TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Филипче тврди дека има соодветна замена за „клексанот“

Канал5 - 14.01.2021

Решение на кризата со недостатокот на „клексан“ и „фраксипарин“ во аптеките ќе се бара денеска на состанок со претстваниците во Фондот за здравство, потврди министерот за здравство Венко Филипче.

Има ли доволно количини од лекот „Клексан“во аптеките?

Канал5 - 13.01.2021

Нова криза за „Клексан“ и „Фраксипарин“ во аптеките. Станува збор за инјекции кои се користат против згрутчување на крвта, состојба која е најчеста кај ковид пациентите. Во периодот на целата пандемија се најбарани лекови не само во процесот на ...