TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Паметни контејнери за почисто Скопје

IT.mk - 12.10.2018

Град Скопје има нова идеја како да се справи со ѓубрето во градот. Градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов, објави дека градот ќе купува нови паметни контејнери. Заедно со контејнерите градот ќе купи и нови камиони за празнење.

Шилегов ќе купува контејнери со чипови што ќе покажуваат кога се полни

Сакам да кажам - 10.10.2018

Град Скопје ќе купува нови контејнери во кои ќе бидат вградени чипови за да покажуваат кога и колку се полни. Контејнерите ќе бидат со капацитет од 2.200 и 3.200 литри. Покрај контејнери ќе се набават и два камиони за собирање на ѓубрето со ...

Скопје ќе добие контејнери што сами ќе јавуваат кога се полни

Независен - 10.10.2018

Скопје ќе добие модерни контејнери со чипови, кои самите ќе јавуваат кога ќе бидат подготвени за празнење. Советот на Скопје денеска даде зелено светло за набавка на статични контејнери со капацитет од 2.200 и 3.200 литри и две специјални комунални ...

Скопје по нови стандарди ќе го решава проблемот со комуналниот отпад

MTM - 10.10.2018

Ќе се модернизира третирањето на комуналниот отпад со набавката на нови контејнери со чипови кои ќе откриваат кој контејнер е полн и треба да се испразни. Со ова Градот Скопје ќе влезе во сосема нов третман на комуналниот отпад.

Град Скопје ќе добие паметни контејнери

Иновативност - 12.10.2018

Градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов, објави дека градот планира да купи паметни контејнери кои во себе ќе имаат вградено чипови кои ќе покажуваат кога контејнерите се полни. Освен контејнери, градот ќе купи и нови камиони за празнење на ...

Шилегов ќе купува контејнери со чипови што ќе покажуваат кога се полни

Слободен Печат - 10.10.2018

За набавка на новите контејнери во буџетот се предвидени 40 милиони денари, додека за камионите 24 милиони денари. Град Скопје ќе купува нови контејнери во кои ќе бидат вградени чипови за да покажуваат кога и колку се полни.