕТОТ: Робот на Бостон Динамикс сам си отвора врата (ВИДЕО)

Поглед - 14.02.2018

Компанијата Бостон Динамикс објави видео на кое што роботот Спот Мини сам си отвора врата. На видеото се гледа како роботот со четири нозе, кој наликува на куче, со „рака“ успева без проблем да отвори врата.

Робот на Бостон Динамикс сам си отвора врата (ВИДЕО)

USB - 14.02.2018

Компанијата Бостон Динамикс објави видео на кое што роботот Спот Мини сам си отвора врата. На видеото се гледа како роботот со четири нозе, кој наликува на куче, со „рака“ успева без проблем да отвори врата.