TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нов малвер ги загрозува посетителите на порно сајтови

USB - 14.08.2019

Безбедносните истражувачи неодамна открија нов ланец на малвери, чија цел се корисниците на порно сајтови и кој изнудувањето на парите го подигнува на целосно ново ниво. Се работи за малверот Varenyky, кој ја следи активноста на инфицираните ...

Вирус ја активира камерата на компјутерот додека гледате порно

MakPress - 14.08.2019

На интернет се појави нов вирус кој го подига изнудувањето пари на сосем ново ниво, соопшти компанијата за интернет-безбедност, ЕСЕТ. Имено, штетната програма наречена „Вареники“ (Varenyky) може да ја вклучи вашата камера и да ве снима, ако посетите ...

Гледате порно на нет? Има вирус што може да ви ја активира камерата на компјутерот

Вечер - 15.08.2019

На интернет се појави нов вирус кој го подига изнудувањето пари на сосем ново ниво, соопшти компанијата за интернет-безбедност, ЕСЕТ. Имено, штетната програма наречена „Вареники“ (Varenyky) може да ја вклучи вашата камера и да ве снима, ако посетите ...